יש לי שאלה

s i g a l d

New member
יש לי שאלה

גיסתי הציעה לבעלי להגיע לניו יורק ולעבוד אצל איזה חשמלאי תמורת 100 דולר ליום מכונית ופלאפון- שישה ימים בשבוע. מה דעתכם על זה? האם אנחנו נוכל להסתדר עם זה בינתיים? אנחנו זוג עם ילד בן חצי שנה-אני אנסה גם למצוא איזו עבודה פקידותית אולי בחצי משרה וגיסתי תשמור לי על הצוציק- מה אתם אומרים? תנסה לראות את התמונה הכוללת ותנסו לא להראות לי שחורות- אלא את המציאות כמות שהיא. פשוט אנחנו לא עובדים עכשיו ואין לנו מה לחפש בארץ בשלב זה של החיים. תודה רבה לכם סיגל

עם 600 דולר בשבוע בNY

אי אפשר לחיות גם בלי ילד... וחוצמה אני מניחה שאתם מדברים על משהו לא חוקי ולכן לא תוכלי לקבל תשובות כאן בפורום.

jethro1

New member
No way

I think that a couple with no kids can survive with an income of $2400 a month. Im talking about surviving - no movies, no restaurants, nothing you can call 'living'. Just paying the rent, food and health insurance for two persons will leave you with zero at the end of the month. But with a kid? No way. Sorry - thats the reality.

Boston Guy

New member
הערכת עלויות

דירת BASEMENT (משמע - מרתף טחוב) בקווינס - לא פחות מ 800 דולר לחודש, ואם את רוצה גם חלון - לפחות 1000$ לחודש. אוכל בסיסי שבבסיסיים, חיתולים לתינוק וצרכים הכרכיים - לא פחות מ 100$ לשבוע (וזה אומר רק לחם "אחיד" ומזון צנע - שום מותרות). חשמל וחשבונות ביית אחרים - לפחות 100$ לחודש (אם לא מפעילים אף פעם מזגן). כביסה (שני מבוגרים ותינוק) - מינימום 50 דולר לחודש. דלק למכונית - על חשבון מי? חשבון הפלאפון - על מי? בעיות אמיתיות: טיפול רפואי - איך תממנו את זה? אין לכם כאן "קופת חולים" - וביקור רופא עולה מינימום 100$. וילדים, לצערי, חולים הרבה - במיוחד כאלו שגרים בדירת מרתף בחורף. תרופות פה גם יקרות נורא. הבן שלי (בן שנתיים) אסתמטית ומקבל דרך אינהלציות תרופה בשם "פולמהקורט". זה עולה 1240 דולר ל 90 מנות - שמספיקות לחודש אחד... לקנות פוליסת ביטוח רפואי לזוג פלוס תינוק יעלה לכם כ 600 - 700 דולר לחודש מינימום - ומהשכר שהזכרת לא נשאר לכם מספיק לזה. בחורף פה קר מאוד. יש לכם בגדים מתאימים? כי אם לא, לא רואה איך נשאר לכם כסף לקנות בגדים. דירות שכורות פה באות ריקות מרהיטים... אבל לא רואה מאיפה נשאר לכם כסף לקנות רהיטים. זה לא לראות שחורות. בארץ יש לכם לפחות איזשהוא סיוע מהממשלה. כאן אין כלום. אם אין לכם אישורי עבודה רשמיים אתם תהיו באותו סטטוס של הפועלים הזרים בישראל - מפחדים מהצל של עצמכם, עושים במכנסיים כשרואים שוטר, חיים מתחת לשולחן ובמזומן..

s i g a l d

New member
אוףף- אני כבר לא

יודעת מה לעשות-גיסי אומר לי אל תדאגו- הוא איך שמגיע כבר מקבל עבודה מאה דולר ליום ורכב צמוד כולל הביטוח- ובעלי יוכל למצוא עבודות נוספות בערב- שיפוץ פה ושיפוץ שם ואחרי חודש חודשיים שהוא ילמד את שיטת העבודה שם הוא יוכל לקח עבודות לבד או להתחלק עם המעסיק העתידי באחוזים במקום בשער יומי עלוב- גיסי אומר שכולם מסתדרים שם- כל הישראלים בסוף מסתדרים -הוא עצמו הגיע גם בלי שום כלום ואין לו שום מקצוע והוא התחיל לעבוד כגרריסט וככה הוא יתקדם. אז נכון שאנחנו לא בנויים כאנשי מכירות כמוהו אבל יש אפשרוות שם- זה לא כמו בארץ- ממה שהתרשמתי שם בביקורי האחרון- אנשים שם לא יודעים להחזיק מברג- כל נזילה הכי קטנה רצים להזמין אינסטלטור והוא " שוחט" אותם בכסף על כלום. אני כבר לא יודעת מה לעשות- אני מתה לעוף מכאן- אנחנו אוכלים את כל החסכונות שלנו- נמאס כבר. למזלנו הרע- זכינו בהגרלה האחרונה של הגרין קארד וכבר הינו מאושר אבל, בסוף התברר לנו שמספר 30000 באסיה ממש לא ריאלי- ממש מבאס. אוףףף

amits6

New member
אף אמריקאי לא יתן לגיסך עבודות

קבלנות ללא רישיון. לא מעניין אתם מהניסיון או לא. אני יש לי רישיון חשמלאי מהארץ ולא היו מוכנים לשמוע עלי ללא רישיון מקומי עם ניסיון או בלי ניסיון. כמו שאמרתי טעות הכי קטנה או אפילו לא. כל תביעה נגד גיסך תעלה לו הרבה כסף וכניסה למאסר. ישנם הרבה אנשים בארה"ב שעובדים "חפרים" והרבה מהם כבר לא עובדים או שאים להם אפשרות יותר מכיוון שהלכה להם החופשיות. לכן אם אתם מחילטים לעשות דבר מסויים תעשו בשכל (עבודה תחת קבלן בלבד שהוא זכות החתימה שלכם ועל כל בעייה, הכל נופל עליו) שיהיה בהצלחה.

s i g a l d

New member
אז זהו

שההצעה כרגע היא שבעלי יעבוד תחת איזה חשמלאי ישראלי שיש לו ניירות- החשמלאי מקבל גם עבודות שיפוץ במסגרת העבודה שלו- אז במקום למסור את העבודה למישהו אחר- בעלי יעבוד אצלו כשכיר ויקבל ממנו רכב וביטוח עליו ועוד 100 דולר ליום- בשביל ההתחלה כי הוא לא מכיר את שיטות הבנייה שם שהם מאוד שונות מאשר בארץ. אבל זה ברור שעם 100 דולר ליום- שישה ימים בשבוע , להחזיק זוג וילד זה לא פשוט- אולי נעשה ביטוח לשנה דרך קופ"ח מהארץ- מה אתם אומרים?

s i g a l d

New member
השאלה אם אפשר להסתדר עם זה?

האם באמת יש סיבה לאופטימיות זהירה?

odedee

New member
לא ממש.

עד כמה שידוע לי הביטוח שמציעה קופ"ח כללית הוא דרך חברת David's shield, שכל הדעות שקראתי עליה פה בפורום היו רעות עד רעות מאד. אין לי נסיון אישי איתה. באופן כללי ביטוחי נסיעות שנעשים בישראל ליוצאים לחו"ל מתבססים על ההנחה שנוסעים לחו"ל לתקופה קצרה יחסית, לא לגור שם, ובמקרה חירום רפואי בדרך כלל צריך לחזור לארץ לקבל את הטיפול בישראל. בדרך כלל המשמעות היא גם שצריך לשלם את החשבון הרפואי במלואו (וזה יכול להיות מאד יקר) ואחר כך לנסות להוציא את הכסף מחברת הביטוח בארץ. זה לא ממש מתאים למי שמתכוון לגור בחו"ל תקופה ארוכה, ולדעתי זה במיוחד לא מתאים למי שיש לו תינוק ויכול לצפות לביקורים יחסית רבים אצל רופאים. מכל מה שקראתי מהתיאור שלך פה, נשמע לי שתעשו טעות גדולה אם תגיעו לניו יורק בתנאים האלה.

טל ר

New member
הרשי לי להוסיף עוד חצי מילה

של אזהרה: אני מציע לך לשהות/לעבוד באופן בלתי חוקי בארה"ב רק אם אין לך כוונה להיכנס לארה"ב אי פעם בעתיד לכל מטרה שהיא.

s i g a l d

New member
אני כל כך

עצובה עכשיו- זה ממש לא יפה. אגב- מישהו יכול לומר לי על איזה מספר עומדים המיונים של הגרלת הגרין קארד שעברה?

חמודה, אף אחד לא רוצה לדכא אותך

בכוונה, אבל באת לכאן ושאלת את עצתם של אנשים שכבר חיים כאן, והמצב שאת מתארת לדעתי יכניס אתכם רק ליותר צרות. חלומות הם דבר יפה וטוב, אבל בעיקר עם ילד בתמונה, לעשות שטויות שיעלו אחר כך לכולכם הרבה כאב לב, כסף ואפילו יותר (מאסר למשל), זה ממש לא נכון ולא אחראי, כולנו רוצים למנוע ממך לעשות טעות שעלולה לעלות לך הרבה יותר מדי. נכון להיום להגיע לארה"ב עם משפחה ולהגיד "כולם מסתדרים", ללא ניירות, ללא אישורי עבודה, באופן לא חוקי, זה להמר על החיים שלך ושל הילד שלך. את באמת רוצה להמר על החיים של הילד שלך??? לא כולם מסתדרים. הכרתי שני זוגות שעזבו לאחר שהגיעו בלי כלום, עם ילדים קטנים, זוג אחד גורש לאחר שהאב בילה חודשים בחקירות ב-FBI, והזוג השני עזב לאחר שכילה את חסכונותיו והגיע לעוני מרוד וחרפת רעב, הם חזרו ארצה, גרים עם ההורים ומחזירים חובות לכל העולם מעבודות בשכר מינימום. ארה"ב לא מחכה בזרועות פתוחות לכל החולמים. זה אמנם חבל, אבל זו עובדה קיימת, ואפשר להתעלם ממנה כמובן, השאלה רק לאן זה יביא אותך. מנסיוני, ממש לא רחוק, וחבל.

טל ר

New member
שכר מינימום - $5.15 לשעה

ישנן מדינות בהן יש חוק המעלה את שכר המינימום לסכום גבוה יותר - ניו יורק אינה בינהן.

שכרמינימום לא תקף לעובדים לא חוקיים

אם את עובדת באופן בלתי חוקי הרי שהחוק אינו מגן עלייך ומרבית המעסיקית אשר מוכנים להעסיק לא חוקית עושים זאת מכיוון שזה אומר שאינם חייבים לשלם שכר מינימום...

טל ר

New member
אף אחד לא מנסה להעציב אותך

סיגל, ניסיתי סה"כ להזהיר אותך מלהיכנס למצב שיהיה לך קשה לצאת ממנו. אם תישהי בארה"ב באופן בלתי חוקי, זהו נתיב חד-כיווני שאין ממנו חזרה. בכל בקשה לויזה או גרין קארד תשאלי על כך. אם תאמרי את האמת - אבוד לך. אם תשקרי - הרי שניתן יהיה לשלול את הויזה/גרין קארד שלך גם בעתיד, מאחר ושיקרת על מנת לקבל אותו. זוהי הבעיה האמיתית בשהות בלתי חוקית בארה"ב. לא רק שהחיים כשוהה בלתי חוקי קשים הרבה יותר (מציאת עבודה, קבלת אשראי, הוצאת רשיון נהיגה, ביטוח רפואי, ועוד), גם הרוב המוחלט של הנתיבים למעבר לשהות חוקית נסגרים בפנייך, בהווה ובעתיד. העדפתי לומר זאת גלויות מאשר לומר לך שיהיה בסדר ולתת לך לגלות זאת לבד. טל.

s i g a l d

New member
אני באמת

מודה לכם על שיתוף הפעולה- אני מקבלת מה שאתם אומרים למרות שאני ממש ברגשות מעורבים- מצד אחד הדברים ההגיוניים שלכם ואילו מצד שני קרובי משפחתי ועוד אלפי ישראלים לא חוקיים שמשגשגים יפה- אני מקווה שאשכיל לקבל את ההחלטה הטובה והנכונה. תודה רבה

Boston Guy

New member
בהצלחה.

רק שאלה קטנה ומעצבנת מנקרת בי פיתאום: אם "קרובי משפחתי ועוד אלפי ישראלים לא חוקיים משגשגים יפה" - למה הם מציעים לכם שכר עבדים? בשביל ה 100$ ליום הוא יעבוד כמו חמור - משבע בוקר עד מינימום 5 בצהריים. 10$ שעה בקושי. בלי תנאים סוציאליים, בלי ימי חופש, בלי ביטוח רפואי... אם נניח 250 ימי עבודה בשנה, מציעים לכם 25,000$ לשנה - שזה מתחת לקו העוני למשפחה עם ילד. אז ככה "משגשגים"? על ידי זה שדופקים את הקרובים? מה הם יפסידו עליכם אם הם ישלמו 200$ ליום? יש לך מושג כמה חשמלאי אמיתי גובה לשעת עבודה?

odedee

New member
אל תתרשמי מכל ה-success stories...

ראשית כל, לא כולם אמיתיים. אנשים אוהבים להתפאר גם כשהאמת צנועה למדי. שנית, גם אלה שאמיתיים, מדברים על הצלחה בשנים קודמות. בשנים האחרונות ארה"ב שינתה בצורה קיצונית את הגישה שלה לעניין, מה שפעם עבד כבר לא עובד היום. הרבה פרצות נסגרו. אני מכיר מישהי שנכנסה לניו יורק ונשארה שם שנים, כמובן באופן לא חוקי. היא ניקתה דירות והיתה מרוצה מהחיים למרות שהיא היתה לא חוקית, כי זה לא הגביל אותה מאד. אחרי כמה שנים היא התחתנה נישואין פיקטיביים עם השותף שלה לדירה (הוא גיי) ואח"כ קיבלה גרין קארד. מעבר לזה שנישואין פיקטיביים הם דבר מעיק מאד (לדעתי) כי צריך לתת מצג של חיי נישואין לכל מי שדופק בדלת (כי אולי הוא נציג של ה-INS) ולשנן מסכת שקרים לדקלם כשנחקרים על אמיתות הנישואין, התהליך הזה כבר לא עובד היום. המיחשוב וזרימת המידע השתפרו, ומי שנמצא פה באופן לא חוקי כבר לא יוכל לקבל גרין קארד. מה שהיה היה. המצב כעת שונה.

למעלה