יש לי שאלה...

לנג

New member
יש לי שאלה...

בכתיבת תסריט. באיפיון דמויות:כמה צריך שורות לרשום באיפיון כל דמות? באיפיון דמויות: מה אני צריך לרשום באיפיון הדמות?למה להתיחס כשאני מאפיין את הדמות?

אוֹריה

New member
ככה

אני לא בטוחה שהבנתי את השאלה. אפיון הדמויות הוא חלק נפרד מהתסריט. ז"א, אין בתוך התסריט איפיון דמויות. בתסריט יש הצגה דיי שטחית של הדמויות, בהתאם לתפקידן בסצנה. לדוגמא, סצנה במכולת. הגיבור המרכזי הולך לקנות שמרים כדי שיוכל להכין לעצמו מופלטה בערב המימונה, ומתפתח ויכוח בינו לבין המוכרת. בתסריט עצמו אתה תכתוב שהמוכרת היא _אשכנזייה בגיל המעבר, שלא סובלת מרוקאים ואנשים ממוצא מזרחי בכלל_. זה כל האיפיון בתוך התסריט עצמו (וזה אפילו לא אפיון, רק תיאור). -- אם התכוונת לאיפיון דמויות בכלליות, אצלנו עושים את זה בעזרת שש שאלות שעליהן עונה הדמות המאופיינת. 1. מי אני? א. מהו מצבי העכשווי? ב. איך אני נתפס בעיני עצמי? ג. מה אני לובש? 2. מהן הנסיבות? א. מהו הזמן שבו קורים הדברים (שנה, עונה, יום)? ב. איפה אני נמצא? ג. מה קורה סביבי (נוף, מזג-אויר, חדר)? ד. מה הן הנסיבות המיידיות? מה קורה עכשיו? מה אני מצפה שיקרה בעוד רגע? 3. מהו יחסי לנסיבות? א. מהו יחסי למקום, לחפצים? ב. מהו יחסי לאנשים הקשורים לנסיבות? 4. מה אני רוצה? א. מהי המטרה המיידית שלי/ הצורך המיידי שלי? 5. מהו המכשול שעומד בפניי? א. מהו אותו גורם שמונע ממני להשיג את המטרה? 6. מה אני עושה בכדי להשיג את המטרה? א. איך אני יכול להשיג את המטרה? ב. איך אני מתנהג? ג. מה הן הפעולות שאני עושה? וכמובן, ביוגרפיה של הדמות: שם, גיל, רקע חברתי, מאיפה הוא בא, במה הוא עוסק וכד'. באיפיון דמויות שלי לא הסתדרתי עם השאלות האלו, כי חצי מהן לא רלוונטיות לדמויות שלי, ושאלתי את אותה שאלה פה, ומישהי נחמדה ענתה לי בתשובה די מורחבת. אתה מוזמן למצוא את זה, לפני עמוד או שניים. תבלה :)

bobby6killer

New member
שמע

"כמה שורות צריך לרשום" אם צריך 30 שורות,אז 30 שורות זה יהיה,תרשום כמה שצריך. התסריט הוא שלך,אף אחד לא יגיד לך כמה שורות לכתוב על אפיון דמות,תנצל את זה!

באופן אישי- לענות על שאלות מבחינתי

זה עינוי..ואני לא נוהג לעשות מחקרים על הדמויות שלי לפני שאני כותב את התסריט...זהמשעמם אותי ולא ..זה לא עובד אצלי... שיטת העבדוה שלי היא הפוכה.... ברגע שיש לי הארה-פלאשים של סצינות..שממנה אני מוציא את הרעיון הכללי לתסריט.... אני מפיל לתסריט אנשים שאני מכיר או שילוב של אנשים שאני מכיר...דבר המבטיח מהתחלה עומק...ומתחיל לכתוב את הסיפור..איך שזה זורם זה זורים.. אצלי..הסיפור משתנה כל הזמן במשך תהליך בכתיבה...ובהתאם לצרכי הסיפור..הדמות שהתבססה על מישהו שאני מכיר...משתנה מאוד ...ומתגבשת לצורה שהסיפור דורש ממנה.... לבסוף אחרי כמה דראפטים הדמות כבר מגובשת...ומזכירה רק במעורפל ולפעמים בכלל לא את מי שהיא מבוססת עליה... אני יודע שזאת צורת עבודה לא מסודרת..אבל זאת השיטה שמתאימה לי... כל אחד מוצא את השיטה שלו במשך הזמן...עינוי להידסק לשיטות שספרים ממליצים נ.ב מי שיקרא את "שירת הברבור" שפירסמתי כאן עכשיו....וירצה לקרוא את הגירסה הראשונית שלו..יראה שמה שנשאר מהדראפט ההוא...הוא אך ורק הרעיון הכללי...ה"פלאשים באמצע הלילה" מה שהחזיק את הסיפור מההתחלה... -ילידם עשירים ומשועממים מנסים למצוא מה לעשות-

למעלה