יש לי שאלה

Supermans girl

New member
יש לי שאלה

נגיד שטענתי בחברת מכרים שלדעתי לא צריכה להיות לערבים זכות לבטא את עצמם באמצעים ציבוריים (תקשורת לדוגמא). האם יכולים להאשים אותי בהסתה? מהם התנאים בהם אימרה שכזו נחשבת להסתה, ומתי היא בגדר זכותי לחשוב ולהתבטא? תודה.

ramil

New member
מה זאת הסתה

מאז רצח רבין עושים שימוש במלה "הסתה" בצורה מוזגמת, הרבה מעבר לשמעמות האמיתית שלה. פתאום, כל ביטוי שפוגע או מעליב מישהו נחשב "הסתה". הסתה היא קריאה מפורשת או משתמעת לביצוע עבירה. אם היית אומרת "צריך לשרוף את כל הערבים", זו היתה הסתה. אם טענת שצריך לסתום להם את הפה, זאת לא קריאה לביצוע עבירה - ולכן, את לא מסיתה, אלא סתם מחזיקה בדעות גזעניות, חשוכות ומקוממות. בשורה התחתונה - מותר לך להביע דעות, גם מקוממות ומרגיזות, כל עוד הן לא קוראות לביצוע של עבירה באדם אחר. חשוב - הסתה יכולה להיות גם משתמעת, ותלויה בקונטקסט ובקהל אליו הבדברים מופנים. לדוגמא, כרזה שבה נראה רבין במדי אס.אס, לא קוראת במפורש לרצוח אותו, אבל כולנו יודעים מה העונש לנאצים ולעוזריהם בחוק הישראלי...כנ"ל לגבי קריאות כמו "ממשלת דמים", כשהן מכוונות לקהל מסויים, או לקריאה "רבין בוגד". ולמה, לכל השדים והרוחות, את חושבת שצריך למנוע מערבים גישה לאמצעי התקשורת? אולי את גם רוצה לשלול מהם את זכות הבחירה לכנסת, או את הזכות לקבל שירותי בריאות וחינוך מהמדינה?

Supermans girl

New member
אמרתי את זה ברגע של כעס

על הורדת הצנזורה מהסרט "ג'נין ג'נין", זו לא הייתה אמירה שקולה. אני לא מתכוונת להכנס לזה, בכל מקרה. תודה רבה על התשובה. אגב, אם הייתי אומרת "צריך להרוג את כל הערבים!!" (לא, אני לא חושבת כך) ושוטר היה שומע אותי, הוא היה אוסר אותי בטענה שאני מסיתה?? (זו שאלה רצינית לגמרי).

ramil

New member
כן, והיו כאלה שרצחו ברגע של כעס ../images/Emo46.gif

ואם היית אומרת שצריך לרצוח את כל הערבים, זו בהחלט היתה עבירה פלילית.

למעלה