יש לי שאלה....

יש לי שאלה....

האם מישהו יודע איך המקצוע הזה הולך בארה"ב?? אני מתכננת לסיים פה את לימודי לע"ס ולהגר לארה"ב... האם מישהו יודע\שמע אם יש ביקוש לעבודה סוציאלית בארה"ב.. תודה מראש.. אילנית. נ.ב-המון המון מזל"ט והצלחה בפורום החדש.

כדאי קודם כל לברר

אם תואר ישראלי בעבודה סוציאלית מוכר בכלל שם. נראה לי שלא כי יש הבדל מחוייב המציאות בין מערכות הרווחה שלנו ושלהם. אולי הוא מקנה איזשהם הנחות בסיום תואר בעבודה סוציאלית. לא כדאי לך לשקול להתחיל ללמוד שם כבר עכשיו, אם זה ניתן, במקום לסיים כאן תואר שאולי לא יהיה לך לעזר שם? אני מצרף לך שני קישורים לבתי הספר לעבודה סוציאלית של אוניברסיטאות ניו יורק ובוסטון. אולי ניתן לברר שם.

נוי77

New member
שלום

לפי מיטב ידיעתי, דווקא, תואר ראשון בארצות הברית לעבודה סוציאלית, הוא שטחי הרבה יותר מן התואר הראשון (יש בו הרבה פחות פרקטיקה), ולכן מאפשרים לגשת לתואר שני בארה"ב. עם תואר ראשון בע"ס בארה"ב לא ניתן לעבוד, וסביר להניח שגם אם עשית אותו בארץ לא ייתנו לך לעסוק בפרקטיקה, אלא אם תצליחי למצוא עבודה דרך גורם פרטי שיסכים להעסיק אותך. אך נראה לי שבהחלט ניתן לעשות תואר שני. בהצלחה

fairylike

New member
יש אפשרות לתואר שני

באמת גם אני שמעתי שהתואר הראשון בארה"ב הוא יותר שטחי, ונמסר לי שלשם תואר שני בארה"ב דרושה רק שנה נוספת אחת, במקום שתיים בארץ. אם תצליחי לבדוק בקשר לזה, אני אשמח אם תשתפי את הפורום, כי זה היה גם התכנון שלי. תודה ובהצלחה

למעלה