יש לי שאלה...

יש לי שאלה...

כשהסתכלתי בפרופילים של שלבים (כדי לנסות לנחש איזה מועמדים לניצחון ינסו לפרוץ באיזה שלבים) נתקלתי בשלב של 21 לחודש, אני לא זוכרת איזה מספר, שהוא הטיפוס לאלפ דואז' שהוא בעצם נגד השעון. דבר ראשון, לא ידעתי שבכלל אפשר לעשור דברים כאלה (הם מנסים להרוג את הרוכבים או משהו? זה טירוף!) דבר שני, שזו השאלה שיש לי בעצם- איזה סוג של רוכב צריך להיות כדי לנצח בקטע מסוג זה? (אני יודעת שזה עוד הרבה זמן אבל זה ממש מרתק אותי) אה, כן, וכששאלתי את אח שלי (שהוא קצת מבין בזה והוא גם רואה את הטור הרבה יותר זמן ממני) את השאלה הזאת (איזה סוג של רוכב צריך להיות) אז הוא ענה לי- "ארמסטרונג". אז, אם אפשר להימנע מהתשובה הזו זה יהיה נחמד.

בלי לקרוא מה הוא ענה- אני גם אמרתי

"להיות לאנס". לאנס פשוט טוב בנג"ש- טוב בטיפוסים.. נג"ש בטיפוס זו בכלל המומחיות שלו.

תשובה אחרת, צריך להיות רוברטו...

הראס. הראס הוא עז הרים קלאסי, בעל יכולות טיפוס מדהימות. בוואלטה 2003 הוא הגיע לשלב הלפני אחרון (נג"ש עלייה), בפיגור של למעלה מדקה. ובתצוגה מדהימה הוא סגר את הפער ופתח עוד דקה ומשהו ספייר. הראס הוא הרוכב הקלאסי לקטעים כאלו. אבל זה לא רק הראס הספרדים באופן כללי מתמחים בטיפוס, וגם מאיו (ניצח לפני חודש וקצת את ארמסטרונג בנג"ש לפיסגת ההר ונטו) ואוסקר סביליה יכולים לנצח את האלפ דו'אז. טיילר המילטון הוא שילוב של מטפס מצוין ושען מצוין ויש לו סיכוי טוב גם כן. וגם לאוריך יש סיכוי מצוין, אמנם הוא נחשב מטפס קצת פחות טוב מארמסטרונג, אבל בגלל שבסוג כזה של טיפוס הוא לא יצטרך להגיב לשינויי מהירות תכופים כמו בטיפוס רגיל. יש לו סיכוי מצוין לנצח.

ערןF1

New member
בעליה הזו יש גורם נוסף

לא פחות מהעלייה המפורסמת, מפורסמים 21 הפיתולים שבו. 21 סרפנטינות שמסובבות את הכיוון בכמעט 180 מעלות. שינויי כיוון כאלו דורשים גם שינויי מהירות, ואי-אפשר להכנס למקצב קבוע. זו בעייה גדולה, לדעתי, עבור אולריך. פה לעיזים יש עדיפות מוחלטת בהסתייגות אחת: צריך רוכב עם מספיק נסיון שידע לחלק את הכוח שלו לאורך כל העלייה, כלומר בעל יכולות טובות במירוצים נגד השעון. ולכן, בכפוף לכושרם היום המירוץ המעומדים הם: הראס, מאיו, ארמסטרונג והמילטון.

גורם לא משמעותי.

בעלייה כזו אין משמעות לסיבובים. גם במהירות 30 קמ"ש בערך אפשר להסתובב מבלי להקטין את המהירות. למרות מה שכולם חושבים, אני מהמר על אולריך כמנצח השלב הזה. הוא גם רזה יותר משנים קודמות, וגם חזק יותר. לדעתי המילטון ומאיו יהיו הבאים בתור.

itaiash

New member
אז לדעתי התשובה היא...

צריך להיות רוכב קודם כל יחסית קל. צריך כמובן להיות מטפס טוב, וגם יכולת טובה נגד השעון עוזרת. פנטאני היה רוכב אידיאלי לנצח כאלה קטעים. צריך גם להיות אחד שמתאושש טוב מהיום הקודם, ודדוקא פה אולי אולריך בא לידי ביטוי עם יכולת התאוששות מדהימה. לדעתי יש יתרון לרוכבים שיודעים לרכב מהר על הילוך נמוך, למרות שאפשר להתווכח על זה. יש השנה כמה רוכבים שיכולים להגיע למעלה עם הזמן הכי טוב. המילטון, מאיו, רסמוסן יכול להפתיע, את לאנס תמיד צריך לקחת בחשבון, וזה לא סוף הרשימה. ארמסטרונג עלה השנה לא מעט פעמים את האלפ ד'ואז באימונים. היה לו יום אחד שהוא עלה אותו כמה פעמים. בכל אופן ההימור שלי על הקטע זה מאיו (אלא עם הוא יבוא גמור אחרי סדרת התקפות בפירנאים). פרו אולריך

itaiash

New member
ואיך באמת שכחתי את הראס

הראס מועמד רציני ביותר לקחת את זה, ואולי בכלל

ובענין התאוששות

צריך לקחת בחשבון גם את כל הרוכבים שאין להם שאיפות לדרוג הכללי אבל יש להם יכולות טיפוס. אותם רוכבים יכולים "לנוח" בקטע ההררי שישנו יום לפני זה בזמן שלארמסטרונג ושות' אין את התענוג הזה. לדעתי יש לא מעט רוכבים שלפחות על הנייר יכולים להכנס לרשימת ההימורים על מנצח הקטע הזה.

אודי אתה צודק...

ובנג"ש שהיה ב-2001 (חלקו הגדול היה בעלייה והסיום היה בפיסגה) הצליח רוברטו לאייסקה, עז הרים ידוע אבל ללא שאיפות גדולות בדרוג הכללי) לתפוס את המקום השלישי בקטע. את שני המקומות הראשונים תפסו ארמסטרונג ואולריך. השנה לצערנו לאייסקה לא נמצא בטור, אבל תמיד יכול להגיע פתאום איזה עז הרים שיקרע את כולם. מרקדו מקוויק סטפ סיים חמישי במון ונטו, איטור אוסה מבנסטו, ואם יהיה מרד בטי-מובייל (כרגע זה לא נראה לי מציאותי, אבל תמיד אפשר להמשיך ולקוות) אז בוטרו הוא קלאסי לנג"ש בעלייה. ולרשימת הפייבוריטים לניצחון בקטע, צריך להוסיף שני רוכבים ששכחתי: פרנסיסקו מנשבו ודניס מנצ'וב מבנסטו.

וכמובן, איך שכחתי את ...

ג'ילברטו סימוני, גם מטפס מלידה וגם איטלקי פגוע ועצבני. אם הוא יצליח לתעל את העצבים שלו לסיבובי פדלים באלפ דו'אז, הוא יסיים במקומות הראשונים.

ido mazor

New member
אני מהמר על שריל קרואו ../images/Emo68.gif

החברה של לאנס רכבה לפני כמה שבועות עם הטרק מדונה שלה וטיפסה את האלפ דואז' ב-90 דקות. סתם, ברור שהמנצח בנג"ש שם יעשה את זה בפחות מחצי הזמן. בכל מקרה יפה, הבחורה ספורטיבית.

Yarnin

New member
עם כל הכבוד

הראס ניצח את נוזאל ולא את לאנס, המילטון, מאיו או אולריך. לדעתי לאולריך יש סיכוי גם אם לא במקום ראשון כן להתברג לשלישיה הראשונה. מי יהיה הראשון אני מהמר על סביליה או מאיו. ירנין

למעלה