יש לי שאלה...

goblinit12

New member
יש לי שאלה...

לא מזמן התחלתי לאהוב פינק פלויד וכבר יש לי 3 אבומים שלהם..הקשבתי והקשבתי ואני לא מצליחה להבין...איזה סיגנון הם? הם נחשבים לרוק מתקדם??

Shakty

New member
הדיעות חלוקות לכאן ולכאן

ציף למשל לא אוהבת להכניס אותם לתוך הנישה של הרוק המתקדם בטענה שהם אמנם עשו אלבומי קונספט אבל אי אפשר לקרוא ל WISH YOU אלבום PROG ... יש הרבה צדק בדבריה אבל אם מסתכלים ביריעה רחבה יותר אפשר לחלק את את פלויד לתקופה הפסיכדלית ולתקופת SPACE ROCK שזה מן בין כלאיים של PROG. אפשר למצוא באותה קטגוריה את גונג שצמחו מתוך ה CANTERBURY SCENE עם SOFT MACHINE ואת HAWKWIND שיש הרבה מן המשותף מבחינה מוסיקלית בין הלהקות האלו - למרות שהטקסטים של אלן מגונג הרבה יותר קלילים ומבודחים כיאה לקנטרברי. הכי טוב לא להגדיר ולשמוע עם אוזן פתוחה כי PIPER לא דומה ל ATOM שלא דומה ל DARK SIDE. האזנה נעימה.

melancholy man

New member
קודם כל

אני אחזור, כמו קאטו הזקן שהיה אומר לפני כל נאום שלו בסאנט הרומי:"ראשית החזירו את הרפובליקה...", על מה שאני אומר תמיד לפני דברים כאלה, מה זה לעזעזל משנה? ואם נגדיר את פינק פלויד כ"פרוג" (ואת הטיעון בזכות הפרוגרסיביות של הלהקה אפשר למצוא בהרחבה באתר "מתקדם") זה יעשה את המוסיקה יותר טובה?, זה יתן למישהו איזושהי תובנה לגבי המוסיקה?, גם אם מתעקשים להגדיר משהו שלהם כפרוג, זה לא דומה ללהקות הפרוג הקלאסיות ולא מסייע לכלום. זה נכון לגבי הגדרות ז'אנריות בכלל ולהגדרה של פינק פלוייד כפרוג במיוחד. מעבר לזה, אי אפשר להכניס אף להקה (אולי חוץ מקינג קרימזון) שהייתה פעילה במשך 30 שנה ויותר לז'אנר ספציפי אחד, אנשים משתנים, טעמים משתנים והצליל משתנה מאלבום לאלבום, פינק פלויד התחילו כפסיכדליה כבדה ומחתרתית, וסימו את דרכם כלהקת רוק, חפה מהגדרות ז'אנריות, באמצע התנסתה בכל מיני כיוונים מוסיקאלים (בין השאר פרוג, בעיקר ב Atom heart) כך שלהגדיר את פינק פלויד, כמו את רוב הלהקות שפעילות משנות השישים ועד היום כלהקה של ז'אנר אחד, תיהיה טעות, יותר נכון לדון בכל אלבום לגופו ולנסות לראות כיצד ההשפעות השונות מופיעות באלבום הספציפי. והערה אחרונה, נערכו אי אלו עשרות דיונים בנושא במהלך הזמן בפורום, כדאי לעלעל קצת אחורה בפורום ולהתרשם מהדעות.

למעלה