יש לי שאלה

yoyo10

New member
יש לי שאלה

האם אתם חושבים שיש אמת מוחלטת אח של בעלי בתהליכי חזרה בתשובה הוא אמר שעם האלוהים קיים אז צריך לשמור באופן מוחלט על מצוות. השאלה אם שי כזה דבר אמת מוחלטת

TJSBZ

New member
אמת היא דבר יחסי

כמו כל דבר אחר בעולם. אין דבר כזה עובדה, היסטוריה, מציאות. הכל משתקף בעיני המתבונן. לא לשוא היסטוריה נקראת היסטוריה.

דתינט

New member
חולק אנוכי .....

אם אתה כבר מדבר על אמת, הרי שזו יש רק אחת! המילה אמת באה מהמושג "התאמה למציאות". אם האמת היא יחסית ושונה מאחד לאחד, הרי בהכרח גם המציאות צריכה להשתנות, אבל המציאות היא משהו קיים שלא ניתן לשינוי בכל זמן שאתה חפץ ... לפיכך, ובהתאם לזאת יש רק אמת אחת, ואין דבר כזה אמת יחסית (אלא אם כן אתה מנותק מהמציאות הסובבת אותך ואז יש לך מציאות ואמת משלך). דרך אגב, שלום לכם ....
(זה כיפה מה שיש לו על הראש???
)

מה הקשר? אלהים-מצוות

תשאלי אותו מה הקשר בין קיום מצוות תורת משה, לאמונה באלהים, בשביל לקיים את התורה צריך להאמין גם שאלהים נתן את התורה במעמד הר סיני.

גוססי

New member
מה זה משנה?

האמונה (או הידיעה) בדבר קיומה של האמת המוחלטת חסרת ערך לכשעצמה כל עוד לא נהירה לנו מהותה של האמת המוחלטת הזו.

tamarhp

New member
אני חושבת שכן

לאו דווקא בקשר לאלוקים, אני מדברת בכלל - אם לי יש אמת אחת, ולך יש אמת אחרת, יוצא שהאמת שלי היא שקר שלך והאמת שלך היא שקר שלי... לכן אני לא חושבת שיש מצב למספר אמיתויות.

ישנן עוד אפשרויות

למשל: - האמת שלך נכונה בחלקה והאמת של השני נכונה בחלקה - האמת שלך נכונה אבל הבנתך חלקית וכן הלאה... יש מצב לאמיתויות רבות כל עוד כל אחד משוכנע שבידיו האמת הבלעדית. ברגע שתהיה אמת מוחלטת ומוכחת אחת, לא יהיה צורך להתווכח על כך. העובדה שהוויכוחים נמשכים אומרת שעדיין לא הובהר למעלה מכל ספק מהי האמת האחת היחידה והמוחלטת.

tamarhp

New member
מה שהסברת

היא שיש אמת אחת, חלקה נמצאת אצלי וחלקה נמצאת אצלך. זה לא סותר את הרעיון שאכן יש אמת אחת. אם האמת היא שצריך ללבוש אך ורק כחול, לא הגיוני שהאמת תהיה גם שצריך ללבוש אך ורק אדום.... יכול להיות שהאמת תהיה שצריך ללבוש או אדום או כחול, אבל זו עדיין אמת אחת! (סתם נתתי בתור דוגמה..)

tamarhp

New member
אני בז' בהיר

וחצאית ג'ינס
וירוק מתאים לי לעיניים
לא באתי להגיד שהאמת נמצאת דווקא אצלי, באתי לומר שיש אמת אחת.

ינקידוד

New member
תלוי

אם הכול יחסי, אין מקום לאמת מוחלטת ולכן עמדה כזאת שגויה מיסודה. אם יש אמת מווחלטת, אז כולם צודקים, גם מי שמאמין או לא בדברים אחרים. כך שיש אין סוף אמיתות שכול אחת מהם אמת מוחלטת בפני עצמנה. אם הטענה היא שרק אמונה אחת נכונה, אז צריך לנעמיד אותה במבחן הביקורת,,אם נעשה את זה האמת תצא כפופה לממצאים כך שאפשר להתנער מאמונה בדברים לא מוכחים, אחרת לא נוכל לטעון לאמת מוחלטת אחת ויחידה.

אמת מוחלטת

מהי אמת מוחלטת? אין מערה בה חבויות התשובות לעולם, אין מכונה שמסוגלת לחשב את התשובה לכל כמו במדריך לטרמפיסט בגלקסיה, ולמיטב הבנתי את עולמנו זה גם אין אלוהים. מה שכן יש זה הלוגיקה האנושית, שהיא אמנם לא הוכחה כתמיד נכונה אבל בינתיים בכל מה שנוגע לרלוונטיות שלנו היא יצאה נכונה (אני לא מדבר על אינטואיציה כי אם על לוגיקה). אם ראיתי משהו, אזי יש להניח שזו אמת מוחלטת שהוא אכן קרה (אלא אם יש לכך הסבר הגיוני אחר). דקארט אמר שהוא לא יודע אם הוא פרפר שחולם שהוא אדם או אדם שחולם שהוא פרפר, חשיבה פילוסופית לא רעה, אבל ברור שאילו שטויות, אין לו אפילו שמץ של ספק שהוא אדם. במילים אחרות, במובן הפיזי של המילה, בוודאי שיש אמת מוחלטת. במובן ה"רוחני" (אין עדות לשום רוחניות בעולמינו) של המילה, אין אמת אובייקטיבית אחת כיוון שכל דורשי האמיתיות - בני האדם, הינם סובייקטיבים, לכן אי אפשר לקבוע שיש אמת אחת ומוחלטץ, כי כולנו בני אדם, וזהו הבסיס בעצם לפלורליזם, רק צריך להזהר ולא להגרר לפוסט-מודרניזם שאומר שמכיוון שאין אמת מוחלטת אז בעצם אין שום טעם בערכים, ושכל הערכים שווים, זה לא מה שאמרתי.

Levos

New member
לדעתי קיימת אמת אחת מוחלטת

הבעיה היא שאנו קולטים רק חלק קטן ולפעמים מעוות ממנה(סתם דוגמה- האור הנראה מספקטרום הגלים האלקטרומגנטיים). ויש סיכוי סביר שהבנת כל האמת בלתי אפשרית בעליל.

למעלה