יש לי שאלה:

mushmush

New member
יש לי שאלה:

קודם כל אני אומר מזל טוב על הפורום החדש ושלומי - בהצלחה! טוב, עכשיו לשאלה שלי: למה אנשים מסויימים מוכנים לוותר על חברות של שנים (בין בנות או בין בנים) למען חבר/ה מהמין השני? במשך ארבע שנים הייתי חברה טובה של שתי בנות ותמיד היו רואים אותנו כשלישיה שאי-אפשר להפריד. הכל היה טוב ויפה עד שאחת מהחברות (לצורך העניין נקרא לה ר`) סיפרה לי ולחברה שלי (נקרא לה ל`) שהיא מאוהבת במישהו מהשכבה שלנו כבר יותר מארבע שנים וכו וכו וכו. אני ול` שאלנו אותה אם היא רוצה שנעשה משהו בנידון ונסדר לה אותו ור` השיבה בחיוב. לאחר כשבוע ר` ואהוב לבה נהיו חברים. לאט לאט אני ול` שמות לב שר` לא רוצה שנדבר עם החבר שלה ובמקום לבלות בחברתנו היא מעדיפה להיות עמו. אני יודעת שהרצון שלה להיות איתו נורמאלי לחלוטין אבל הרצון שלה מופרז מידי. גם לי היה חבר אבל לא הזנחתי את החברות שלי כמו שהיא עושה... לאחר 6 חודשים הגענו למצב שהיא לא מדברת איתנו. לסיום, אני חוזרת על השאלה שלי: איך בני נוער מגיעים למצב כזה? mushmush

דניאל***

New member
תשובה

היי mushmush !! כדאי קודם כל שתדעי שבתקופת ההתבגרות ההורמונים גדלים והתשוקה גוברת... וכנראה שחברה שלך נרתעה לתשוקה הזאת, ולפי דעתי רואים את זה בדרך שהם מבלים יחד כל הזמן... היא אוהב אותו ואותך לא...(במובן של אהבה ממשית)... יש ניתוח יותר מוסבר למה שאמרתי עכשיו תנסי להבין אותו איך שאת רוצה בצורה `הגונה`... מקווה מאוד שעזרתי, דניאל***

תראי...

ככה זה כשמאוהבים היא לא רוצה לפגוע בכן,ולא נמאס לה מכן או משהו פשוט היא מאוהבת עכשיו וככה זה שמאוהבים רוצים להיות הרבה עם החבר\ה ובד``כ שלא במודע מתחילים להתרחק מהסביבה... תנסי לדבר איתה וזהו... בהצלחה

mushmush

New member
מילא אם זה היה לא במודע, אבל...

היא כן מודעת לזה! וניסינו לדבר איתה יותר מפעם אחת ובפעם האחרונה ש``דיברנו`` איתה היא אמרה: ``אני רק אחת, מה אתם רוצים שאני אחלק את עצמי לשניים? אני לא יכולה! והחלטתי כבר שעדיף לי להיות איתו!`` מהשיחה הזו גם הבנו שהיא חושבת של` דלוקה על חבר שלה - וזה לא נכון והיא לא מוכנה להקשיב. מה גם שמצאתי בארון שלי פתק שהיא רשמה לי באמצע השיעור לפני שנתיים ואני מצטטת את דבריה: ``אל תההרסי חברות בגלל כלב, כי כמו שאומרים כלב אחד הולך בן כלב אחר בא`` וזה מה שהכי הרגיז אותי ואני מתכננת להראות לה את זה באיזושהי צורה למרות שהיא לא מדברת איתי. mushmush

bubble

New member
mushmush

אז ככה.... אני מכירה את המצב... בהתחלה תמיד החבר והחברה רוצים להיות יחד להכיר יותר , להפגין את אהבתם , אחרי כן די מתרגלים ומקדישים זמן לחברות או לחברים האחרים נורמאלי לחלוטין... ועוד משהו.... עם הנושא מטריד אותך, תגשי אל חברתך והסבירי לה הרי בשביל זה יש חברים... אוהבת bubble...

R K L

New member
אמממ...

אני לא יודעת איך הם מגיעים לזה... אבל הם פשוט מגיעים לזה! זה בדרך כלל בקרב הבנות, לא? אני חושבת שכן. לפי דעתי, הבנות כזה ``יש לי חבר, אני לא צריכה חברות`` או משהו כזה... יש להן חבר, עולם ומלואו! מה הן צריכות עכשיו חברות? משהו כזה, לא? או שלא... :) בכל אופן אני לא כזו.. וגם כשיש לי חבר, אז אני ממש לא מזניחה את החברות שלי.. אפשר לומר שאני אפילו קצת מזניחה אותו! -קרן-

דעתי היא...

שזה מצב נורמלי וזו הבחירה שלה וצריך לכבד את הבחירה שלה. אם היא צודקת או לא? היא כנראה צריכה ללמוד לבד עם הזמן מהנסיון שלה, אני יודע שזה לא נעים להפסיד חברה, אך מה לעשות צריך גם עם זה להתמודד. שלומי

יש לי תשובה בשבילך

ככה זה בגיל הזה ההורמונים גדלים ואל תשכחי שהיא אהבה אותו המון זמן אז זה כמו הגשמת מעין חלום שלה לכן היא הזניחה אותכם מעט ולאט לאט היא התרחקה מכן....רק חבל שהיום אתם לא מדברות בכלל

נערה..

New member
mushmush......

כמו שנוני הקטנה אמרה ככה זה בגיל הזה ההורמונים משתוללים ואל תשכחי היא אהבה אותו הרבה מאוד זמן אבל חברה שלך תחזור אליך. תראי אחרי שזה יגמר בינה לבין חבר שלה היא תבין איזה טעות היא עשתה שהיא עזבה אותכן. לי היה בידיוק אותו סיפור חברה טובה שלי הכי טובה שהייתה לי היינו אחיות התרחקה ממני בשביל חבר שלה ואחרי זמן מה היא באה אליי בוכה ואמרה לי שהיא לא מבינה למה היא התרחקה ממני בשביל חבר שלה. היא אמרה לי שחברות נשארת כל הזמן חבר בא והולך. אחרי שחברה שלך תפרד מחבר שלה היא תראה את הטעות שעשתה ותלמד להעריך אותכן יותר. היא תלמד מזה חברות בדרך אחרת ושונה. אני חושבת שכל אחד ואחת אמורות לדעת שחבר זה דבר קדוש(בשבילי כן), שהוא היה בשבילך מתי שכאב לך, מתי שהיה לך טוב או שסתם היית צריך לדבר איתו ואפילו לצחוק ואז היא תכניס לה לראש שחברות היא לפני הכל (חוץ ממשפחה כמובן) וששום חבר לא יוכל להפריד בינכים. ישנם עוד המון דברים אבל אני חושבת שזה מספיק מה שרשמתי זה מה שאני חושבת. ביי

kiticat

New member
הסיפור קצת מוכר לי

אני חלק משלישייה מאוד קרובה. ולאחורנה, לאחת מאיתנו יש חבר. היא קצת התרחקה, ככה זה. אבל ברגע שנעיר לה היא תחזור ותתעלה על עצמה, ותעשה מאמץ מעל ומעבר. איך בני נוער מגיעים למצב כזה? אהבה של שיכרון חושים. תחושה ששום דבר אחר לא חשוב. אהבת נעורים

keren-by

New member
זה פשוט קורה..........

אני לא חושבת שיש לזה הסבר כלשהו, חוץ מהאפשרות שאולי היא אוהבת אותו והיא נהנת יותר בחברתו... זה אולי קצת פוגע, אני יודעת. גם לי היה סיפור דומה עם חברה שהזניחה אותי לטובת החבר שלה ANYWAY אתן צריכות לדבר איתה ולקוות שזה יסתדר, תסבירו לה שחשוב לכן מאוד שתשמרו על קשר... ובלה בלה בלה( כאן אתן אמורות להוסיף את דבריכן) מקווה שעזרתי, ביי!

למעלה