יש לי שאלה

Veiltail

New member
יש לי שאלה

לדגים שלי(מסתבר)יש פונגוס. צלצלתי למוכרת של אותה חנות שקניתי ת'אקווריום,והיא אמרה לי שזה פונגוס. שמתי מלח,כמות כפי שאמרו לי,להעלות טמפ' אני לא יכולה כי אין לי מחמם,אולי בקרוב שירדו המחירים אני אנצל ת'הזדמנות ואקנה...רק 2 מהדגים לקו בפונגוס,אני יודעת ממה זה נגרם(שאלות), 1.האם אני יכולה להחזיר אותם לאקווריום? 2.האם זה מדבק? 3.האם יש אפשרות להציל את המחלה?או שאם זו מחלה סופנית אז הכוונה שזה הסוף שלהם? 4.לתת להם אוכל מיוחד או משהו?כי גרגירים שמתי לב שהם לא אכלו היום... 5.האם זה יכול לעבור לבני אדם?(זו שאלה רצינית!קראתי בספר שיש מחלות שעוברות לבני אדם.) תודה מראש!!!

Suikun

New member
-

דגים חלשים/פצועים, שחיים בתנאי מים גרועים, עלולים להידבק בפונגוס. 1. אם הדגים שבודדת בריאים, אל תחזירי אותם לאקווריום, חכי שהמחלה תיגמר. 2. זה מדבק רק לדגים. 3. כל מחלה היא סופנית אם לא מטפלים בה. 5. לא שידוע לי.

Veiltail

New member
זה לא עובר לבני אדם?

מתה לי עכשיו דגית אחת,השני עוד חי והוא בסדר...אני מקווה שאוכל להחזיר אותו מחר,הנקודה של הפונגוס ירדה לו,ונשאר דם,אז שמתי מטילן,מלח(ועדיין נשארה שארית מהתרופה נגד נקודות,ועדיין יש תרופה נגד טפילים...שמתי קצת כי אמרתם שנראה לכם כמו טפילים,אז אני לא חוסכת זמן,אני חוסכת חיים של דגים) אם אני אמשיך לטפל במחלה,והיא תעבור,אז זה לא משהו שמובטח לחזור(משהו שהשאיר"סימן"ויחזור צ'יק צ'אק?)

Suikun

New member
-

אני לא בטוח שיש להשתמש בתרופה נגד טפילים, כיוון שזה לא טפיל. קודם, תיארת מעין חוטים (ישנן תולעים שנראות ככה), אבל כיוון שעכשיו את יודעת שזה פונגוס, זה לא אותו הדבר. זה לא עובר לבני אדם. את רוצה לחסוך חיים של דגים? תדאגי שהם לא יהיו חולים לך כל הזמן, כלומר, הגיע הזמן להבין שהם לא מתאימים לאקווריום הזה. אם המחלה תעבור, היא תחזור רק אם תנאי המים עדיין יהיו גרועים והדגים עדיין לא יהיו במצב טוב.

Veiltail

New member
אז יש לי בקשה ממך-

בספר האקווריום רשום להחליף 20% מהמים פעם בחודש בערך,רק שבועיים לא החלפתי מים,תגיד את דעתך,מה התדירות של החלפת המים??(כל זמן שעשיתי מה שרשום בספר האקווריום מתו לי דגים!!!)אני מעדיפה שתשלח לי מסר עם הוראות טיפול מדיוקות(אבל מניסיון שלך!)ואני אשמור אותו ואשתמש בזה.אבל לא בקצרה!אני רוצה לדעת כל דבר ודבר!

Suikun

New member
-

אני מחליף כעשרה אחוז כל שבוע. לדעתי כדאי לך גם, וכדאי להשתמש באנטי כלור.

Veiltail

New member
האנטי כלור,

כל זמן ששמתי אותו מתו לי,עכשיו לא מתים לי(בלי עין הרע)והם חיים זוחלים,החילזון השחור שלי מבלה את כל יומו צף על החסה,ונוגס ממנה,ונהנה,והחילזון השני זוחל...ואוכל....אז למה לקלקל??שמתי ת'אנטי סטרס שהוא כולל אנטי כלור-גרמני!אז אם זה גרמני אני סומכת על זה שזה לא יפגע בדגים,כל זמן ששמתי תכשירים(אנטי כלור,מטילן תרופות וכו')מתו לי חלזונות..אז אני לא מתה לנסות...ד"א חלזונות..בקעו לי חלזונות קטנים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!עכשיו יך מטפלים בהם???

Suikun

New member
-

לא ברור לי מה קרה, אבל יש לי הרגשה שלא האנטי הרג. אנטי כלור אמור להיות חומר נטרלי, שלא משפיע על בעלי החיים באקווריום, הרי זה חומר שאמורים להשתמש בו כל הזמן. מה גם, שאם היה כל כך פשוט להיפטר מחלזונות, האנטי כלור הזה היה כל כך מצליח, כי אלפי אנשים בעולם מחפשים תרופות פלא שכאלו. תפסיקי להאשים גורמים אחרים בטעויות שאת עושה.

Veiltail

New member
פשוט...

האנטי כלור הוא חומר כימי,כל חומר כימי שמוכנס למים עלול לפגוע בחלזונות!זה לא שאני עשיתי משהו,כי אני לא עשיתי(ולא שמתי)שום דבר במים,עד שהיה נמאס לי והתחלתי לגדל חלזונות קטנים בקופסאות(עכשיו הם התרבו!לעזאזל!)וניסיתי ניסיון אחרון בגידול,לא שמתי כלום במים-והופה!פתאום הם חיים!איך זה יכול ליהיות??

Suikun

New member
מה הרג?

משהו אחר. אין שום סיבה שאנטי כלור יהרוג חלזונות.

Veiltail

New member
אז מה עוד יכול להרוג?(לא שמתי שום

דבר מלבד מטילן!)אולי הוא אכל משהו שהרג אותו?אבל אם כן מה???

Veiltail

New member
?

אז למה לעזאזל לא היה רשום על המטילן כלום???למה לא היה רשום שזה פוגע בחסרי חוליות או משהו???סתם הלכו לי 90 ש"ח(בדיוק 90 ש"ח!!!)על חלזונות!

Veiltail

New member
הקפצההההההההההההההההההההההההההההההה

נו חבר'ה תענו זה חשוב!!

למעלה