יש לי שאלה...

Ella032

New member
יש לי שאלה...

אם שאלו אותה כבר אז אני מצטערת לשאול שוב אבל אני מקווה שתענו לי כי אני אף פעם לא נכנסתי לפורום הזה...אני גם לא ממש מכירה את אביתר ואת השירים שלו... אז השאלה שלי היא כזאת: אני לא יודעת מי כתב את השיר אבל מישהו מוכן להגיד לי למה בכלל כתבו את השיר "אקדח" שאותו מבצע לא אחר מאביתר? כלומר, יש סיבה לכתוב שיר כזה? הוא שיר ממש מזעזע...הלחן עצמו ממש יפה אבל המילים...הזדעזעתי לגמרי... אם למישהו יש הסבר אז אשמח... תודה... אלה.

evib

New member
אקדח

זה שיר שאביתר כתב והלחין והוא נמצא באלבום הראשון שלו (שיר 10). ולשאר הדברים שאמרת: אני מסכימה איתך שהלחן מדהים ושהמילים קשות. השיר הזה מדהים בעיניי... מזעזע, נכון, אבל זו המטרה... לאביתר יש כישרון מדהים לקחת דברים שבד"כ לא מדברים עליהם והם נמצאים מתחת לפני השטח ולהעלות אותם. אני אתן לך דוגמא משיר שאת בטוח מכירה "כלום לא עצוב" הוא שר שם על 3 סיטואציות מאוד קשות ועשה להם לחן קליל מה שגורם לשיר להיות מאוד חזק ומזעזע לדעתי... אם לא תקשיבי למילים זה ישמע לך כמו שיר ילדים כל דבר וכשתקשיבי למילים תביני שהוא מדבר על מוות אחרי התקף לב, על אונס בטרמפ ועל רצח אישה והתאבדות שמשאירים אחריהם ילד יתום...

evib

New member
ורק עוד שאלה קטנה אלייך:

איפה שמעת את אקדח ובאיזה הקשר? כי לפי מה שאני יודעת זה שיר שלא משמיעים אותו ברדיו (לפחות אני לא שמעתי אותו שם מעולם) בגלל המילים הבעייתיות שלו... ומעניין אותי לדעת אם אני טועה וכן משמיעים אותו או ששמעת אותו איפשהו שהשמעו את האלבום כולו... ואגב, לגבי זה שאת לא מכירה שירים של אביתר אני בעד שתתקני את זה ותקני לפחות את האלבום החדש כי זה אלבום שהמון אנשים מצליחים להתחבר אליו והוא מדהים... באלבום הנוכחי אביתר מאוד התמתן והוא כבר לא מדבר על דברים כאלה... זה אלבום שמגיע ממקום אחר לגמרי בחייו ואני מאמינה שאליו תוכלי להתחבר בקלות ומאוד לאהוב אותו גם אם עד עכשיו לא הסתדרת עם אביתר והמילים שלו... אני ממליצה בחום!

Ella032

New member
אז ככה...

לצערי, לא, אני לא מכירה את השיר "כלום לא עצוב" אבל גם הוא נשמע ממש ממש מזעזע.. את אומרת שהמטרה של השיר "אקדח" היא בעצם לזעזע ולהעלות סיטואצית אונס מעל לפני השטח אבל האמת שהשאלה שלי הייתה אם היה איזה שהוא אירוע או משהו כזה שעליו נכתב השיר או שיש לשיר מטרה אחרת? אני מבינה ממך שהאלבום הראשון שלו היה כולו "אופטימיות"...חחח... ולשאלתך, לא, לא שמעתי את השיר ברדיו שמעתי אותו במקרה אצל חברה...אין לי מושג אם משמיעים אותו ברדיו כי לא ממש יוצא לי לשמוע רדיו... ותודה רבה על ההמלצה, אני מבטיחה שאנסה לשמוע ולהתחבר...תודה.. אלה.

heaven is here

New member
אמ

את לא חושבת שלפעמים זמרים כמו אביתר,שבד"כ כותבים על אהבה וזה, צריכים קצת לזעזע לפעמים?
זה מה שקורה בשיר.. הוא מיוחד מאוד. אישית, התלהבתי מזה.

Ella032

New member
אממ...

אף פעם לא חשבתי על שיר מזעזע כזה...לא יצא לי לשמוע... לפי מה שאני מבינה משתיכן אין מטרה לשיר...הבנתי נכון? האמת שאני שומעת אותו רק בגלל הלחן אבל המילים...
אלה

Ella032

New member
ועוד משהו...

לא חשבתי על שיר כזה במיוחד לא ממישהו שכותב על אהבה... נשמע מפחיד קצת...טוב, לא קצת... אלה

evib

New member
יש לשיר מטרה....

אבל אם את מנסה למצוא מטרה כמו אירוע לאומי/תקשורתי שקרה באותה תקופה וגרם לכתיבת השיר אני מניחה שלא תמצאי דבר מלבד סיקור הפרידה שלו מאפרת בן צור...

eladushi

New member
אני לא חושב שצריכה להיות מטרה לשיר

אם הכותב רוצה להביע משהו: דעה כלשהי או הרגשה כלשהי ע"י שיר הוא לא צריך להגדיר לעצמו מטרה, ובטח שלא להגביל את עצמו בכל מיני מסגרות של 'לא לזעזע יותר מדי' וכד' אתן לא מסכימות?

Ella032

New member
תראה...

אני כן מסכימה...אני לא שללתי את השיר..בטח שאני מסכימה...לדעתי כל יוצר הוא מיוחד בגלל מה שהוא כותב..זה שאני אישית לא מכירה את אביתר עצמו לא אומר שאני לא מכבדת את מה שהוא כותב..אבל השיר הזה באמת זיעזע אותי אז רציתי לדעת אם יש לו מטרה כל שהיא...אל תבין אותי לא נכון... אלה

למעלה