יש לי שאלה:

הללויה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

קראת לי בן!!!!!!!! זהו בהחלט רגע היסטורי! בואו נקרא לכל ההוביטים שיעשו לכבוד זה מסיבה בפלך!!

שמתי לב לדבר קטן קטן ושולי מאוד!!

בסרט הראשון שההוביטים ואראגורן יוצאים מכפר ברי, פיפין מתלונן שהוא רוצה ארוחת בוקר שניה וכו' וכו'... אראגורן זורק לו ולמרי 2 תפוחים. אחד מרי תופס והשני נזרק אחרונה ונופל. בדיוווק (!) באותה שניה הראו שלפיפין יש תפוח ביד. עוד משהו... בסרט הראשון במכרות מוריה כשהטרול דוקר את פרודו: פרודו מתפחלץ שם, מחליף צבעים ואז נופל. אם יש לו את השריון טבעות הזה אז לא אמורים לחדור אליו דברים (ובאמת לא חדר אליו שום דבר. אז למה הוא התפחלץ שם??)

FRAIFY

New member
תשובה:

פרודו לא "התפחלץ" משום שהוא לבש מגן מיתריל-מיתריל זהו החומר החזק ביותר שקיים הרבה יותר מזהב או מכל חומר אחר,לכן החנית הענקית של הטרול רק פגעה בו אבל לא חדרה את המגן שלו. תחשבי לדוגמא שאת לובשת שכפ"ץ ואני לוקח רובה ויורה לך כדור בבטן,מה שיקרה לך זה שאת תעופי איזה 2 מטר אחורה ויכאב לך הבטן לכמה ימים אבל תהיי בסדר-זה בדיוק מה שקרה לפרודו.

S a p i r 2 5 5

New member
מיתריל... קיים במציאות?

החומר הכי חזק זה קורים של עכביש - מרוכזים... זה השם שלהם אולי?

Glida banana

New member
ואם כבר

מיתריל זה המצאה של טולקין או שזה איזה משהו אגדתי ידוע?

wild sands

New member
אגדה

מיתריל (קרוב לוודאי מהשורש Myth=אגדתי) זה יצירה של טולקין. זה לא מתכת אמיתית (עדיין - עד שחוקר נלהב כלשהו יתן את השם הזה ליסוד שנתגלה זה מקרוב). כמובן שמאז טולקין משתמשים בזה בהרבה סיפורים ובמיוחד פנטזיה ומשחקי תפקידים.

למעלה