יש לי שאלה

GirlFromHell

New member
יש לי שאלה

אולי לאלוהים אולי לאנשים פה בפורום ואולי סתם תהיה שאני חייבת להוציא החוצה.... איך נפטרים מכאב? איך מוציאים אותו החוצה וגורמים לו להעלם? אני מרגישה שהכל נפתח שכל הכאב שצברתי בחיי וחשבתי שהתגברתי עליו חוזר פתאום ואני לא יודעת איך להתחיל להתמודד עם זה בכלל. אני רוצה להוציא את הכאב החוצה ופשוט לא יודעת איך. זה מרגיש כאילו אני הולכת להתפוצץ מבפנים. נפגעתי בעבר ובפעמים היחידות שאני כן נפגעת זה קשה מאוד. ולפני כמה ימים נפגעתי שוב וזה פתח את כל הכאב שהדחקתי בפעמים הקודמות וזה קשה וזה כואב ואין לי מושג מה לעשות עם זה . עובדה שהפעמים הקודמות שניסיתי להתמודד לא עבדו. איך נפטרים מכאב?

MOTI FELDMANM

New member
יקרתנו לעולם את תדחקי תשתפי אותנו

ההדחקה היא הוספת שמן למדורת הכאב, ככל שתשתדלי להוציא החוצה כך יוטב לך. (מניסיון, גם אני למדתי בדרך הקשה). מנסיוני, ולעניות דעתי, ודעתי באמת עניה, הכי טוב לספר לחבר טוב, לשתף אותו, לשפוך את הכל לפניו. אפילו שלפעמים זה הדבר הקשה ביותר.... אולי לדבר עם זה שפגע בך, ולנסות ליישר את ההדורים. בכל מקרה אני משתתף בצער הכאב, ולאווי שזה יקל קצת...

GirlFromHell

New member
ניסיתי לספר לחברים טובים

זה לא עובד.... לפחות לא ממש עוזר לי הם לא יודעים להתמודד עם זה הם לא מבינים ולא מסוגלים לעזור לי. יחסית לגיל הצעיר שלי הספקתי לחוות הרבה הרבה יותר ממה שרוב החברים שלי עברו. היה לי אבא מטורף. אבל באמת חולה נפש הוא היה בעל התקפי זעם שובר דברים ההורים שלי תמיד רבו ביניהם הוא היה מכה הוא נגע בי הוא היה שקרן ומאוד מניפוליטיבי ויום אחד ההורים שלי רבו והוא פשוט עזב. הוא לא מכיר בי בתור הבת שלו ולא שמעתי ממנו כבר שנתיים. חשבתי שהתגברתי על זה אבל זה תקוע עמוק בפנים וזה לא יוצא החוצה. החברים שלי יודעים את זה לפחות את הרוב אבל אני יודעת שקשה להם להתמודד עם זה. הם בכלל לא מאמינים שאני מסוגלת להפגע וכשאני בוכה לידם זה ממש מדכא אותם כי אני תמיד הייתי הסמל שלהם לשמחה ואופטימיות. אבל לפני כמה ימים נפגעתי. התאהבתי והוא לא רצה והיה לי מאוד קשה לקבל את זה. איכשהו זה פתח לי את כל הפצעים הישנים מהעבר ועכשיו זה הכל כואב ביחד. וזה קשה מאוד וממש לא מוכן לצאת החוצה

גריני

New member
ילדה יקרה

סיפור חיים קשה כמו שאת מספרת עליו, נדמה לי שיש צורך בעזרה מקצועית - כדי להתגבר עליו. יש היום דרכים שונות (חוץ מפסיכולוג/ית - כמובן) - אפשר לטפל בעזרת דמיון מודרך - מישהו/הי טוב שידריך אותך ויוכל להכיל את הכאב שיצא החוצה. דרך נוספת מומלצת בעיני - היא טיפול בעזרת תמציות באך (טיפול דומה להומיאופטיה - תמציות שמכינים מצמחים שונים ושנועדו לטפל ברובד הרגשי/נפשי שלנו - לעזור לנו להוציא החוצה דברים לוחצים). דבר אחד בטוח: את חייבת למצוא את הדרך להוציא את הג'אנק הזה החוצה - כדי שתפני בתוכך מקום לאנרגיות חדשות וטובות ושתוכלי להמשיך בחייך ממקום נקי יותר. בתור עצת SOS - כשאני לחוצה ורוצה לנקות את הכעסים שלי אני יושבת וכותבת! שופכת על הנייר את כל מה שמציק לי, בלי לחשוב הרבה, בליי "צנזורה" - כל מה שמגיע נכתב. אח"כ אני שורפת את הנייר - והדגשתי כי זה חשוב מאוד: הכוונה היא לשחרר את האנרגיות - להיפטר מהן! אם תשאירי את הדף ברשותך - אז את כאילו משאירה את הדברים אצלך. נסי את זה, ייתכן שזה יעזור לך (כפי שזה עוזר לי).

osho7

New member
../images/Emo184.gif אקמול?

האמת היא שאולי זה ישמע לא לטעמך אבל כשיש כאב, צריך להתמסר לו. כדי לעבור אותו צריך להסכים לזה שהוא שם. לחוות אותו ולתת לו את המקום שלו, ואז הוא גם מתמוסס מהר יותר. אבל קודם תסכימי. תאמרי לעצמך "אני עכשיו בכאב" ותהיי בזה ותמצי את זה. מנסיוני, כשמסכימים להתמסר - זה נגמר בצ'יק. באהבה. עמית

GirlFromHell

New member
אני מנסה

לפחות נראה לי שכן. אני רוצה להתמסר לו ולהוציא אותו אבל אין לי מושג איך. אני יודעת שאני עכשיו בכאב אני מרגישה את זה כל הזמן ממש ממש כואב לי. אבל כמה שאני לא יושבת ובוכה או מדברת על זה זה לא עובר. הכאב פשוט יותר מדי גדול מדי חזק מדי. זה לא עובר :(

avital24

New member
נראה לי שאת עונה ../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif../images/Emo16.gif../images/Emo39.gif

לעצמך כל פעם מחדש "שאהבה היא התשובה" וככל שתשכילי להאמין בזה תראי שהיא תמצא אותך בדרכך ותלווה אותך לאן שרק תרצי להגיע כי רק את יודעת כמה אהבה יכולה להחיות את הנפש של האדם ולהביא אותו לגבהים גבוהים אז תאמיני באהבה והיא תחזיר לך תשובה. באהבה אביטל
ותאמיני גם בכוכבים שבשמיים הם לא נועדו רק ליופי .

רבקית2

New member
מחזיקה בדעתך. זו התשובה לכאב .

להרגיש אותו . לא להתנגד לו . ההתנגדות להרגיש היא זו שמביאה לנו את הכאב . בהצלחה .מתוקה .

MOTI FELDMANM

New member
jinjit - תשובה עבורך.

תהיה חזקה, קודם כל אותו בחור שלא רצה אותך ההפסד כולו שלו!! ואל תשכחי "ישנם אנשים שרוכבים על אסונם, אך לצערינו יש כאלה שאסונם רוכב עליהם..." כל שעליך לעשות הוא להוציא את מהרע את הטוב למצוא את הטוב בכל דבר... כן אומנם זה קשה אך זוהי האמת. הייתי רוצה לחזק אותך באמרה שנאמרת בשם רבי נחמן מברסלב, שהיה רב גדול אך עם זאת מרפא ב"שיטת השמחה": ישנה אמרה שאומרת: "כשאדם יודע שכל מאורותיו (מלשון, "אירוע") הן לטובותו, אז הבחינה היא מעין עולם הבא" ואני אסביר: כשאדם בסוף ימיו יגיע לעולם הבא יפרסו לפניו את "מפת חייו" ויראו לו: אתה זוכר את אותה "מכה" שקיבלת שם והתלוננת, תראה לאן היא הובילה אותך לדבר טוב זה וזה, ואם הייתה הולך למקום זה וזה שכל כך רצית הייתה נופל. אומר רבי נחמן אדם יכול גם בחייו להיות באותה מדרגה שאדם אומר לעצמו -בסוף ימיו- "מזל שלא הלכתי לשם ולא עשיתי כך וכך" אם יאזור כוחות ויסתכל על הטוב שבכל דבר. , יכול להיות שאותו בחור שלא רצה אותך עכשיו זה רע לך אך בעוד כמה שנים תביני איזה מזל שהוא לא רצה אותי. המון בהצלחה, ובאמת קבלי את חיזוקי. מוטי.

למעלה