יש לי שאלה

b l o n d i n i

New member
יש לי שאלה

שלום! אני חייל משוחרר - השתחררתי עכשיו וקוסם מתחיל - טרם הופעתי, בכל מקרה קניתי הרבה ציוד, ואני רוצה להתחיל להופיע, מה עלי לעשות? עלי ללכת למס הכנסה ולפתוח תיק? אמרו לי שיש משהו עסק זעיר - שכאילו אם אני לא מרוויח מעל 56 אלף ש"ח בשנה, אז אני לא צריך לשלם מס הכנסה כלום ומוציא קבלות - זה נכון? בכלל אם טרם הופעתי, אני רק חושב שאופיע, אני יכול ללכת לנסות כמה הופעות רק בכדי לבדוק את השוק ורק אח"כ לראות אם אני אעבוד בזה - ואז ללכת למס הכנסה? ברור שאם אני אראה שהולך אז אלך ואפתח תיק - האם עכשיו אני גם צריך? אשמח אם תענו לי על כל שאלותי.

isaacf

New member
עצמאי

להלן לינק למאמר לכל מי שמעוניין להיות עצמאי.שנכתב על ידי רו"ח וורסל מנהל פורום נענע. האינפורמציה שקיבלת לא מדויקת בכל מקרה כדאי להתיעץ עם רואה חשבון שממנו תפיק יותר תועלת מעלותו. בהצלחה בקסמים http://forums.nana.co.il/Article/?ArticleID=125892

b l o n d i n i

New member
ראיתי שיש פה רואי חשבון - מישהו יכ

הבנתי ראיתי שיש פה רואי חשבון שעונים לאנשים דברים מדויקים, אשמח אם רואהנ חשבון יענה לי ויסביר לי בדיוק האם עלי לעשות משהו ומה עלי לעשות ושוב אני רושם פה את כל מה שרשמתי קודם: אני חייל משוחרר - השתחררתי עכשיו וקוסם מתחיל - טרם הופעתי, בכל מקרה קניתי הרבה ציוד, ואני רוצה להתחיל להופיע, מה עלי לעשות? עלי ללכת למס הכנסה ולפתוח תיק? אמרו לי שיש משהו עסק זעיר - שכאילו אם אני לא מרוויח מעל 56 אלף ש"ח בשנה, אז אני לא צריך לשלם מס הכנסה כלום ומוציא קבלות - זה נכון? כלל אם אני חיל משוחרר - אני פטור לא??? בכלל אם טרם הופעתי, אני רק חושב שאופיע, אני יכול ללכת לנסות כמה הופעות רק בכדי לבדוק את השוק ורק אח"כ לראות אם אני אעבוד בזה - ואז ללכת למס הכנסה? ברור שאם אני אראה שהולך אז אלך ואפתח תיק - האם עכשיו אני גם צריך? אשמח אם תענו לי על כל שאלותי.

mstern

New member
תשובות

1. לך למע"מ תפתח תיק, עוסק פטור זה עד 64,000 ש"ח בשנה אבל אני לא בטוח שישארו לך כי יש רשימה של מקצועות שחייבים להיות עוסק מורשה ולדעתי קוסם בתוכם. בשלב הבא תפתח תיקים במס הכנסה ובביטוח לאומי. 2.אם יפתחו לך עוסק פטור, תהיה פטור ממע"מ אבל לא ממס הכנסה. 3.יש לך פטורים מסויימים כחייל משוחרר אבל תהיה בטוח שאם תרוויח מליון הם יקחו גם. 4. גם אני ממליץ לך להיפגש עם רו"ח, בדר"כ (לפחות אצלי), לא לוקחים תשלום עבור פגישה ראשונה.

dudu182

New member
תקנה 6 א

לפי תקנה 6 א אתה צריך לפתוח תיק מע"מ עוסק מורשה. חלק מהתקנה. (1) מופע אמנותי, לרבות הנחיה במופע; בניית תפאורה או הכנתה; הכנת מבחנים, בדיקתם וכן ניהול מבחנים או פיקוח עליהם; הרצאה, הוראה, הדרכה, תרגול או השתתפות במופע שאינו מופע אמנותי; כתבנות או קצרנות; תרגום בכתב או בעל פה; כתיבה או עריכה, פישור, כהגדרתו בסעיף 79ג לחוק בתי משפט (נוסח משולב) התשמ"ד-1984 או חברות בועדות שהוקמו על פי דין. הופעה קוסם = מופע אמנותי. קבל את המלצת מרו"ח מוטי שטרן וקבל יעוץ לפני ההופעות.ותיפגש עם רו"ח

עוד כמה מילים

אין כזה דבר לא לפתוח תיק ולא לדווח. ייתכן שלא תרוויח מספיק כדי לשלם מס, אבל תמיד תמיד תמיד אתה צריך לדווח לשלטונות המס ושוב- לך לרואה חשבון/ יועץ מס ותתיעץ איך בדיוק להתחיל את העסק שלך, רק תעשה את זה בזריזות מאחר ועל פי החוק היית צריך להודיע מייד עם תחילת הפעילות ובהצלחה

b l o n d i n i

New member
עוד לא התחלתי בפעילות

אין כזה דבר שאני ר'ק מנסה בכדי לבדוק את השוק האם בכלל כדאי לי להמשיך??

mstern

New member
יש אפשרות

למרות שהיא קצת שנויה במחלוקת והיא לפנות לחברה שתוציא חשבונית ללקוח ולך תלוש משכורת. לטווח ארוך זה לא משתלם, אולי כדי להריח את השוק זה כדאי.

mstern

New member
יש בזה משהו

ובגלל זה אנשים פונים לרו"ח, כי כל אחד עוסק במה שהוא טוב בו, אני לא עוסק בקוסמות, אני כן מוריד מהלקוחות את כל העניינים הללו. בכל אופן, לדעתי תרגיש אחרת כשלקוחות ישלמו ותרגיש איך אתה עובד בשביל עצמך, לדעתי זה שווה הכל.

rdss

New member
מסקנה שגויה-

אתה יכול לסדר את כל ענייני פתיחת התיקים ללא כסף ורק בסוף שנה להיעזר ברו"ח/יועץ מס בעלות נמוכה. חבל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

b l o n d i n i

New member
מה אני עושה עכשיו?

אני הולך מחר נגיד למס הכנסה, בטוח לאומי, ומע"מ - איפה הם נמצאים? פותח תיק - בחינם? ואם בסוף אני לא אצליח ולא הופיע פעם אחת? מס הכנסה וכולם לא ירדו ממני לא?

b l o n d i n i

New member
אני מחר הולך

אני נגיד מחר בבוקר הולך למס כהנס, מע"מ ובטוח לאומי - איפה הם נמצאים דרך אגב? פותח תיק בכל מקום - זה חינם נכון? נו ואם אני לא אצליח להופיע אפילו פעם אחת - אני לא אשלם כלום, אבל הם ירדפו אחרי כל הזמן לא<?

dudu182

New member
ביטחון עצמי

בתוך בן אדם בן 18 נראה לי שאין לך ביטחון עצמי. לאחר שרכשת ציוד , רכשת מיומנות בקוסמות קיבלת פידבקים מהסביבה שלך אתה מפחד שלא תצליח אז תדע הדרך להצלחה היא דרך כשלונות מי שלו שוגה לא מצליח לכן אם אתה רוצה להצליח קח את החיים בידך. בהתחלה לא יהיה לך הופעות בקצב שאתה מעוניין , כאשר יזמינו אותך ליום הולדת תתפשר במחיר הניגבה זה דרכו של העולם עד ההופעה אצל נשיא ארה"ב ירד גשם ואתה צריך להתמיד להתמיד ולהתמיד. הוצאות רו"ח היא אחד ההוצאות הקטנות בעסק, כל רו"ח ישמח לתת לך את השירות הוא יהי הקוסם שלך בחשבונאות. בהצלחה בבחירה שלך.

קצת סבלנות

הסדר הנכון הוא זה: אתה מוצא רואה חשבון/ יועץ מס כלבבך אתה קובע איתו פגישה אתה יושב אצלו חצי שעה, הוא מסביר לך את הכל וממלא עבורך את הטפסים אתה הולך למע"מ, מס הכנסה וביטוח לאומי כמו שהוא הסביר לך אתה מטלפן אליו בערך 100 פעמים עם כל מני שאלות שיש לך עד כאן הכל היה בלי כסף עכשיו בא הכסף: מצד אחד אתה מופיע ועושה המון כסף בהופעות מצד שני בסוף השנה אתה בא אליו והוא מכין לך את הדו"ח השנתי תמורת קצת כסף יודע? ללמוד לשחות לא הולך בלי להרטב במים. מה יהיה הכי נורא? שתסגור בחזרה את התיק? לא אסון גדול

למעלה