יש לי שאלה...

egoz12

New member
יש לי שאלה...

יש לי חבר מכיתה שהוא בהתחלה לא רצה להתגייס והוא הוציא פטור 21 נפשי כי גם בראיון אישי הוא אמר 1000 שטויות גם אצל קב"ן הוא המציא אני לא יודע מה... ועכשיו בכיצה י"ב פתאום בעלו להתגייס... אז הוא רוצה ללכת ללשכה ולהגיד את כל האמת שהוא בהתחלה בכלל לא רצה להתגייס ועכשיו הוא כן רוצה יענו הוא שקר! *אולי זה שהוא רוצה לקרבי זה יעזור לו? אבל הוא פוחד שזה ישפיע על השרות שלו ויש עד בעיה הוא הלך לפסיכאטר כדי שהוא הוכיח שהוא לא במצב נפשי טוב... לכן אחריי איזה שבוע נתנו לו פטור 21... השאלה היא מה איזה השפעה תיהיה אם הוא יספר את האמת? האם זה יעמיד או למשפט אזרחי או צבאי? או יש עד משהו אחר או אין בכלל קשר לכל זה?

tty2

New member
כל הכבוד על השאלה החשובה!

מתן מידע כוזב היא עבירה על החוק! גם אם מדובר במסירת מידע כוזב לשלטונות הצבא. איך הם יתייחסו לזה? זו שאלה קצת קשה לענות כי לפי דעתי, הם יעדיפו להשאיר אדם כזה אל מחוץ למעגל הצבאי שמא ישנה דעתו בשנית או שיזיק לעצמו (במידה והוא באמת סובל מהפרעה נפשית). ובכל מקרה הם עלולים להטיל עליו דין צבאי או אזרחי בגלל השקר! גם אם ימצא הפסיכיאטר שיחתום כי לאדם הזה אין כל הפרעה נפשית, הוא יהיה דעת יחיד אל מול חוות דעת קודמות וזו בעייה! פעמים רבות אני מדגיש כי הדרך אך הקבן צריכה להיות רק מוצא סופי ורק לאדם שבאמת יש לו בעייה חמורה והצבא לא מקשיב ולא מנסה לפתור לו את הבעייה! אני גם מדגיש תמיד ואנשים נוטים לזלזל בזה, שלאדם בעל פרופיל 21 נפשי, צפויים בעיות ומכשולים רבים בדרך.... את אחת הדוגמאות לכך אני חווה עכשיו על בשרי: יש לי פרופיל 21 רפואי ולא נפשי, אבל בשביל להוציא רשיון נהיגה, אני עובר עכשיו גיהנום של 6 חודשים של בדיקות ריצות, תשלומים גבוהים על הבדיקות במשרד התחבורה ובמשרד הבריאות וחוות דעת שונות של פסיכיאטרים ופסיכולוגים ורופאים, וכל זה בשביל רשיון נהיגה של רכב נכה! אין במצב הזה מנצחים לצערי, כי אם יוכח ששיקר, אז הפסיכיאטר שחתם לו על הבקשה יוצא שקרן ולא אמין. מה שאנשים לא מבינים זה את הפסיכולוגיה שמאחורי הקבן. כשאדם נמצא אצל הקבן והוא, הקבן, יודע שהאדם שלפניו משקר והוא בעצם כשיר, עומדות בפני הקבן 2 אפשרויות. האחת, להחליט שהוא לוקח סיכון מסויים ומכריז על האדם ככשיר לשירות (ובעצם כ"מתחזה") האפשרות השנייה שהפכה שכיחה יותר ויותר גורסת כי גם אם האדם שלפניו משקר, עדיף שישאר מחוץ לצבא אחרת הוא יעשה רק בעיות. למה "הפסיכולוגיה שמאחורי"? כי באותה מידה שהוא הצליח להערים על הפסיכיאטר ולגרום לו לחשוב שיש לו בעייה נפשית חמורה, ולפתור אותו משירות, באותה המידה, הוא יכול לעשות הפוך : לשכנע פסיכיאטר שהוא בריא למרות שבפועל יש לו בעייה! לכן, ובגלל הסיכון הגדול הכרוך בדבר, נראה לי כי אין הרבה מה לעשות ולא חושב שייגייסו אדם כזה...

סיונתו

New member
באמת../images/Emo35.gif

בהצלחה עם הרישיון... וכל זה...... שהוצאתי את הטופס הירוק לטסטים זה היה לפני שהיה לי את הניתוח הבעייתי אז משרד הרישוי בטוחים שהכל בסדר איתי..... כי לא הודעתי להם אחרת...

tty2

New member
להוציא את הטופס זה החלק הקל...

אח"כ ניגשתי לרופא המשפחה שימלא את הטפסים והוא סימן שם את הצורך בוועדה רפואית (בגלל הבעייה הרפואית שלי!) כששלחתי את הטפסים, אחרי שאיבדו פעמיים את התיק (והיום, פעם שלישית איבדו את תוצאות הבדיקות שלי!) אז החלו הבעיות. משרד הבריאות דרש בדיקה במכון לבטיחות בדרכים, שם כבר דרשו בגלל עברי הפסיכולוגי כביכול (21....
) בדיקות מקיפות שכללו מבחנים פסיכוטכניים, איבחון פסיכולוגי ובדיקה רפואית מקיפה! ובגלל שאיבדו את התיק פעמיים בעבר, עברתי את התהליך הזה כבר פעמיים! זה לא כל כך פשוט להיות בעל פרופיל 21 בלתי מוסבר (לפחות מבחינה נפשית...
)

למעלה