יש לי שאלה...

cassini

New member
יש לי שאלה...

אחרי שקראתי את ``ספר יום הדין`` של קוני ווילסון (אני חושב) שמוגדר כמד``ב עלתה בי השאלה: כיצד אנו מגדירים כמדע בדיוני? הספר עוסק במישהי שנשלחת לימי הביניים ואת השאר תגלו לבד אם תרצו לדעת אבל מה שעניין אותי הוא האם בגלל האלמנט היחיד של שליחת אדם לעבר הספר יוגדר כבדיוני? אז מה אתם חושבים?

Boojie

New member
אם זה היה האלמנט היחיד, אולי

היית צודק. רק מה, זה לא האלמנט היחיד. למה? קודם כל, כי מסע בזמן מכניס הרבה אלמנטים נוספים שלא היו קיימים בלעדיו. קודם כל כל השאלות הקשורות במסע בזמן. הספר הזה מציב את הגיבורה במצב בלתי אפשרי של הצורך לנסות לשנות גורל שהיא יודעת שקבוע מראש. הקו הזה בדמותה של קיוורין (הגיבורה), הדילמה הקשה הזו וכל השאלות המוסריות שהיא מעוררת, כולן תלויות במסע בזמן ולא היו קיימות בלעדיו. בנוסף לזה, יש את החברה העתידנית שקיוורין מגיעה ממנה (וההשוואה בין אותה חברה לבין חברת ימי הביניים - שתי חברות שלמעשה שתיהן זרות לנו) והשאלה עם מי אנחנו מזדהים ולמה, ומה קווי הדמיון ביניהן, גם הן מבוססות על מד``ב. אבל האמת, לא ממש אכפת לי הגדרות. ספר יום הדין הוא ספר טוב, ולא ממש מזיז לי אם הוא מוגדר מד``ב, פנטזיה, מיין-סטרים או פיזיקה למתחילים. הוא פשוט ספר טוב... אה. וזו קוני וויליס. לא ווילסון. :)

פטרה

New member
!

גם אני ממש אהבתי את ספר יום הדין ואני חושבת שהוא מוגדר כמדע בדיוני

למעלה