יש לי שאלה

יש לי שאלה

וחשבתי שאולי אתם תוכלו לעזור לי. מה פירוש הביטוי: אבד עליו הקלח? ומה זה הקלח הזה הכלל?

מוגג

New member
אני אדגים לך - ../images/Emo166.gif

נגיד תגיד שקראת בפרשת השבוע את הפסוק: וְכִּפֶּר עָלֶיהָ הַכֹּהֵן לִפְנֵי ה' מִזּוֹב טֻמְאָתָהּ. ורצית לברר האם נהגו להשתמש בגביעונית בימי המקרא, אז אומר לך כי כבר אבד הקלח על הנושא הקלוח הזה, וכדאי שתלך להתקלח.

../images/Emo6.gif צ'מע, אני מתחיל

להאמין למה שאמרו מי שאמרו: זה הכל כתוב בתורה, רק צריך לחפש. עכשו תראה. בדקתי בפסוק וכתוב וְכִפֶּר בכ' רפה. והשאלה שצצה בי היא זו: האם ברגע שהכִּיפֶּר עשה עלייה הוא כפוף לכללי בגד-כפת בראש מילה? ומייד צצה עוד אחת: אולי פשוט נאמר חיפר כדי להימנע מסיבוכים, ואולי חיפר-אקטיבי?

Gizmo15

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo45.gif../images/Emo28.gif

(ה-
מתייחס לחיפר-אקטיבי!)

אטיוד5

Active member
קלח הוא ...

הראש של הטוש. אבד עליו הקלח = שכח מתי התטוּטְשַש לאחרונה.

singular

New member
אָבַד עָלָיו הַכֶּלַח

נראה לי שהתכוונת לביטוי הזה? בכל אופן הפירוש של זה: התיישן מאוד; עבר זמנו למילה כֶּלַח אין פירוש מחוץ לביטוי מקווה שעזרתי Singular

longmotion

New member
ע"פ "זו ארץ זו"

בידי עותק מתפרק משנת 83 ששייך לאח של חבר שלי (בהשאלה קבועה מזה 8 שנים) מצורף בזאת לך, זולל מישמשים, פירוש אנשי זו ארץ זו לאבד עליו הקלח ועוד שני פירושים למונחים שלא ידענו עד כה את פירושם. כל הזכויות שמורות כמובן ליוצרים (ולא לי). בכבוד רב, LM

sailor

New member
כלח עפ"י אברם הוא

קציר, גדיש, זיקנה, ומקובל בביטוי הנ"ל בלבד.

shellyland

New member
פעם שאלו את מיק ג'אגר

אם הוא לא חושב שהוא נעשה זקן מדי בשביל רוקנרול, אז הוא ענה שהוא חושב שהשאלה הזאת נעשתה זקנה מדי.

למעלה