יש לי שאלה

יש לי שאלה

שלום אני הולך לעבור לגור בעיר ויש לי חבר שרוצה לעבור לגור איתי עכשיו הוא דתי ואני לא אבל אני מכיר אותו שנים זו האפשרות הראשונה האפשרות השניה זה לחפש שותף שאני לא מכיר אותו ואז אני לא יודע על מה אני נופל... אשמח לקבל תגובות דרור

sobolina

New member
מה הבעיה עם זה שהוא דתי../images/Emo35.gif

הדבר היחיד שאתה תצטרך להקפיד עליו, הוא לשמור כשרות - או לחליפין,החבר שלך יביא סט כלים משל עצמו , ואז לא תהיה כל בעיה בכלל. אתה צריך לדעתי לפרט טיפה יותר ,חוץ מהרמה הדתית שלו , מה בדיוק הבעיה

זאת בעיה רצינית!

לשמור על מטבח כשר זה לא כזה פשוט. צריך שני כיורים נפרדים, הכלים בבית צריכים להיות כשרים, לפני פסח צריך להחליף את כל הכלים. בצבא שרתתי עם הרבה דתיים ואני זוכרת איך ה"מטבח" ביחידה נראה ואיזה בלאגנים זה היה עושה. בעיה נוספת תהיה אם שניהם ישארו בשבת בדירה וזה יחייב את חברנו החילוני להתפשר בענק, כנ"ל בערבי חג וכל מיני. אני לא הייתי מסוגלת לגור עם דתי באותה דירה, זה מועד לכישלון וקח בחשבון שגם לחברות שלכם זה לא יועיל.

זה לא מדוייק.

אם הכיור לא כשר פשוט שוטפים את הכלים בלי להכניס אותם לכיור.לגבי הכשרות אין בעיה כי יש כלים חד פעמיים ואוכל אפשר גם להפריד.כל אחד יאכל מה שירצה. הבעיה תהיה אם יהיה לחבר הדתי קושי עם הבאת חברות,או טלביזיה בשבת וכו.לכן צריך לשוחח על כך לפני שמחליטים לגור יחד ואז להבין אם ניתן לגשר או לא

עמית22

New member
וכשרות במקרר

אני מאלה שמכניסים למקרר דברי טרפה, לא נראה לי ששותף דתי היה מקבל את זה בהבנה...

אז אם זו הבעיה

של הטרפה וכוונתך לחזיר באמת שזה לא יהיה נסבל אבל אם הכוונה ללא חותמת בדצ זה ממש לא יפריע לדעתי

karnaf7

New member
הילה, אם הדתייה זו את, אז הייתי

שוקל בחיוב...
אבל ברצינות, למרות שרבים מחברי הטובים הם דתיים, לי אישית קשה לשמור על כשרות מינימלית (אם כי תמיד יש לי חד פעמי לדתיים).

THE M 18

New member
למה אתה נופל....

כאילו אתה מדבר על דתי.... דתי הוא כמוך וכמוני על מה אתה מדבר אתה צריך להסתדר איתו תעשו דבר כזה חדר לך חדר לו או שאתה צריך לשמור שבת אני יודע .... ולא מה נופל עלייך כי הוא לא משהו זר הוא כמו שאני אמרתי כמוני וכמוך אז יאללה בהצלחה שיהיה לך

Springy

New member
דתי הוא לא בדיוק כמוך וכמוני כי

יש לו חוקים שחשובים לו מאוד שאנחנו לא בקיאים בהם. זה הבדל מהותי מאוד. יכולה להגיד שחלקתי חדר עם דתיה בצבא, וזה היה מורכב מאוד. לולא הייתי חברה כל כך קרובה שלה, ההתחשבות בה היתה הופכת לסיוט. למשל כל מיני הלכות שקשורות לכשרות בפסח, ממש דרשו מאמץ... כמו שכתבו מעליי, לשמור כשרות זה לא רק לא לאכול בשר וחלב יחד. זה עסק מאוד מורכב. למשל - לי יש חברה דתיה, שאם אני רוצה לאכול איתה, אני צריכה לבוא לבשל אצלה בכלים שלה. אסור לי להביא אפילו כפית מהדירה שלי כי זה לא כשר. ודברים שאתה לא עשית כל חיים לא באים לך טבעי וממש דורשים מחשבה - אתה לא יכול לשטוף את הקערה של הקורנפלקס עם החלב בבוקר עם הסקוץ' של הבשר, כי עבורו זה נורא. יש עוד הרבה דברים, כמו שמירת שבת אם נשארים בדירה בסופ"ש ועוד... בקיצור - זה לא חייב להיות סיוט ולפעמים באמת אפשר ליפול עם שותפים (מניסיון...) והרעיון של לגור עם מכר הוא מאוד מפתה - אבל הייתי חושבת טוב-טוב. בלי קשר, שמעתי על לא מעט חברים שגרו יחד והקשר נהרס בעקבות זה...

האם הוא יהרוג אותך?

אז מה יש שהוא דתי, מה קרה הוא יאכל אותך חי, מה הוא מפריע לאיכות הסביבה. קח את הדברים בפורפורציה, ושרק אלו יהיו הבעיות שלך.

newKiticat

New member
אם אין ברירה

אז הייתי משלימה עם זה ומנסה תוך כדי לסדר סידור אחר. לחיות עם דתי, כשאתה לא כזה, זה מציאות אחרת לגמרי.

../images/Emo104.gif תלוי עד כמה החבר הדתי

מודע לבעיות ומוכן להתמודד איתם. אני דתיה ועוברת בקרוב לגור עם שלושה שותפות חילוניות לחלוטין. מראש ידעתי שתהיה לי בעיה, אך לא צריך לעשות מכל עכבר פיל- הבעיות העיקרית (ונראה לי שהיחידות) היא כשרות ושבת. לגבי שבת הודעתי להן שאני לא מתכוונת להישאר כדי לא להיתקל בכל מיני בעיות (אני גם מנסה להקל עליהן כמה שיותר, אין לי כוונות לריב על סוגיות דתיות). אבל הערת אגב- נראה לי שגם הן לא מתכוונות להישאר שבתות, אבל נראה כבר... לגבי הכשרות- עם סט כלים נפרד ועם כיור יחיד אפשר להסתדר עם רוצים. אולי הכי טוב שתראה עד כמה מצידו הוא מוכן ללכת לקראתך, תברר עם עצמך כמה אתה מוכן ללכת לקראתו (יש דברים שלא מצריכים מאמץ מיוחד והוא מצידו בטח יקבל זאת בשמחה והערכה רבה מאוד) ולפי זה תראו אם באמת מלכתחילה כדאי להיות שותפים. בהצלחה.

קישקוש

New member
אני בעד..

אבל אני משוחדת, כי אני מבית דתי..
תראה, יש לי שתי גיסות לא דתיות, ושתיהן למדו צ'יק- צ'אק את כל הלכות הכשרות. זה לא בעיה. בעיה יכולה להיווצר דווקא בשבתות- אם תשארו יחד, ואולי גם אם תרצה להביא בנות ללילה.. (הדתיים נורא שמרנים בקטעים כאלה. לפחות אלה שאני מכירה..) אבל אם הוא חבר טוב, ואתה מוכן להתפשר בשבילו, רק לא ליפול על מישהו שאתה לא מכיר- אז לך על זה.. בהצלחה!

gal-or

New member
למען האמת?

שלום לכולם, זה כן בעייתי. כי אמנם יהיה לו חדר משלו, אבל הוא כל הזמן יצטרך להתחשב בו. בעקר בעניין הטלוויזיה בשבת. עדי

sobolina

New member
אז תהיה לו טלווזיה בחדר../images/Emo70.gif

תראו,אני דתיה לאומית,שומרת כשרות ושבת וכו' , ואם הייתי צריכה לחלוק דירה עם חילונית , לא הייתי עושה לה משטר. אני חושבת שקצת מוציאים פה דברים מפרופורציות. אז אפשר לחשוב,תהיה הגבלה של כשרות בבית. ההגבלה היא לא על המאכלים עצמם , אלא על דרך הכנתם וכו'. ובמקרה הכי נורא , עליי בתור דתיה תהיה החובה להקפיד על זה , לי יהיו כלים נפרדים כדי שאני לא אעבור על כך. לגבי שבת - זה באמת דבר שדורש התחשבות,אבל גם כאן אפשר להגיע לפשרות
בעניין השבת יש הרבה יותר שמרנות ממה שאתם חושבים , אבל שוב, פה זה בבחינת כל מקרה לגופו. יהיו דתיים אשר לא יפריע להם שהחברים שלהם יעשו מה שהם רוצים ,ויהיו כאו שיציבו גבולות. זה שהבחור הנחמד רשם למעלה "אני עובד לגור עם דתי" או משהו בסגנון,מאוד קשה לעמוד על אופי הבעיתיות פה משום שההגדרה שלו לוקה בחסר. יש המון דרגות והמון זרמים בדת, אולי באותה מידה בחור דתי בשבילו הוא חרדי - ואז בכלל אין על ה לדבר (לא סביר , אני יודעת,אבל זה רק לשם המחשה). באותה מידה, המילה דתי יכולה להתפרש בלהגדיר "דוס" , ובלהגדיר "דתי לאומי שמרני" "דתי לאומי חפיפניק" וכו'. לכן,לפני שבאים לבחון את הבעיה , יכול להיות שהבעיה היא פה מזערית בגלל שכל אחד שם דגש על דברים שונים (הרמה היא שונה,אך לדעתי ההגבלות נשארות
). הילה

בוביץ

New member
לא קשור

קודם כל תלוי באמת עד כמה הוא דתי אבל יש בעיה בעיה לגור עם דתי דתי שמקפיד לא יאהב טלוויזיה בשבת למשל או לשמוע מוזיקה בכל מיני רעשים אתה צריך לברר איתו לגבי העניינים הללו וזה לא משהו אישי נגד דתיים

ailag

New member
מוזיקה -> אוזניות

ונדמה לי שהיתה גם דרך לחבר אוזניות לטלויזיה (ואם יש אלחוטיות זה בכלל מגניב לגמרי)

לכל מען דבר

יש דבר כזה שנקרא כלים חד פעמיים מפלסטיק הם לא ממש יקרים רובם אפילו בהשגחת הבד"צ הם כשרים והכי הכי טוב לא צריך לעשות כלים!!!!!!!!!!!!!!!!!
אבל יש יותר זבל לזרוק
בקיצור לכו על זה

ailag

New member
אפשר גם

לראות מה אוכלים יותר: אוכל חלבי או בשרי, ואז למה שאוכלים פחות לקנות חד פעמיים. לצמחונים בטח יותר קל, רק צריך להזהר עם אוכל מהבית של החילוני.

למעלה