יש לי שאלה.

julie28

New member
יש לי שאלה.

האם לדעתכן זה הכרחי שההורים יגיעו ללידה לפני ואחרי ? או שלדעתכן גם חברה קרובה או דודה יכולה לעזור.... אני שואלת כי אני וההורים שלי לא מסתדרים כלכך טוב במיוחד אני ואמא שלי ...!! מה עושים?

עדי 5

New member
לפעמים עדיפה חברה טובה

על פני הורים בעיקר כשלא מסתדרים איתם. ההורים שלי לא היו איתי בלידה אלא רק בעלי. לאחר לידת בני הראשון הגעתי להורים שלי וזכיתי לפינוק רב. מהלידה השניה חזרתי הביתה ומידי פעם אמא שלי הביאה אוכל או סתם באה לארגן את הבית ולעזור עם הילדים הגדולים. לשמחתי אני ואמי מסתדרות נפלא אבל אם היה אחרת לא הייתי מבקשת ממנה עזרה כדי לא להגיע למריבות כשגם ככה מצב ההורמונים בשמיים. חברה טובה יכולה להועיל בהרבה יותר מאמא

משוש30

New member
אני לא נתתי להורים שלי לבוא למרות

שאני ביחסים מצויינים איתם. כי הלידה זה עניין מאד מאד מאד זוגי בעיני. משהו מאד אינטימי רק שלי ושל בן זוגי ולהורים בעיני אין שם מקום. אחרי הלידה הם בטח ירצו לבוא לראות את הילד וזה טבעי ולא הייתי מונעת את זה גם אם היחסים לא משהו...

נהפוך הוא!

רצוי שההורים לא ינכחו בלידה
... זוהי, כמובן, דעתי. ובלי קשר לטיב היחסים. הלידה היא אירוע כלכך אינטימי ומאד זוגי (כמו שאמרה משוש). בנוסף, שמעתי המון מיילדות מציינות שרצוי שהאמא של היולדת לא תנכח בלידה, כי זה עלול להוסיף מימד של לחץ נפשי ליולדת (שבמילא לחוצה למדיי). שיהיה קל!

גם אני לא חשבתי על האפשרות

שההורים שלי או ליתר דיוק, אמא שלי, תהיה בלידה, רציתי שיוד יהיה, ולא היה אכפת לי שחברה טובה תהיה, ובסוף היא לא הגיעה... אין שום סיבה שהורים יהיו בלידה אפשר לעדכן טלפונית ולבוא אחרי הלידה. בכל אופן שתהיה לידה קלה

בלינקה

New member
ממש לא בלידה

ואחרי הלידה... לבי"ח לבוא לבקר (עם אוכל של בית), לשים עין על התינוק בזמן שאת מתקלחת) אני הייתי צריכה יומיים שבעלי ייכנס איתי למקלחת
), ואותו דבר בבית. צירך (אני חושבת) בחודש הראשון מישהו שיבוא לשעה שעתיים, יכין לך אוכל, יעשה כלים, כביסה, ייקח את התינוק ויאפשר לך מקלחת נינוחה.

lulyK

New member
לדעתי עזרה זה דבר חשוב מאד.

במקומך הייתי משריינת גם את החברה וגם את ההורים - כי תקחי בחשבון שאחרי הלידה פתאום יאיר אור חדש על היחסים שלך עם אמא שלך. פתאום אולי יהיה יותר קל איתה? אולי יותר קשה? החברה הקרובה היא כבר אמא בעצמה? לאיזו עזרה את מצפה ממנה? חברה אי אפשר לטרטר כמו שמטרטרים אמא.....

1במיה

New member
הכרחי? ממש לא.. הכל שאלה של

איך את מרגישה איתם. בלידה הראשונה שלי היו חמתי (עד ממש לפני הלידה) אמא שלי (בלידה) אחותי (בלידה) ובעלי (בלידה)ובחוץ אבא ואח אל תצחקו
פשוט רוני נכדה ראשונה וההתרגשות הייתה רבה.. ואני חייבת לצין בשלב מסויים לא היה איכפת לי מי יהיה בחדר רק שתצא כבר
בשי אמא ואחות בלידה בעל עד ממש לפני הלידה עצמה ומיד אחרי. אני בהתחלה חשבתי שאני לא רוצה אף אחד חוץ מבעלי (גם אני בזמנו לא הסתדרתי עפ אמא) אבל בסוף הסתבר שהוא היה הכי פחות יעיל ואמא שלי הייתה מצויינת בשבילי. תיקחי רק מי שנח לך

עמית@

New member
הכרחי? ממש ממש לא.

אני ביקשתי במיוחד שלא יגיעו, היה לי את בעלי ודי היה לי בכך.

yaelia

New member
אנחנו חשבנו שנהיה רק שנינו

אבל כשזה נמשך שלושה ימים, שמחנו מאוד שהורי ואחותי היו איתנו ופינקו אותנו. כל לידה לגופה, הדברים משתנים כל הזמן.

שִירָה

New member
רק מה שמתחשק לך הוא הכרחי

אם את מעדיפה ללדת רק עם בן הזוג שלך או לחילופין - עם חברה קרובה, תבקשי מאמא שלך לבוא רק מאוחר יותר. אני אישית העדפתי ללדת רק עם בעלי (למרות שאני מאד קרובה לאמא שלי). זה רגע כל כך מיוחד, ולי אישית, נראה שמתאים לחלוק אותו רק עם בן הזוג. אבל ידעתי שאמא שלי תיפגע מאד, ולכן החלטתי בסופו של דבר, להניח לה לבוא. היא היתה מקסימה, ומאד עזרה לי, ובכל זאת הייתי מעדיפה להיות רק עם בעלי ברגעים המרגשים האלו. לידה קלה, ובהצלחה!

הכרחי ? לא.

רק מה שאת רוצה הכרחי אחרי לידה. לחדר לידה לדעתי זה הכרחי שהם *לא* יגיעו, אבל אני קצת קיצונית בענין הפרטיות. ואח"כ תעשי רק מה שטוב *לך*. לפעמים זה נוח ומרגיע, ולפעמים זה מרגיז. רק את יודעת איך זה אצלכם.

digabu

New member
לדעתי זה ממש עניין של הרגשה

ואת לא כל כך תדעי עד הלידה עצמה. אני, שדווקא קרובה לאמא שלי, הייתי בטוחה שאני נורא ארצה אותה בלידה, וכל הזמן שהייתי בחדר לידה (24) הייתי צריכה רק את האיש שלי, אמנם אמא שלי וחמותי וגיסתי היו בחוץ, אבל הייתי צריכה ממש צריכה רק אותה, מבחינת עזרה אחר כך, שוב עדיף את מי שנוח לך הכי איתה, אצלי בסוף זה היה חמותי, כי הייתי חייבת עזרה ואמא שלי היתה עסוקה (עבודה). תראי, אם מראש את יודעת שקשה לך עם אמא שלך, אל תזמיני אותה ללידה, אחרי הלידה תראי מה קורה, גם מבחינת עזרה וגם מבחינת הקשר, דברים מאד משתנים. וכמובן אם חברה קרובה או דודה יכולות לעזור, אז אחלה..

ליילה

New member
ג'ולי, אני חושבת שלא הבהרת את עצמך

נכון. תקני אותי אם אני טועה, אבל את לא מתכוונת שההורים יבואו לחדר הלידה, ויהיו איתך בלידה עצמה. את בעצם חיה בחו"ל, ואת שואלת האם הכרחי שההורים יגיעו מהארץ לחו"ל ללידה. אם זו השאלה, קודם כל, אני חושבת שבפורום להיות הורים בחו"ל, יוכלו לעזור לך יותר עם העניין הזה, כי יש להם יותר נסיון. אם אני טועה, תקני אותי.

julie28

New member
נכון את צודקת...זו היתה הכוונה שלי

כנראה שלא הבהרתי את עצמי ואני ממש מתנצלת...תודה בכל אופן על התשובות.

למעלה