deprogramming
הגישה ה"נרדית" שלך מעייפת אותי. היו אולי זמנים שהייתי אולי נענה לאתגר המפוקפק של התנצחות מעל גבי פורום זה או אחר עם אנשים כמוך המייצגים צרות מוח וקונבנציונאליות מעוררת חמלה. כיום, לעומת זאת, אני מעדיף להתרחק מעימותים אלה, ולעשות שימוש הרבה יותר בונה בידע שרכשתי בתחום של אונקולוגיה טבעית ולנתב אנגיות לערוצים מועילים יותר. אתה כותב: 1."יש מצבים שבהם הרפואה הקונבנציונאלית ידה על העליונה"- -- מה צריכות להביע ההתבטאויות המיליטנטיות האלה. מתנהלת כאן מלחמה או מאבק כלשהו? זה נראה לך הולם ונכון?? 2."ויש מצבים שאין לרפואה הקונבנציונאלית פתרון ושווה לנסות גם עם האלטרנטיבה". -- ברור כשמש! מעבירים את המטופל דרך ה-"וויה דלורוסה" ומכונת הטחינה של טיפולים רעלניים (כימותרפית קו ראשון, קו שני, קו שלישי, הקרנות, myelosupression, MDR, immunosupression Cachexia, septicemia, multiple organ failure ואז הרבה פעמים אומרים לו ולמשפחתו: "לא נותר לנו יותר מה לעשות, מיצינו את הכל. נשארו לו כך וכך חודשים לחיות כדאי אולי לחשוב על הוספיס". או אז, נזכרים, דרך אגב, לומר למשפחה כי בחדר אחיות במגרה השנייה מלמעלה יש רשימה קטנה של מספר מטפלים אלטרנטיביים שאולי "אם יש למשפחה מעט כסף מיותר אפשר לפנות אליהם. אם זה לא יועיל זה במצב הנוכחי גם לא יזיק". אלה הם אותם אונקולוגים ( לא כולם אגב, יש גם יוצאים מן הכלל)אשר מספר חודשים קודם לכן, כאשר המטופל ביקש מהם לשלב טיפולים אלטרנטיביים עם טיפולי הכימו וההקרנות הביעו התנגדות נחרצת לכך. וכך, במצבים מסוג אלה לצערנו, ובבחינת האחזות בקש אחרון, מגיעים חלק גדול (לא כולם) של חולי הסרטן אל המטפלים האלטרנטיביים, ואז מן הסתם גם קשה ביותר להושיעם. ועם זאת, ולמרות זאת, קיימים מטפלים אלטרנטיביים שגם ממצבים אלה מצליחים להוציאם, להאריך את חייהם משמעותית ולפעמים גם לרפאם. אני מבין שאין לך, ולו אפילו שמץ של מושג, מהי אונקולוגיה טבעית/אלטרנטיבית. אינך יודע מה היא כוללת, מי העוסקים בה, כיצד היא עוזרת לחולי סרטן ומי משתמש בה או מהן הצלחותיה בהשוואה לאונקולוגיה קונבנציונאלית. אני בטח לא מתכוון ללמדך. יהיה זה תרגיל עקר. מספר נקודות לפני שאסיים: 1. אני לא המלצתי למליטו לעשות כך או אחרת. אכן ידעתי אותה לגבי מה יש לרפואה ההוליסטית להציע למצב של טרומבוציטים נמוכים כתוצאה מ: drug induced myelosupression (פלצן אחד). אגב, גם בספרות הרפואית משתמשים בביטוי "העממי" bone marrow supression. רוצה דוגמא אחת מתוך רבות? בבקשה: Bone Marrow Supression: You can expect to see a drop in white blood cells, platelets and red blood cells after you have finished your chemotherapy. לקוח מתוך: Washington University Physicians (Washington University School of Medicine). אחד מבתי הספר לרפואה הטובים בארה"ב אם לא בעולם. הקישור: http://wuphysicians.wustl.edu/dept.asp?pageID=26&ID=103 2. אני, כפי שאתה בטח מבין, לא שייך לאסכולה שגרמה לדיכוי מח העצם שלה. תודה לאל לא היו לי יד ורגל בזה. שלא מן הסתם גם לא יעצתי לה להמשיך את הטיפול באינטרפירון. אינטרפירון הוא לא בדיוק "הפורטה" שלי בלשון המעטה. אתה לעומת זאת, כן המלצת לה ולרופאיה להפסיק את הטיפול: "אני מאמין שהרופאים יעצרו את מחול השדים הזה בקרוב מאוד, קשה לי להאמין שרופאים כלשהם ימשיכו טיפול מתחת ל25000 טרומבוציטים". אתה מכיר את המקרה האישי של מליטו טוב כמו (או יותר) רופאיה? יש בידיך את התיק הרפואי שלה? עברת עליו בקפידה? אתה מכיר ויודע את השיקולים השונים שמסתובבים לרופאיה בראש ואשר מנחים אותם בדרך זו או אחרת בהקשר לפרוטוקול הטיפולי שלה?... ובכל זאת אתה מייעץ! למה? כי: "בדקתי בספרות היום, העלאת טרומבוציטים מתבצעת ע"י הפסקת טיפול באינטרפרון". נהדר! עושה רושם שיש לך ניסיון קליני רב במצבים מסוג זה!!! מן הסתם מספיק טוב כנראה כדי ליעץ גם לרופאיה.