יש לי שאלה

אין לך מושג כמה

אני מבין את המילים שלך... תראי אני יודע שעכשיו בוער בך רק דבר אחד, לעזוב את הכל ולעוף מפה, זה כאילו יש בית והוא כל כך מלוכלך כל כך זוועתי שנראה לך שגם אם תנקי אותו מאה שנים לא תצליחי למצוא את הרצפות אז את פשוט רוצה למכור אותו כמו שהוא ולעוף כבר למקום חדש אבל תני לי להגיד לך משהו, דבר ראשון למיטב הבנתי התמונה בניורק, בארצות הברית בכלל, לא כל כך ורודה כשהייתה פעם, לצערנו ולחוסר מזלנו (ולחוסר מזלם של אלפי משפחות שכולות) העולם השתנה אחרי פיגועי הטרור בניורק ותחשבי שאם ברדיוס של מאות אלפי קילומטרים דברים השתנו, כמה דברים השתנו שם... הויזות הפכו לדבר כמעט בלתי אפשרי, משטרת ההגירה תפסה תאוצה, וזה רק דברים קטנים שמשפיעים עלינו יותר מאשר על אחרים, בעיקרון, אפשר באמת שאפשר פשוט לסוע אפילו עם כמעט כלום ושם כבר לפתח קשרים הרי שלמרות כל השחור בעניים כן יש שם אפשרויות, המקום ענקי, ותמיד חסר משהו או מישהו, א----ב----ל יש לך תינוק ביד, ואת יודעת מה? שם הרבה תלוי במזל כמעט הכל תלוי במזל וקשה לי להאמין שאת רוצה להעמיד אותו בסיכון כזה של, מה עושים, אין כסף להאכיל את התינוק או לטפל בתינוק ואם יקרה לו משהו את תאכלי את עצמך עד היום האחרון שלך בכדור הארץ... נשמה, אני יודע שלפעמים פשוט רוצים לקחת את הרגליים וללכת אבל תחשבי טוב, תחשבי טוב טוב איך, למה, מה באמת ישנה לך כרגע מה באמת יעשה לך טוב כרגע ממה את בורחת או שמה לא בורחת, תעשי בקיצור חשבון נפש עם עצמך, זה משהו שאני עושה עם עצמי נון סטופ ואני חושב שהיחידה שיכולה לתת לעצמה תשובה בסוף , זה את... ותפסיקי לשמוע לסיפורים האלה, אני חייתי על הסיפורים האלה והעולם שלי התנגש בקיר שהבנתי שרובם מכילים בולשיט עם קצת קטשופ.... קיצור בסופו של דבר, קחי בחשבון שאת אמא ויש לך אחריות דבר ראשון לדאוג ששלומו של הצאצא שלך יהיה מצויין עד כמה שאפשר, אני עם כל הלב שלי מאחל לך שתמצאי את התשובות, ואיך שלא יהיה, אל תעשי שום דבר בפזיזות, גם אם זה יקח קצת זמן ולפחות תסעי לשם עם יותר בטחון מבחינת ידע ואולי תחסכו עוד קצת בארץ מצבכם יהיה טוב יותר ושלא משנה מה תדעי שניורק לא בורחת , וישראל תמיד פה... ככה אני אומר לעצמי בכל מקרה... בהצלחה נשמה:)

טל ר

New member
אכן שאלה קשה

קשה לדעת כמה ישראלים לא חוקיים גרים בארה"ב. ב-2002, עצרו רשויות ההגירה האמריקאיות 350 ישראלים. מספר זה אינו כולל את הישראלים שעזבו את ארה"ב מיוזמתם לאחר שהות בלתי חוקית, וארה"ב "סימנה" אותם כאסורי כניסה בעתיד. זוהי הבעיה האמיתית בחציית הקו המפריד בין שהיה חוקית לשהיה בלתי-חוקית - קשה מאוד לחצות אותו בחזרה. החליטי מה שטוב לך, אולם עשי זאת מתוך ידיעת העובדות, לא מתוך ראיית שחורות מחד, אך גם לא מתוך תקווה נטולת בסיס מאידך. המון הצלחה לך. טל.

s i g a l d

New member
חן חן לכולכם

אני לא יודעת כמה מכם חוו אבטלה אבל זו הרגשה כל כך מזופטת- כשביקרתי בניו יורק, היה נחמד, אבל רק לצורך הטיול- הרבה יותר כיף בארץ. אבל המצב כל כך מגעיל- שום דבר לא גרם לי לשקול עזיבה כאן גם לא המצב הבטחוני עד שהגיע הקושי בגלל המצב הכלכלי- בעלי לא עובד כשנתיים ואני פוטרתי לפני כשבוע ולא רואים אור בקצה המנהרה- אז אתם מדברים על אישורים, ניירות, ועל זה שאנחנו יכולים לא להיכנס שוב לארה"ב- אבל כשאין לך הכנסה של שקל- אתה חושב לעצמך, מה כבר אפשר להפסיד- לרעוב ללחם, לא נרעב- גיסתי גרה שם והם חיים טוב. בנוגע לבוסטון גיי- הם לא יכולים לארגן לי 200 ליום כי לא הם מעסיקים אותי- הם מכירים שם איזה חשמלאי שמוכן לשלם לבעלי איך שאנחנו מגיעים 100 דולר ליום עוד לפני שבעלי התחיל ללמוד את העבודה ( שהיא שונה מאוד מאשר בארץ)- ואחרי זמן מה שבעלי ילמד הוא יעלה לו את השכר וגם בעלי ימצא עבודות בעצמו- והוא גם נותן לו רכב , ביטוח והוצאות אחזקה על הרכב. ככה שאני חושבת שזה לא ממש תנאי עבדות.

odedee

New member
סיגל

אני מאד מזדהה עם התחושות שלך, וצר לי מאד שלשניכם אין עבודה, אין לי ספק שאבטלה זה זיפת. אבל באמת שהמצב לא פשוט, להגיע לפה בתנאים שאת מציינת זה הימור גדול עם סיכויי כשלון גבוהים. תראי, כל האנשים שעונים פה לשאלות של אנשים נמצאים במצב שונה משלכם. כולנו פה באופן חוקי - אזרחי ארה"ב או בעלי גרין קארד או בעלי ויזות עבודה או לימודים. אני גם אעז ואניח שכולנו משתכרים הרבה יותר מ-$600 לשבוע, ואנחנו לא רואים איך היינו יכולים לחיות מסכום כזה. אולי יש בניו יורק משפחות שחיות מהסכום הזה והן יוכלו להסביר איך, אבל לצערנו פה בפורום אין כאלה. אני די בטוח שאף אחד מהמשיבים פה מעולם לא עבד בארה"ב באופן לא חוקי. זה נראה לנו מפחיד וקשה. בלי SSN ובלי הכנסה פורמלית לא תוכלו לקבל הלוואה משום בנק, לחבר קו טלפון, לעשות ביטוח רפואי סביר, להוציא רשיון נהיגה מקומי... אנשים ידפקו אתכם כי ידעו שאתם לא חוקיים ולא תוכלו להתלונן. כל שוטר תנועה שיעצור אתכם על מהירות יכול להיות זה שיגרום לגירוש שלכם... צריך לזכור שגם אם בעלך ילמד פה עבודה כזו או אחרת, הוא לא יוכל להתקדם הרבה כי הוא לא יוכל להוציא רשיון. הוא לא יוכל לעולם להקים עסק מסודר, וזה גם אומר שהמון לקוחות פוטנציאליים לא ישתמשו בשירותיו כי אנשים רוצים חשבוניות כדי להזדכות במס. והוא תמיד יצטרך לפחד מהלשנות של לקוחות לא מרוצים. אל תעשו את הטעות של תרגום לשקלים. $2500 נטו לחודש לא קונים בארה"ב מה ש-11,000 ש"ח נטו קונים בישראל, ממש לא. פירוט העלויות שניתן פה מראה לדעתי שבחור בן 22 יכול כנראה לחיות מהשכר הזה. אבל אתם זוג עם ילד... אולי אלה לא תנאי עבדות אבל אלה עדיין תנאים קשים. אם החשמלאי שמוכן לשלם לבעלך $100 יסגור בעוד חודשיים את הבאסטה, איפה תהיו אז? פה לא תקבלו דמי אבטלה או קצבת ילדים, ואם לא תעמדו בתשלומי שכר דירה יפנו אתכם בלי סנטימנטים. בקיצור, אתם תחליפו חיים חוקיים בסביבה מוכרת ו(יחסית) תומכת בארץ בחיים לא חוקיים בסביבה לא-מוכרת וקשה, ובשכר שהוא על גבול העוני. האם באמת צעד כזה נראה לכם יותר פשוט מחיפוש עבודה ועזרה בישראל? במיוחד שאת מובטלת רק שבוע, עוד לא ניסית לחפש עבודה. אני מבין שכל זה נראה קצת מעורפל מישראל, אני מציע שאת כל הנקודות שהזכרנו פה תשאלי את הקרובים שלכם ותראי אם אתם מרוצים מהתשובות... רק תוודאו שהם בעניינים, כי הדברים מאד השתנו בשנים האחרונות.

s i g a l d

New member
עודד-

תודה לך- אני מניחה שאני אצטרך לתעל את האנרגייה שלי מעבר להמשך חיפוש עבודה כאן בניסיונות לקבל אישור עבודה באיזו מדינה- אם לא ארה"ב אולי קנדה- אוסטרליה- או אחת ממדינות אירופה כדי שאוכל להיכנס לאיחוד- אני באמת לא רוצה להיות עובדת לא זרה לא חוקית- ממש לא מתאים לי הסידור הזה. יש לנו חסכון לא רע ואנחנו יכולים לפתוח משהו קטן- אנחנו לא נרעב ללחם בכל מקרה ב"ה- אבל אנחנו לא רוצים לכלות את כל חסכונותינו לריק- אם תהיה איזו הצעה עיסקית קונקרטית עם סיכון מחושב היינו יכולים ללכת על זה- אבל באמת נושא הניירות מאוד חשוב מסתבר- איזה באסה.

odedee

New member
כן, ניירות זה חשוב.

אוסטרליה וקנדה זה רעיון טוב - שתיהן מקבלות מהגרים רבים כל שנה ויש להן שיטת ניקוד פשוטה שמי שעובר את הסף שלה יכול להגר, בניגוד לארה"ב שבה כל זה לחלוטין לא קיים.

iris mom of two

New member
סיגל

אני חוויתי אבטלה. גם אני וגם בעלי אבדנו עבודה, קודם הוא, וששה שבועות אח"כ, אני. יש לנו שני ילדים וזה היה ממש קשה. הגענו למצב שהיינו מוכנים לנסוע לכל מקום. אפילו לחזור לארץ, שזה קשה כי בעלי והילדים לא דוברי עברית. מצאנו עבודה ועכשיו הכל בסדר. להיות מובטל פה, אפילו עם ניירות (שנינו אזרחים), זה הרגשה מגעילה. אני מבינה אותך, תחזיקי מעמד, ואל תעשו דברים שיביאו אותכם מן הפח אל הפחת.

s i g a l d

New member
תאמיני לי שפה

זה לא יותר נחמד- למרות שיש שגורסים שצרת רבים -חצי נחמה- מבחינתי זוהי נחמת טיפשים ותו לא- בינתיים מצאתם עבודה?

amits6

New member
רציתי להוסיף שאפילו אם אתה חוקי

הדלתות לא נפתחות ךפניך ותמיד תהייה זר.אם אין לך תעודה מקומית או ניסיון מקומי אז את אף אחד לא מעניין ממך ואתה מתחיל מאפס.אני חוקי פה עם גרין קארד עם 15 שנות השכלה והרבה נסיון ואני מרויח 8$ לשעה.אם העבודה היא לא תחת רילוקישן ממש קשה להשיג עבודה טובה אם אתה לא פותח עסק בעצמך.אז כמו שאמרו ארה"ב היא מקום שהרבה יותר קשה להסתדר בוא אם אין מישהו שיסדר אותך.המדינה היא לא מדינה סוציאלית ורוב האנשים כאן חיים ללא ביטוח רפואי ואפילו אם יש להם אז הביטוח שלהם מכסה חלק קטן בהוצאות.לכן אל תחלמו מכיוון שהחלומות כשמם ברגע שאתה מתעורר אתה רואה דברים אחרים (ולא תמיד ורוד).שיהיה בהצלחה.

iris mom of two

New member
לקח חצי שנה

ומכרנו בית (לא יכולנו לשלם משכנתא בלי משכורת). עברנו דירה ובעלי מצא עבודה. לו יש דוקטורט והוא מרוויח טוב אז אני כרגע בבית. אחרי שטלטלנו את הילדים מגיע להם אמא שאיתם (ולי נמאס לחפש עבודה כל שנתיים כי אנחנו עוברים מאזור אחד למשניהו). אני מאחלת לך שלתקופה הקשה שלכם תסתיים כמו ששלנו הסתיימה, עם עבודה נהדרת לבעל. החלק הקשה, זה שעכשיו אני בקושי רואה אותו, הוא יוצא בחמש וחצי מהבית וחוזר בשבע בערב. השבוע הוא בנסיעת עסקים.

amits6

New member
האנשים הרבה יותר חיוביים

נכון מתחילים נמוך אבל לי יש יותר מה להציע מאמריקאי ברמה שלי. תזכרי שאנגלית היא לא השפה הראשונה שלי ואני לא חי בחממה של ישראלים לכן העבודה טיפה יותר קשה.רוב הישראלים החוקיים פותחים עסקים וחיים בתוך עצמם.לי אין את הרצון לעשות זאת ברוב הקהילות שאני פגשתי הגישה השלילית,הקנאה, החוסר פתיחות של האנשים והזלזול שלהם באחרים (מזכיר מאוד את הסינים בארה"ב) גרמו לי לעזוב למקום אחר.אז אני מאמין שאני אסתדר יותר טוב עוד שנה ובינתיים אני לומד עוד ועוד איך לחיות באמריקה ועוד מילים שהאמריקאים משתמשים בהם בשפת היום יום בעיקר (חשמל,כלים,שרברבות ועוד) בכל מקרה בכל מקום חדש ולא חשוב איך ומתי ובאיזה גיל אתם תעשו טירונות כמו בצבא ורק לאחר מכן תתקדמו קדימה.ומה לעשות אני משלם שכר זה.ולהגיד עוד דבר אני מרוצה שמישהו מסכים שאני יעשה את "הטירונות" אצלו.עוד דבר חשוב באמריקה אין פינוק אתה עובד ואתה עובד עד שהנשמה יוצאת לך ואחרי זה עדיין אתה עובד. בארה"ב זה נקרא STRESS וכולם מכירים את זה ובעברית זה כאשר אתה שבו"ז (כאשר נשבר הז...) אבל זה מה יש.

wdaldal

New member
You can do something

As a Nanny you will get more than 100 dollar a day. I am from CA, Marin county & here a Nanny getting 15 per an hour & in NY I am sure you can get this or even more. I am ligal here & working 8 hours a day in an Office but for extra I am doing babysiter & getting 20 dolars per an hour.

ממש ממש לא

מטפלת במשרה מלאה לא מרוויחה לפי שעות. בייביסיטר כאן עולה 10 דולר לשעה ולא 15, ומטפלת משתכרת שכר שבועי שבין 300 ל-500 דולר בשבוע (והגבוה זה באמת במקרים קיצוניים). חבל להטעות. עוד לא ראיתי מטפלת שמרוויחה 100 דולר ליום.

wdaldal

New member
Yes Adi

When I came to the USA I used to work as a Nanny, I got 15 dollars per an hour & when I did babysitter at nights I got 20 dollas per an hour. & as I said that's is where I live in the Marin County & I am sure that there are places in NY that you can earn like this. For sample from the present my mother in low is a Nanny & she is earning 15 dollas for one baby & before that she used to work with twins & earned 17 dollars per an hour. Now a Q. for you Adi - how much you can earn per an hour in an office - Admin Assistant or Office Manager? lets say in the Marin County, CA.

who knows1

New member
אתם ממש מגזימים

סינגל אי רק רציתי להגיד לך שאם את פה חוקי כן אפשר להסתדר עם 600$ לשבוע אתם פשוט לא תחייו בארמון. אני ובעלי מסכירים ביסמנט בווינס ב 700 לחודש יש לנו חלונות חדר שינה סלון ואפילו מכונת כבישה ויבוש. וכולל חשמל מים וגז. אני סטודנטית אז אני לא עובדת חוץ מביבי סיטר פה ושם. אבל אנחנו מסתדרים אני לא יגיד כמה הוא מרוויח אבל זה בסביבות התקציב שלכם. אין לנו ילדים אז אני לא יודעת כמה זה יעלה לכם. אבל לפי דעתי להתחלה אפשר להיסתדר. אבל רק אם אתם תסתפקו במועט. בלי להתפנק. בקשר לביטוח אני לא יודעת בעלי מקבל מהעבודה ואני מוסיפה 100 לחודש. אבל כמובן שהכל יהיה חוקי. תראי אף אחד לא מתחיל מלמעלה. אנחנו הינו מובטים בארץ וכולם אמרו לנו שקשה עכשיו באמריקה. קשה יש רק בלחם. ברור שלא קל פה אבל הרבה יותר קל פה מבארץ. אני מדברת בתור מישהיא שעזבה לא מזמן. אז בהצלחה ואל תתבאסי אם את רוצה עזרה בקווינס אני אשמח לעזור.

jethro1

New member
את חסרת אחריות

הניסיון שלך הוא חיים בזוג ללא ילד. גם אני חי כך ואכן, בסכומים המדוברים כאן אפשר גם אפשר לחיות כזוג ללא ילד. שוב - ללא ילד. כמו שאמרת- גרים בדירה קטנטונת, מסתפקים במועט מאוד ושורדים. אבל עם ילד? ילד מייקר את המחיה בעשרות אחוזים. מאיפה יביאו את הכסף לאוכל, חיתולים, טיפולים והשד יודע מה? מה יקרה אם הוא יחלה? טיפול רפואי יכול לעלות מאות ואף אלפי דולרים. זה חוסר אחריות משווע להציע לזוג עם ילד לעבור תמורת הסכומים המדוברים כאן. אם אין לך מושג כמה עולה לגדל ילד בארה"ב אל תציעי הצעות כאלה.

who knows1

New member
בבקשה תרגע

אני לא אמרתי להם לעבור רק אמרי שלזוג זה אפשרי. אמרתי שאני לא יודעת על ילדים. חוץ מזה אם הם באמת מובטלים בארץ 100 דולר ליום זה יתר מכלום. אולי שכחתם איך זה בארץ. כשאני היתי בארץ המשכורת שלי ושל בעלי ביחד לא כיסה את השכר דירה. שלא נדבר על שאר ההוצאות. לפחות עם 600 דולר לשבוע אפשר לשלם את הבילס. חוץ מזה היא יכולה לטפל בעוד ילד או שניים בבית. באיזור של יהודים יש משפחות גדולות שמחפשות עקרת בית שטטפל בילד שלהם.זה יכול לכסות את ההוצאות לילד.

iris mom of two

New member
עדי

אני הפעם מסכימה איתם. אני לא מוצאת מטפלת או שמרטפית בפחות מ$15 לשעה. אלא אם כן זה סטודנטית וגם להם יש חוצפה לבקש יותר (הי, אני מדברת כמי שמשלם לא כמי שמשתכר).

למעלה