יש לי שאלה

יש לי שאלה

ההאם ההלכה יושבת בקנה אחד עם עקרונות הסוציליזם? האם יכול לקום קיבוץ חרדי?

sarav55

New member
לפני שנותנים תשובה

צריך להבין מהם עקרונות הסוציאליזם אולי קצת הסבר?

מתנדב

New member
אכן כן, קיבוץ חפץ חיים הוא חרדי

ויש גם את מושב יסודות שהוא גם חרדי נטו...

SupermanZW

Well-known member
אפשר לשלב כל דבר

ראי עד כמה שונים החרדים זה מזה (חסידים מול ליטאים וכו') בוודאי כבר הספיקו ליצור גם זרם חרדי סוציאליסטי. חוץ מזה התורה לא כופה השקפה פוליטית.

מתנדב

New member
SupermanZW, השאלה היא איך אתה

מציג את החסידים והליטאים שונים זה מזה?, מה כוונתך שונים?

SupermanZW

Well-known member
תשובה

אופי הלימוד בישיבותיהם שונה, לבושם שונה וגם השקפתם שונה, החסידים מדגישים יותר את חשיבות עבודת ה' בשמחה והליטאים מדגישים יותר את חשיבות הדקדקנות בקיום מצוות.

מתנדב

New member
צודק....

אמנם יש ישיבות ליטאיות שלומדים שם גם חסידים, וכן להפך, זה מועט מאוד אבל ישנם דברים כאלו גם...

lala897

New member
אתה רואה את ההבדל בין חסידים

לליטאים כמו שהוא אמר- החסידים מדגישים את עבודת ה' בשמחה והליטאים את הדקדוק במצוות????? זה ההבדל שאתה רואה?

lala897

New member
אתה מצחיק.

אתה לא מבין בהבדלים. אז תגיד בפשטות ובכנות- אני יודע שיש הבדל ואני לא יודע מהו. כי התשובה שנתת לא נכונה. יש הבדל בצורת לימוד בלבוש ובהשקפה אבל החלק של ההדגשות של הליטאים לעומת החסידים שטחי, ולא נכון.

SupermanZW

Well-known member
אני מצחיק?

את רוצה לדון איתי גם בהבדלים בין חסידים לליטאים? כתבתי בתמציתיות רק ע"מ להמחיש את הרעיון, אני יכול גם להרחיב. אל תגידי לי מה אני יודע ומה אני לא יודע, את לא יודעת מה הרקע שלי.

lala897

New member
כן, אני רוצה לדון איתך.

אני אומרת מה אתה יודע על סמך הידע שאתה מראה בפורום. ואל תתחיל שוב כמו ויזיני בהתבכיינות הזאת.

SupermanZW

Well-known member
בסדר

על שום מה נקראו הליטאים ליטאים למרות שחיו בכל מזרח אירופה, מה היה העיקרון עליו הוקמה התנועה החסידית, ומה הביא את הליטאים לשנות אורח חייהם ע"פ החסידים בשנים האחרונות?

lala897

New member
אני מכירה 5 עקרונות

עליהם קמה החסידות. אבל תגיד את מה שאתה יודע, ואל תבחן אותי. רק זה חסר לי......

SupermanZW

Well-known member
יפה

אם אומר לך מה אני יודע תטעני שידעת כל הזמן אם אבחן אותך ואמצא דבר מה שאינך יודעת אי ידיעתך תיחשף בפורום ואינני מעוניין להביכך, לכן אבקשך בפעם הבאה לפני שאת טוענת שאיני יודע דבר מה מוטב כי תהיי בטוחה בכך ולא תכתבי ספקולציות ע"ס הנחות לא מבוססות.

lala897

New member
חחחחח מותק-

כשאמרת "לדון" התכוונת שנריב מי יודע יותר על ליטאים וחסידים????? אם כך אז אני נותנת לך את הקרדיט. שיהיה לך לבריאות. אני טענתי שאינך יודע עפ"י התשובה הקודמת שלך למתנדב שהיתה שטחית. זה הכל. במקום להתעצבן תראה את הידע שלך, אין לי שום עניין להוכיח שאין לך ידע כזה. אני בכל אופן התכוונתי "לדון"- לשוחח בינינו על ההבדלים, שאתה תוסיף לי ושאני אוסיף לך (אם בכלל יתכן להוסיף לך ידע אדוני הנכבד).

SupermanZW

Well-known member
לא

כוונתי לא היתה שנריב מי יודע יותר על ליטאים וחסידים, פשוט ראיתי בתגובתך לתגובתי למתנדב מעין התנשאות עלי בכך שטענת שאיני יודע דבר מה אותו אני דווקא יודע אך עניתי תשובה שטחית משום שלא זה היה נושא השרשור, אך לא טענתי בשום מקום כי לא ניתן להוסיף לידיעותי, להיפך אני לומד כל הזמן ויכול ללמוד מכל אדם. דווקא יהיה מעניין להתפלפל איתך על נושא ההבדלים בין חסידים לליטאים, את יכולה לבחור איזה תחום שתרצי. בטעות שרה אצלי הרושם שאת מנסה להוכיח כי ידיעתך רבה מידיעתי וע"כ הגבתי כפי שהגבתי.

lala897

New member
חס וחלילה

שאני ידע יותר ממך באיזה שהוא תחום??? אפילו לא הייתי מעיזה להוציא את זה מפי......

למעלה