יש לי שאלה..

יש לי שאלה..

אתם יודעים שיש לי פיור 98 17K, בקיצור המצב שלו כרגע בלי עין הרע מצויין מרגישים שהמנוע חזק, ואני שם לו כבר 5 ימים(מהיום שקניתי אותו) שמן ב-65 ש"ח סינטטי מלא...וכולם אומרים לי שאני פרייאר ושלפיור זה מיותר ובכיף אפשר להשים חצי סינטטי..ומלא זה רק לאופנועי ספורט... אז ככה 1) יכול להזיק שאני שם לו סינטטי מלא? (סתימת אגזוז או משהו?) 2) כנראה שזה שהיה לפני לא השתמש במלא, זה חשוב? 3) אם זה לא מזיק אלא אפילו טוב ומצויין ורק חבל על הכסף..ותגידו לי שזה ישמור עליו מלשפוך מנוע, אז זה שווה... יאלה תשובות...תודה

B1BOMBA

New member
../images/Emo132.gif

אין שום בעיה להישתמש גם בשמן זול בהרבה וחצי סינטטי הוא פשוט יעשן יותר אבל הקטנוע כמו שלך אין צורך בכזה שמן יקר

יוסי®

New member
להזיק זה בטח לא.....

בטייפון שהיה לי בעבר השתמשתי בשמן סינטטי מלא (נדמה לי של ARAL) לאורך כל שנות חייו. יכול להיות ששמן חצי סינטטי היה גם כן עושה את העבודה, אבל העובדות הן שנסעתי איתו למעלה מ-32 אלף ק"מ בחמש וחצי שנותיי עליו ללא שום בעיה (חוץ מפעם אחת שהיה צריך להחליף את רצועת ההינע) ולך תדע, אולי לשימוש בשמן איכותי והטיפולים בזמן עזרו לו להגיע לגיל מופלג יחסית לקטנועים כאלה ולהחזיק מעמד יופי. מכרתי אותו אחרי אותן 5 וחצי שנים כשהוא נוסע כמעט כמו חדש - המנוע לא נחלש כמעט בכלל. חוץ מזה - זה יוצא לך 65 ש"ח לליטר - זה לא יוצא יותר מידי יקר בסה"כ. מה צריכת השמן בפיור? בטייפון, ואני ממש לא בטוח שאני זוכר נכון, הייתי ממלא ליטר שמן כל 1300-1400 ק"מ.

ראסמי, אתה צודק...

אם ככה אני יהיה שקט שהוא באמת ימשיך להיות לי חזק אז הכי טוב שאני יודע שבמנוע מסודר עם שמן פצצה...ובאמת הוא לא מעשן כמעט בכלל...

למעלה