יש לי שאלה

ינשוFית

New member
יש לי שאלה

יש לי בן בגיל 10 שבאופן פתאומי סירב ללכת לבית הספר הלכנו לפסיכולוג והתברר שזו חרדת נטישה מה שלא ברור לי הפחד היחיד שיש לו זה ללכת לבית הספר , הוא ישן אצל חברים הוא נישאר בבית לבד אז למה זה בא לידי בטוי רק בבית הספר ? ורציתי לשאול גם ממה זה נובע , וגם אם יש טיפול אחר מלבד טיפול פסיכולוגי . תודה

ואי זה קרה

לי בכיתה א ובגן סירבתי ללכת לגן ולבצפר אני לא זוכרת ממש איך זה עבר אבל סבתא שלי הביאה לי טיפות כאלה והייתי לוקחת 5טיפות בבוקר לפני בצפר והולכת ומאז הלכתי לבצפר.... אני לא ממש זוכרת למה זה קרה אני ישאל את אמא שלי ויחזור אם תשובה ברורה יותר

חרדה מבי"ס

ינשופית שלום, את מתארת כי בנך מסרב ללכת לבי"ס ואומרת יכ הוא אובחן כחרדת נטישה. לגבי שאלותיך, נראה שקצת קשה לענות עליהן מבלי לשמוע קצת את הילד את עצמו, ואולי הדבר הנכון יהיה במקרה כזה לדבר איתו ישירות או לברר את העניין באופן יותר מעמיק עם הפסיכולוג שאבחן אותו. כדאי שתדעי שישנה הפרעה שנקראת school refusal, והיא יכולה לנבוע ממגוון הגירויים שיש בבי"ס, מורים מבחנים, ילדים אחרים, אוטובוס... כפי שאת יכולה לראות באתר במאמרים, ישנן מגוון שיטות לטיפול בחרדה, הן תרופתית והן פסיכולוגית, כאשר פעמים רבות משלבים בין השתיים. אולי כדאי לנסות לדבר עם בנך, להבין בדיוק מה מפריע לו ואיך הוא היה יכול/רוצה להתמודד עם הבעיה. אולי הוא עצמו יכול לפנות לפורום ולשתף אותנו, ונוכל לתמוך בו קצת, ובעקיפין גם בכם... בהצלחה

למעלה