יש לי שאלה..

jason newsted

New member
יש לי שאלה..

אוקיי זה קצת מוזר אבל אולי אפשרי.. שאני יעבור לקריות עוד חודש אני מתחבר לADSL ורציתי לשאול אם אני יכול לחבר מחשב של חבר שלי ואני יהיה השרת ובעצם נהיה מחוברים אחד לשני האם זה אפשרי?

JaMeS_b0nD

New member
הכל תלוי ב...

מרחק ביניכם, זה בהחלט אפשרי, אבל תן קצת יותר פרטים, מאוד חשוב המרחק הפיסי ביניכם!!!

תשובה בדוייקת

ניתן במאה אחוז מוחלט לבצע דבר זה, יש לקשר את השרת עם תחנת העבודה.

antidot

New member
קצת דיוק !

אם זאת לא רשת מקומית, הכוונה לרחקים פיסיים של עד נגיד 100-150 מטר אז אין שום בעיה... אך אם מדובר על כמה קילומטרים אז לא יצא מזה כלום בצורה של שרת-תחנה כל אחד יצטרך להתחבר לספק אינטרנט משלו ואז יש כמה אפשרויות: 1. לפתוח TUNNEL בין שני המחשבים וככה ליצור רשת. (לגמרי לא טריוויאלי ולא מומלץ למתחילים) 2. תוכנת שליטה מרחוק בסיגנון PCANYWHERE 3. אם מדובר רק בשיתוף קבצים אז אפשר לשתף תיקיות (אני מדלג פה על עניין אבטחת המידה. השיטה לא ממש מאובטחת בלשון המעטה..) 4. להקים שרת WEB או FTP לשיתוף קבצים יש עוד המון אפשרויות אך העיקרון די ברור לדעתי... רשת לוקלית (LAN) לא נקראת ככה סתם...

@poet

New member
כל קשר בינך לבין המציאות הוא

מקרי בהחלט ניתן במאה אחוז מוחלט לבצע דבר זה, יש לקשר את השרת עם תחנת העבודה. מההה?????...?? על מה אתה מדבר , על איזה תחנת עבודה אתה מדבר? האם אתה מתכוון לworkstation? כלומר win nt ws? או win2k pro מול server? תיהיה ברור, האם לא ידעת שאפשר לחבר בין שני מחשבים שאחד הוא שרת הפועל על מערכת בייתית כמו win98 ? והקליינט יכול להיות מחשב בעל מערכת זהה לחלוטין? למה לסבך ? מנהלת הפורומים יצרה איתך קשר כדי לבדוק אם אתה מפרסם את עצמך זה הכל לא פחות ולא יותר, אם אפשר קצת יותר מקריות בפעם הבאה שאתה אומר שאנחנו לא מבינים כלום אני אשמח

jason newsted

New member
אוקיי אז ככה..

אני יהיה מהקריות והוא מאיזור חדרה אז אפשר 90 קילומטר?

JaMeS_b0nD

New member
לא נראה לי

זה פשוט מרחק גדול מדי מכדי שאתה תוכל להעניק עבורו שירות כזה, חשבתי שאולי אתתם גרים אחד מול השני, אז הייתם צריכים לפרוס כבל רשת ביניכם וזהו. אבל מרחק כזה לא ניתן לבצע את מה שאתה רוצה.

samhot

New member
אני חושב שאפשרי

אני חושב שאפשרי בעזרת ras . ממחשב אחד אתה יוצר התקשרות למחשב השני. וצריך להגדיר ras יציאה לאינטרנט. אני לא יודע איך לעשות זאת אבל אני מאמין שזה אפשרי אבל לא כל כך יעיל.

zebra

New member
אתה חושב נכון

הפיתרון הוא כאמור ע``י RAS שירות מובנה במערכות הפעלה של מיקרוסופט ממשפחת NT/2000 SERVER בפיתרון הזה אתה תצטרך לשלם עבור פעימות מונה לבזק עבור כל התקשרות למחשב היעד שהגדיר אותך כתחנת עבודה שלו. במחשב השני מספיק להתקין חלונות 95 ומעלה. בסה``כ זה די פשוט ובר ביצוע. בהצלחה

JaMeS_b0nD

New member
כולכם פיפסתם את הפואנטה!

מה שהבן אדם רצה זה לא להיות מחשב שרת ומחשב קצה וזהו, הוא רצה שלשני המחשבים גם יהיה ADSL, שכחתם את זה אה??? אם יהיה ביניהם 90 קילומטר- כל זה לא בר ביצוע!!!!!! הוא גם לא נראה לי רוצה לשלם עבור כל מיני שירותים לבזק חוץ מה-ADSL, הרעיון היה לעשות משהו כמו רשת ביתית, בלי שימוש בבזק בכלל, אלא רק עם כבלי רשת בין 2 המחשבים. שאם הם היו שכנים זה היה אפשרי, אבל היות והם גרים 90 ק``מ אחד מהשני- אמרתי ולפי דעתי בצדק: שדבר כזה לא אפשרי... תשנו על זה בלילה!!!

zebra

New member
אולי אתה פיספסת קצת?

בוא נראה מה היתה השאלה שלו, ציטוט: ``אוקיי זה קצת מוזר אבל אולי אפשרי.. שאני יעבור לקריות עוד חודש אני מתחבר לADSL ורציתי לשאול אם אני יכול לחבר מחשב של חבר שלי ואני יהיה השרת ובעצם נהיה מחוברים אחד לשני האם זה אפשרי?`` בשאלה לא מדובר על כך ששני המחשב יגלשו בקצב של ADSL ומהסיבה הזאת חיבור פיזי ביניהם (כבלים) איננו צריך להיות הפיתרון היחידי. הפיתרון שהציעו כאן ונראה לי הגיוני הוא RAS והוא פיתרון מאד נפוץ וצריך לדעת להשתמש בו. בעל המחשב מהקריות הוא היחידי שישלם לבזק+ספק אינטרנט עבור שירותי ADSL, בעל המחשב מחדרה לא ישלם כלום לאף אחד חוץ מפעימות מונה כאשר הוא יחייג למחשב בקריות (אותו איזור חיוג). במצב כזה הוא חוסך לעצמו דמי מנוי לבזק+ספק ברמה של DIAL UP. קצב הגלישה של המחשב בחדרה יהיה בהתאם למודם שמותקן: 33K, 56K וכו`.

JaMeS_b0nD

New member
טוב

לא נראה לי שלזה היתה הכוונה, במה שהוא רצה לעשות פה...

למעלה