יש לי שאלה

יש לי שאלה

אני חילוני. פעם הלכתי לטייל עם חברה שלי ברחוב. ראינו איזה חרדי בדרך שהתחיל לצעוק עלינו שנלך לגהנום ועוד כל מני דברים. הוא גם אמר שאסור לנו להיות ביחד. תסבירו לי למה אסור לנו להיות ביחד כי זה מעניין אותי למה(אני לא יודע למה זה כלכך מעניין אותי)

שלום .

1> מי שצועק עליך ברחוב הוא לא שפוי ב 100 אחוז 2> ע"פ ההלכה היהודית אסור לבחור להיות עם בחורה ללא נישואים .

נע מה

New member
נכון שאסור אבל...

לחרדי אין זכות לצעוק על בן אדם חילוני... מסכן מה הוא יודע? גם אני הייתי חילונית ואני לא רוצה להגיד לכם איך אני הייתי הולכת ברחוב אז אם אני יראה בחורה כמוני שהולכת ככה זכותי לצעוק עליה??? זה לא יחזיר אותה בתשובה זה רק ירחיק אותה! דרך ארץ קדמה לתורה שמעתם את המשפט הזה??

אלישיר

New member
אני לא שש לכתוב בחול המועד.

בעזי"ת לפי ההלכה היהודית, חול המועד הוא לא רק הזמן שבין החג הפותח והחג הנועל, אלא "יום טוב" מתמשך. יש כל מיני דברים שנמנעים מלעשותם בזמן הזה, ואחד מהם הוא כתיבה: אין כותבים ללא צורך (בכללים מסוימים). אז מחילה שלא מהרתי להשיב. אתה יודע... שגעונות של דוסים. קודם כל, אני מצטער על איך שפלוני צעק. דברי חכמים בנחת נשמעים. חכמים בהקשר המימרא הזו, זה חכמי תורת ישראל דווקא, ולא סתם מפותחים בשכלם. כלומר, אם פלוני מוצא לנכון לשטוח בפניך את משנתו, שומה עליו לעשות זאת בניחותא ובמאור פנים. אבל אל תכעס: כפי מספר הפרצופים, כך מספר סוגי ההתנהגויות, ובכל מקום יש תופעות לא חיוביות. לשאלתך: לפי הדת היהודית, כפי שמתבטאת ע"י גדולי התורה שקבלו את משנתם בקשר של רב ותלמיד לאורך אלפי שנים, ושהגותם נשארה אחריהם חיה וקיימת, אין היתר ליחסי אישות בלא נישואין. אסור לפי ההלכה היהודית לגעת אפילו באשה שלא נישאה. לגביך: אין שום הצדקה או סימוכין לקבוע קביעה שרירותית שכזו, לגבי אחריתך. אבל אם כבר נתקלת במסורת, אוכל להמליץ בפניך שתלמד עליה בצורה קצת יותר מעמיקה, ובלי שום התחייבות - פשוט כמו שאמריקאי משכיל יודע את הכל על לינקולן או וושינגטון, למה שלא תכיר אתה מה היה בעצם הבית מקדש הזה שכל מה שנשאר ממנו זה הכותל המערבי?, או מה זה בכלל הקופסאות השחורות האלה שדתיים 'בודקים איתם ת'לחץ דם' כל בוקר?!

דוסית1

New member
עקרונית ...

אם לא היה ספק בכך שעקב שהותך בקרבת חברה קרובה לא היית מוציא זרע לבטלה זה היה מותר, זהו סייג כדי למנוע אותך מכך. וכן כל המגעים שבין איש לאישה לפני נישואים אסורים מהסיבה הנ"ל, שהיא כמו רצח לפי התורה. אני מקוה שעזרתי לך להבין.

דוסית1

New member
אופס... איזה טעות...

במקום להמשיך לשרשר לסתם חייל המשכתי פה, אני מקוה שהאחראי על החדר יתקן את זה כמה שיותר מהר.... ותודה מראש

בין אדם לחברו

כדי להבין איסור זה עלך ללמוד הרבה אך תמהני על אדם המתימר לדעת זאת וא-ב בתורה אינו יודע? כמו איסור הלבנת פנים, הלכות כיצד להוכיח. ובין אדם לחברו חמור ביותר שאין יוכ"פ מכפר עליהם! אני מוחה נגד פשוטי העם שלא יודעים מה כתוב בתורה ומתימרים להחזיר את עמ"י בתשובה ומרחיקים אותם וזורעים הרס וארס. השם ישמרנו ויצילנו מהם.

עצוב 100

New member
אחי,

זה מורכב, וודאי שזה לא נכון באופן גורף שאסור לכם להיות יחד, רק שיש בזה הרבה תנאים, כדאי שלא תגיעו למצבים אסורים! תהנה מהחיים וכל טוב.

למעלה