יש לי שאלה

Stronger2

New member
יש לי שאלה

אני עוברת טיפולים כמותרפים בעקבות מחלת הןג'קינס כבר חודשיים, ולאחרונה גיליתי שהופיעו על הגוף שלי כתמים כהים ומגרדים על הגב והכתפיים. האם משהו מכיר תופעה זו? האם זה כתוצאה מהטיפולים?

מיליתו

New member
הי

יתכן והכתמים קשורים לכימוטרפיה. תאי העור מתחלקים מהר, ולכן נפגעים מהכימו. האם היית בשמש? העור מאוד מאוד רגיש לשמש בזמן כימוטרפיה. בכל מקרה, תשאלי את הרופא/ה שלך, אני מניחה שאתם מתראים לעיתים קרובות. וחוץ מזה, ברוכה הבאה לפורום, אני לא זוכרת שראיתי אותך קודם כאן, או שאני סנילית...

Stronger2

New member
תודה

לא ממש ישבתי בשמש, אבל מדי פעם נחשפתי לשמש, בזמן נהיגה או במעבר ממקום למקום... האם הזקתי לעצמי? זה נזק הפיך? עברתי עד היום 2 קורסים, אני לא כל כך קבועה בפורום, מידי פעם אני נכנסת לקרא

פיגמנטציה

אם יש לך הודג'קינס ואת מקבלת ABVD ככימותרפיה, אז ה D הוא בשביל התרופה שרגישה לאור ולכן השקית שלה עטופה בנייר כסף או בצבע חום. לתרופה יש נטיה לגרום לפיגמנטציה בעור עם או בלי חשיפה לשמש. לי אמרו שאם הכתמים לא ייעלמו עד שנה בערך מסוף הטיפולים אז כנראה שהם יישארו. עד כמה שזכור לי זה לא לווה בגירודים אבל יכול להיות שהעור שלך פשוט מאד יבש בגלל הטיפולים. תשאלי במחלקה אם זה קשור ואיזה לחות הם ממליצים לך לעור, אולי זה יפסיק את תחושת הגרד (בדרך כלל רצוי להשתמש בקרמים היפואלרגיים וללא ריח). זו תופעת לוואי של הטיפול ואני מציעה שבכל מקרה תראי את זה לצוות המטפל. אצלי יש סימנים כאלה על הצוואר ועל הזרוע שנראים כמו שריטות ואני חושבת שעם הזמן הם דהו אך לא נעלמו לגמרי (וזה חמש שנים מתקופת הטיפולים). שבוע טוב גלי

Stronger2

New member
תודה

התייעצתי עם הרופא, הוא אמר שכדאי שאלך לרופא עור כדי לבדוק את זה. תודה

למעלה