יש לי שאלה .....

ahyh

New member
יש לי שאלה .....

נתחיל מכך שאני מאוד מבולבלת ולא ככ ממוקדת אז אשמח אם תשאלו אותי כדי לחדד ואני אסביר... אני חיה ביישוב קטן (כ-100 משפחות) ואני אמורה להקים "ועדת חברה וקהילה" שבין היתר מטרתה -פעיליות חברתיות אבל גם (וכאן השאלה..) דברים נוספים אני מעונינת להגדיר את מטרת הועדה וצריכה עזרה ממכם-אנשים שמתעסקים ב"חברה וקהילה..." (הרכזת של הועדה תהיה אחראית לפניה וקשר עם הגורמים במועצה -רווחה וכו) אבל מה עליה לדאוג... לדעת על כל (ואין ככ הרבה) המשפחות שיש להם תיקים ברווחה? לא למטרת סקרנות אלה לשם הכרת המשפחה(לדוג' אם משפחה שהאמא לא עובדת וכל היום הילדה בת השנה וחצי בלול כי אין לה חשק לטפל בה שהיא מסתובבת-אם מעודכנים אולי ויודעים שהם מטופלים ברווחה אז להפנות לתשומת לב העובדת סוצאלית את המקרה ואולי לברר לטובת הילדה להכניס אותה למעון למרות שהאמא בבית-עדיין במחיר של אשה עובדת וכו-מובן השאלה והדו'ג? אשמח לתשובה.... ז"א מה אתם הייתם מצפים מוועדה כזאת?

SuperGirl 25

New member
בוקר טוב איילת

אני יודעת שבקיבוצים (אולי לא בכולם) יש ועדות כאלה ואנשים מהקיבוץ שאחראיים על הקשר עם גורמים שונים בקהילה. אולי תוכלי להיעזר בהם. ולשאלתך-אני לא יודעת האם יש צורך לדעת על כל המשפחות שמטופלות ברווחה (שכן אם הן מטופלות שם, יש להם כתובת שם ועו"ס, אז מהי המטרה בכניסת רכזת הוועדה לתמונה?). אם יש חדש לקטין בסיכון, אז מחובתך לדווח על כך, על-מנת שהגורמים המוסמכים יבדקו זאת, אך אינך צריכה לדעת בשביל זה מי מטופל ברווחה ומי לא. אולי כדאי להביא את נציגי הרווחה לועדה ולדון יחד על דרכי פעולה ועל ציפיות הדדיות-מאוד חשוב לעשות זאת על-מנת למנוע בלבול, אי-סדר, חלוקת תפקידים לא ברורה ואולי פיצוץ ביחסים... מה התושבים היו מצפים מוועדה כזו? כלל בסיסי בעבודה קהילתית הוא לבדוק ולשאול את הקהילה מה חסר להם בקהילה? איזה צורך אינו מסופק בקהילה?

ahyh

New member
תודה ../images/Emo51.gifאני באמת אתייעץ

אם משהוא מהרווחה וכד' ואברר מה הצרכים הקהילתיים

זה באמת נשמע כמו ערבוב תחומים

למה לועדה שאמורה לעסוק בפעילות חברתית (מהם הדברים הנוספים שציינת?) להכניס את ידיה לתחום הרווחה? האם יש לכם מנדט לכך או האם יש צורך בכך?

אגי פז

New member
בעיה אתית

התיקים של ברווחה חסוים הן מבחינת תוכנם והן מבחינת שמות הפונים. על כן השאלה האם " לדעת על כל המשפחות שיש להן תיקים ברווחה" אינה רלוונטית ולא משנה מהי המטרה... יום נעים, אגי

dardara

New member
אגי פז ,הצדק איתך ,אי אפשר לעשות

שימוש בחומר שנמצא בשירותי הרווה עלידי שום ועדות חיצוניות למינהם על מנת להעביר חומר על פונה ,יש להחתים את הפונה על טופס ויתור סודיות כך ששיתופו של עובד סוציאלי בועדה כזאת יוכל רק לעזור בנושאים כללים ולא במתן מידע על מטופלים וכל הקשור בהם...

עץ ועצה

New member
השאלה היא

מה מטרת הועדה מלכתחילה? מי העלה את הרעיון להקים אותה ועל איזה צורך רצו לענות? יש מקומות שבהם ועדת רווחה היא מעין ועדת ביקורת על הרווחה- במקרה הזה אני חושבת שזה לא לעניין וגם בעייתי מבחינת הסודיות. כמו שאני רואה את זה-זו צריכה להיות ועדה שמעלה בקשות מהתושבים בפני הרשויות ושותפה לעבודה הקהילתית בעיר בארגון פרוייקטים,גיוס משאבים ולפני הכל-איתור צרכים. מעין ועד שכונה שכזה. נשמע לך מתאים?

ahyh

New member
תודה רבה לכולם!

עזרתם מאוד! באמת מטרת הועדה זה לא "לדחוף את האף " בנושא רווחה בקהילה אלא למפות את צרכי הקהילה ולהיות מענה לתושבים בעקבות הצרכים גם הועדה תמליץ לועדת תרבות על אופיים של אירועיים(לדוג' אם בן היתר עכשיו זקוקים לגיבוש קהילתי -אז הועדה תמליץ לו. תרבות לארגן אירועי גיבוש... וכו... תודה בכל אופן... איילת

למעלה