יש לי שאלה

MelancoliT

New member
יש לי שאלה

...שמעסיקה אותי: (אני לא בקיאה בתורת האבולוציה בכלל, אז לא לכעוס אם אני טועה בפרטים) אם האדם התפתח מהקוף, והרי כל יצור שמתפתח, הדור שממנו הוא התפתח נכחד (את העובדה הזאת אפשר לראות כיום), איך זה שעדיין קיימים קופים? איך זה שחיים קופים לצד בני אדם? למה דוקא קופים מסויימים התפתחו ואחרים נשארו באותו מצב? מקווה שאני מובנת.

DEATHRUCTION

New member
דבר ראשון......

איך הסקת את הנאמר במשפט הזה "והרי כל יצור שמתפתח, הדור שממנו הוא התפתח נכחד"?! דבר שני.....אולי זה יענה על השאלה שלך.... הרעיון העיקרי של האבולוציה היא שהמותאם שורד...אבל השאלה איפה מותאם מי שמסוגל לשרוד במדבר לא בהכרח מסוגל לשרוד בקוטב והכוונה כאן, שאולי האדם התפתח נגיד בקונגו שבאפריקה...אבל בקנייה נניח עדיין המשיך להתקיים אותו מין.

afon

New member
בלי להיכנס לשאננות

למה יש עדיין קופים? מכיוון שבני האדם לא התפתחו מקופים! זו טעות מאוד נפוצה. גם הקופים (כל הסוגים) וגם בני האדם התפתחו מאב קדמון משותף. ואפשר לראות בקופים כצורה אחרת של אותו אב קדמון.

chehanov

New member
לאדם ולקוף אב קדמון משותף

צודק afon, האדם לא התפתח מהקוף - האדם והקוף התפתחו מאב קדמון משותף. האבולוציה פועלת במרווחי זמן עצומים, כך שקשה להגיד בדיוק מתי חי האב הקדמון האחרון המשותף לאדם ולקוף, ומאותה סיבה אי-אפשר לומר על ה"דור" ממנו התפתח אותו יצור. לא מדובר בדור אחד אלא על תהליך הדרגתי וממושך. נועם

Charles Darwin

New member
שניכם טועים (לדעתי לפחות)

האדם התפתח מהקוף בריבוע
ברור שהוא התפתח מהקוף. ליתר דיוק מהשימפנזה. לפני 5-6 מיליון שנה אבותינו הקדמונים היו שימפנזים לכל דבר.

כפי שאמר האקסלי לסבך הרוחני

הבישוף Soapy Sam וילברפורס: איני מתבייש בזה שאבות אבותי היו קופים, אבל הייתי בוש אם היה ביניהם אדם בעל הבנה והישגים בתחומו הדוחף את אפו לעניינים בהם אין לו מושג. בינך ובין וילברפורס עומד אדם דגול אחר, הרברביץ שבתשדירי הבחירות של דגלתורה הציג שימפנזה וקבע "יש אנשים שחושבים שזה היה סבא שלהם".

Thingumajig

New member
קפוץ אל המכולת הקרובה

ובקש קילו צנון קפוא.
חוש הומור, בן אדם...

chehanov

New member
אין מצב...

הכוונה שלך היא שהשימפנזים לא השתנו כלל ב-5-6 מיליון השנים האחרונות? אין מצב... נועם

לזה קוראים שיוויי משקל מקוטעים.

או באינגליזית Punctuated equilibria. מין, במשך רוב תקופת קיומו, כמעט לא משתנה. השינויים האבולוציוניים מתרכזים בתקופות קצרות מאד. לכן בהחלט ייתכן שלפחות מורפולוגית, האב הקדמון המשותף לאדם ולשימפנזה הוא שימפנזה, או לפחות שייך לסוג Pan. בכל מקרה, הוא שייך לקבוצה הנקראת Apes, אם כי טקסונומים קלדיסטיים מנסים להכחיש את קיומה של קבוצה זו.

chehanov

New member
פרק זמן של 5-6 מיליון שנה הוא...

ארוך אפילו במושגים אבולוציונים. ב5-6 מיליון השנים האחרונות היו המון שינויי סביבה שהשפיעו על כל האורגניזמים שחיו על כדור הארץ (מלבד אולי התנינים). גם אבות השימפנזים שחיו אז השתנו והם שונים מהשימפנזים שאנו רואים היום. נועם

הסוג לטימריה קיים כבר מהקרטיקון.

הסוג Lingula מהאורדוביק. אין שום סיבה שהסוג Pan לא יוכל לשרוד מהפליוקן ועד ימינו (אם כי לא ידוע לי על מאובנים מספיק עתיקים של שימפנזים- הסביבה בה הם חיים לא בדיוק ידידותית להתאבנות.

Charles Darwin

New member
מה שמיוחד בתנינים זה שהם לא נכחדו

ו/או כמעט לא השתנו במשך מאות מיליוני שנים..

YAYA15

New member
מה שאתה אומר זה...

שניתו להבחין בשינויים אבולוציונים בזמן שהם קורים ? כלומר לא על השנייה כמובן אבל אם ניקח פרק זמן מסוים נוכל לראות סוס עם כל אצבעות רגליו ואחרי פרק זמן סוס עם אצבעות מאוחות או משהו בסגנון. או בקיצור אין מופעי ביניים באבולוציה.

חמורגרם

New member
כרונולוגיה ע'ב אנליזה גנטית

סולם כרונולוגי ע'ב אנליזה גנטית: סדר ה"ייחוס אבות" שלנו מתחיל עם האורנג-אוטנג, שאבות אבותינו התפצלו ממנו לפני כ-14 מיליון שנה. לפני כ- 7.3 מיליון שנה התפצל הגורילה מהמשפחה, ואח'כ התפצלו השימפנזי והבונובו ,ולפני 5.4 מיליון שנה התפצלנו אנו מהשימפנזי, שהוא הקרוב ביותר אלינו מבחינה גנטית. Nature Reviews Genetics 4; 20-28 (2003); doi:10.1038/nrg981 SEQUENCING THE CHIMPANZEE GENOME: INSIGHTS INTO HUMAN EVOLUTION AND DISEASE The time estimates are based on the assumption that humans and orang-utang diverged 14 Myr ago and that MOLECULAR-CLOCK rates are equal on all lineages. The chimpanzee–bonobo split has not been well calibrated with sequence data. The estimate is based on fragmentary data

ועוד איך התפתחנו מקופים

האדם בוודאי שהתפתח מהקופים, קרוב לוודאי ממשהו שדומה מאוד מאוד לשימפנזה או בונובו. הסיבה שהם עדיין חיים היום, יכולה להיות מוסברת באותה צורה שבה שאבי ואימי חיים כיום, למרות שהם ה"אבות הקדמונים" שלי. אחי, שלצורך העניין מייצג מין אחר, גם חי כיום, במקביל לי, למרות שלשנינו אב קדמון משותף (אנלוגיה לא בדיוק שווה, אבל נותנת הבנה אינטואטיבית). פרק הזמן שחלף מאז הפיצול שבין הקופים ההולכים על 4 לקופים ההולכים על שתי רגליים הוא ככל הנראה כ 5-6 מליון שנה שהם כלום במונחים גיאולוגים או אבולוציונים. יונקים קימים כבר כ-250 מליון שנה, ציפורים כ-100 מליון שנה, וקופים (Primates) לפחות 30 מליון שנה. אז הכל יחסי... ככלל, קימים חוסרים גדולים בממצאי המאובנים של קופים כיוון שקופים ע"פ רוב חיים ביערות טרופיים, ושם הסיכוי של חומר להתאבן הוא קלוש ביותר. הומר

למעלה