יש לי שאלה

אביטל-13

New member
יש לי שאלה

יש לי הורים שלא הסתדרתי איתם כשהייתי קטנה והיום ביקרתי את דודה שלי שהיא אחות של אבא שלי והיא לא מבינה את הנזק שהורים שלנו עשו לנו לי ולאחיי וזו יוצר אצלי תחושה לא הכי נוחה להיות אצלה למרות שאני קצת בודדה ולא רוצה להישאר לבד אז אני פחות מקשיבה לתחושות הפנימיות שלי ומחפשת חברה , השאלה שלי היא אם בגלל המצב הזה כדאי לנתק את הקשר או שלנסות להבין אותם ואתת זה שהם לא מתכוונים להרע הקטע הוא שהם ממש פגעו בי ויש לי הרבה מועקה מהעבר והם די מאיימים על הילד הקטן שבתוכי וקשה לי להיות איתם כי אני מרגישה שאני צריכה להתגונן ולהגן על עצמי ואני די מתקשה במצב הזה ולא יודעת במה לבחור והאמת שמצבים מהסוג הזה קורים לי גם בחיים הרגילים שאני מתפשרת על האנשים שאני נמצאת איתם בשביל לא להישאר לבד מה דעתכם ???

אביטל-יקרה

אני לא יכולה להחליט בשבילך, מה לעשות עם הקשרים בחייך, או במקרה זה עם הדודה. אני יכולה להציע לך לשאול את עצמך, לגבי הדודה וזה נכון בכלל גם לגבי חברים: 1-האם הדודה עצמה בכלל פגעה או פוגעת בך? 2-האם יש דברים שעושים לך טוב בקשר עם הדודה? 3-האם את יכולה להיות בקשר עם הדודה בניתוק העובדה , שהיא קשורה להורייך שפגעו בך? כלומר האם את יכולה להחליט שאת מדברת עם הדודה על הכל חוץ מנושא יחסייך עם הורייך, כי אין מה לעשות היא בין שני אנשים קרובים לה, ואולי קשה לה להיות ניטרלית. 4-מה זה לנתק קשר? ברוגז יותר לא מדברים בכלל גם אם מתראים בארועים? או שמה פחות השקעה בקשר, פחות ביקורים? תעני על השאלות לעצמך , תעשי מאזן מה תרוויחי ומה תפסידי מהפסקת הקשר ותחליטי. בהצלחה רחל-נשמה

דפנה25

New member
כמה מילים מהלב

שלום אביטל... אני חדשה פה אבל, קראתי את המכתב שלך והוא נורא נגע לי ללב והייתי חייבת להגיב. אני חושבת שזה מדהים שבגיל 13 יש לך את התובנה ואת האומץ להגיד שכואב לך ויש לך כוח לנסות לשנות. האמת היא שלא נתת מספיק מידע, או לחילופין שאני לא קראתי מספיק עליך כדי שאפשר יהיה לענות לך עיצה ממשית. אבל אם תרשי לי אני אגיד לך מה אני חושבת. חשבתי לעצמי שאת רק בת 13, ושאלתי את עצמי בעצם מה האופציות שלך- האם את חושבת לעבור לגור אצל הדודה? בפנימיה? האם מעורבים אצלכם במשפחה יועצת של בית ספר או עובדת סוציאלית? אני יודעת שזה נשמע נורא לערב מישהו מבחוץ בבעיות של המשפחה שלך, אבל האמת היא שאם היה לך אומץ לפנות לכאן ולשאול אולי שווה לך לעזור עוד קצת כוח ולערב במציאות מישהו בוגר ושקול, אולי מישהו כזה יוכל לדבר עם ההורים שלך, במידה והם פוגעים בך, אפשר להדריך אותם איך לגשת יותר נכון לחינוך ילדים וכד` (תלוי כמובן מה רמת הפגיעה, אני הרי לא באמת מכירה אותך) אבל גם במידה והוריך לא ירצו לשתף פעולה- הרי זה יהיה נפלא אם יהיה לך מבוגר להתייעץ איתו, מישהו שיכיר מבפנים אותך ואת משפחתך ויוכל לעזור לך לעשות החלטות כל כך חשובות כמו שאת רוצה לעשות עכשיו. עוד משהו ששמתי לב, ומדהים אותי איך בגיל כל כך צעיר יש לך את היכולת להבין שזה משפיע על החיים בעוד תחומים, על תחושת הבדידות שלך והתקשורת עם אנשים, זה דבר, שדרך אגב, את יכולה לשנות, את לא חייבת להיות תלויה ולא חייבת לתת להורים שלך לקבוע את מסלול חייך (למרות שברור לי שזה משימה קשה) בקיצור, ההמלצה האמיתית שלי היא לפנות לאדם מבוגר בסביבה שלך, נייטרלי, שיוכל לייעץ לך ואולי אפילו להתערב. כי גם במידה ותרצי לעשות פעולה כלשהי, לא תוכלי לעשות אותה בגילך, לבד בלי תמיכה של אדם מבוגר. הלוואי ותשתחררי מהמצב שאת נתונה בו היום. זה כל כך לא פייר שהחיים כאלה. אני מקווה שיש בך מספיק כוח לתת לעצמך נראה לי שכך בהצלחה דפנה:)

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
אביטל

לא יודעת באמת בת כמה את (בהמשך למה שדפנה כתבה לך) אבל הרושם שלי הוא שאת לא בת 13, אלא מבוגרת יותר, בשנות העשרים. ניחוש. ואני עונה לך כמו לאדם בוגר. כך שאם את ילדה, באמת ההתייחסות לא תהיה אותו דבר. את אמנם זקוקה לחברה של בני משפחה, זה מובן וטבעי. אבל כפי שאת רואה, זה דורש פשרות, כי הדודה ברור שקרועה בין מה שאת אומרת לבין מה שהיא רוצה להאמין בו. כך שממנה לא תקבלי הבנה לגבי הפגיעה שסבלת ממנה בבית. השאלה היא, עם כל זה שאת בודדה, מה בכל זאת את רוצה לקבל ממנה? האם היא מסוגלת לתת לך את זה?

אביטל-13

New member
התמודדות עם הורים- לסהר תמיכה

אני אביטל ונכון אני באמת לא בת 13 אלא 22 אבל הנקודה היא שאני מחפשת אהבה והבנה למלא את החלקים שנפגעו ואולי אותה דודה באמת לא יכולה לספק את הצורך הזה העניין הוא שזה פשוט מאוד קשה לחיות במצב שאתה מרגיש אשמה ושאתה לא בסדר רוב הזמן ומצד שני להיות בלי אהבה משהו צריך להשתנות או שאני לא ארגיש יותר קורבן או אשמה או שתהיה לי אהבה אחרת המצב יימשך. האמת היא שלא חשבתי שדודה שלי נקרעת ביני לבין הוריי לא הייתי רוצה להכביד עליה ומאיפה אפשר לקבל את ההבנה ואת האהבה ולא להיות כ``כ בודדה אביטל

למעלה