יש לי שאלה...

ronisssssss

New member
יש לי שאלה...

אוקי אז קודם כל שלום לכולם אני ממש מתפדחת לדבר עד זה כי אני אף פעם לא דיברתי על זה עם אף אחד.. נראה לי שיש לי חרדות אבל אני לא בטוחה כל כך... אממ אני ממש נלחצת בכיתה שהמורה מדברת איתי או שילדים שאני לא כל כך מכירה מדברים איתי..זה קצת קשה לי להסביר ומה שקורה זה שאני ממש מסמיקה ואני פשוט רוצה לקבור את עצמי ואני לא יודעת מה לעשות.. אני ממש נואשת זה הורס לי את החיים. אז מה אני צריכה לעשות והאם כדאי לי לקחת כדורים?

היי ../images/Emo60.gif

קודם כל אין לך מה להתפדח. הרבה אנשים נלחצים בכל מיני מצבים חברתיים, כמו למשל כשהמורה פונה אליהם או כשילדים מהכיתה מדברים איתם.
את יכולה לקרוא הודעות שיש כאן בפורום שמדברות על תחושות מאוד דומות. לפעמים זו חרדה חברתית, שהיא כמו ביישנות קיצונית, שמפריעה לנו בסיטואציות חברתיות. יש דברים שאת לא יכולה לעשות בגלל התחושות האלה (נגיד להצביע בכיתה, להתקשר לחברים, לדבר עם אנשים מסויימים...)?

ronisssssss

New member
בדיוק!!!

ההורים שלי חשבו לשלוח אותי לקבוצת תמיכה כזו.. אבל אני נורא מתביישת ולא נראה לי שאני אתקדם שם.. אני ממש מיואשת! אני פשוט ביישנית בקיצוניות. זה ממש מפריע לי לחיות חיים נורמלים

ביישנות ../images/Emo9.gif

את כותבת שהביישנות מפריעה לך מאוד. אל תתייאשי, על ביישנות אפשר להתגבר.
את יכולה לפנות לטיפול שבו תלמדי טכניקות שיעזרו לך להתגבר על הביישנות. אפשר לעשות את זה בקבוצה או בטיפול פרטני (רק את והמטפל). הרעיון של קבוצת תמיכה יכול להיות ממש טוב. דווקא זה שאת הולכת לקבוצה, למרות הביישנות, פוגשת שם אנשים שיש להם תחושות מאוד דומות לשלך, שגם מתביישים מאוד וחוששים מההליכה לקבוצה, יכול לעזור לך מאוד. אם את לא רוצה כרגע ללכת לקבוצה, את יכולה גם לפנות לטיפול פרטני, שבו המטפל יעזור לך להתגבר על הביישנות. ואפשר גם לשלב טיפול פרטני וקבוצתי. איך זה נשמע לך?

למעלה