יש לי שאלה..

• פותח הנושא MS6
  • פורסם בתאריך

MS6

New member
יש לי שאלה..

ככה סתם שמעניינת אותי, אחרי הכל לפי מה שהבנתי, לרותם ותמר מאוד איכפת מחיות וזה (למרות שהן לא ענו לי על השאלות שלי אבל לא משנה..), אני גם יודע שלשתיכן יש כלבים.. האם סירסתם אותם?

Dark faith

New member
לא סירסתי,

עיקרתי. בזמנו אל הייתה לי מודעות לחשיבות העיקור- אז העיקור בוצע אחריי שנשקפה סכמה ממשית לחיי טיטי עקב הרעלת היריון (כלבים קטנים מומלץ מאוד לעקר!). בכל אופן- העיקור חשוב מאוד- מניעה בגיל מבוגר של סרטן הרחם ומניעת ריבוי הכלבים מחוסרי הבית! ישנם אלפים שמחפשים בית- למה להביא לעולם גורים שאולי יבואו על חשבון אותם כלבים שכבר היום מחכים בתור למוות?

MS6

New member
אוקי...

יש הרבה מאוד אנשים עניים באפריקה... למה שלא נעקר חלק מהם? למה שהילדים שלהם יגדלו לעולם עני של מחלות, איידס ורעב.. בואי נחסוך את זה כבר עכשיו. עיקור של חיה משמע החיה לא שווה אליי.. כי בחיים לא היית מעקרת את עצמך מאותם סיבות.

Dark faith

New member
בעלי החיים ובני אדם...

שונים מאיתנו בדבר יחסי המין. רק חיה אחת בעולם מקיימת יחסי מין למטרת הנאה..בניגוד לבני אדם. אבל ללא ספק, אני לעולם לא יביא ילד לעולם- אם אינני מבוססת כלכלית, זוגית וכל מה שמסביב.

Dark faith

New member
*בניגוד לבני אדם,

שנהנים מיחסי המין. ואינם מקיימים יחסים רק לשם הבאת צאצאים.

MS6

New member
מה הקשר?

לא נולדים ילדים באפריקה? נולדים... למה לא לעקר את תושבי בוצואנה למשל.. כל אדם שלישי בבוצואנה חולה באיידס, למה שלא נעקר את תושבי המדינה הזאת ובכך נחסוך סבל בעתיד? התשובה היא פשוטה: אף אחד לא היה מעז לעקר בני אדם, עצם המחשבה מפחידה.. לעומת זאת כלבים זו לא בעיה מוסרית לעקר (למרות שאגב אני מתנגד לה לגמרי.. היו לי עד היום עשרות כלבים ואף אחד מהם לא עוקר) זה משום שכלבים לא שווים לבני אדם. חלק מבני האדם, ומצחיק שזה דווקא בד"כ החלק היפה נפש, מעדיפים לחסוך את הבעיה של גורים וכלבים לא רצויים ולעקר את הכלב, הם לא מתחשבים ברצונות הכלב לגורים ולהמשכיות, הם מעדיפים לעקר אותו כי הוא חית המחמד שלהם, הוא פה לרשותם. הרצון שלו לא חשוב כמו הרצון של בני האדם.

Dark faith

New member
משה....

עצם הדיון הזה מאוד תמוהה בעיניי- ומהווה יריית מלחמה. הרי ברור שאתה מעלה את ההודעה על מנת לעורר סערה. אז בוא אני אגיד לך ככה, אם היה ניתן- הייתי עוד היום מציעה הצעת חוק לאסור הבאת ילד רביעי ללא יכול לכלכית לפרנס את הילד. ועכשיו נחזור לנושא שהעלית. עיקור מונע אסונות רבים אצל הכלבים (דבר שבו אני מבינה יותר). עיקור אצל כלבות מונע בין השאר סרטן הרחם (שאצל כלבות אשר המליטו מספר פעמים- בגיל יותר מתבגר חל סיכון ממשי לסרטן זה). בנוסף, כלבות קטנות מומלץ כלל לא להכניס אותן להיריום- שכן כל המלטה כרוכה בסיכון האם. דבר שקרה לכלבה שלי- שנחשבת לבינונית יחסית. בקושי הצליחו להציל אותה. בניגוד אלינו משה- כלבים אינם מודעים לעתיד שלהם- אם תמנע מהם היריון, אין זה יהרוג אותם נפשית, פיזית וכל מה שמסביב. אגב תאמין לי, כלבה מיוחמת אינה נהנית כמו אישה פורייה....היא סובלת מפגיעות פנימיות, לעיתים אפילו נפצעת תוך כדי מריבות הכלבים עליה. להיות אם אומנם הוא אינסטינקט אבל הוא אינו חלק בלתי נפרד מחייהם. יותר קל לנו לעקר כלבים? שזה נוגע לטובת הכלל- נכון. וזה אינו קשור לזה שהם נחותי זכויות, להיפך בגלל שאנחנו דואגים לזכויותיהם- חשוב לעקר, מעבר לאי רצון פעילי זכויות בעלי החיים לעוד מחוסרי בית- עומד ב]נינו בריאותם של הכלבים.

MS6

New member
רותם אלה תירוצים ממש קלושים...

ראית פעם מישהי שמעקרת את עצמה בגלל חשש ממחלות? את לא מוכנה להודות באמת. לכלבים קטנים מסוכן יותר להיכנס להריון זה ידוע לי.. אבל לבוא ולומר שאת בעד עיקור כלבות קטנות בשבילם זה פשוט מגוחך, את מצפה שאני יאמין לדבר כזה? הרי מה הסיכוי לסרטן הרחם לכלבות? את מחפשת פה תירוצים מאוד מאוד שוליים ואת יודעת שהסיכוי שזה יקרה לא גבוה במיוחד, הרי רוב הכלבות הקטנות שורדות היריון.. אם זה לא היה נכון לא היו כלבות קטנות כי פשוט היו מעקרים את כולם. אני לא מנסה לעורר סערה אני פשוט מחפש את הגבול, אני מנסה לתת לך דוגמאות שמוכיחות שמבחינתך הכלב לא חשוב כמו האדם, ותגידי מה שתגידי, עוד לא ראיתי אדם שמסרס את עצמו מסיבות בריאותיות (ואם יש כאלה הם מייצגים בערך אלפית אחוז מהאנושות) הרצון ללדת ילדים הוא רצון טבעי, ועיקור הוא מעשה אכזרי ומאוד לא הומני שמונע מחיות את הזכות הבסיסית להתרבות. כשמעקרים חיות לא עושים את זה מטעמים בריאותיים, לבעלים פשוט אין כוח להתעסק בגורים, בניקיון, בבלאגן של עוד כמה בעלי חיים בבית.. עיקור עושה את החיים הרבה יותר קלים. בריאות של הכלב? תירוץ לא רציני.

אם אפשר להדחף

אתה טענת שאנשים מעקרים/מסרסים את החיות שלהם מסיבות אינטרסנטיות. ולדעתי יש ויש, כמו רותם(dark faith?) שעיקרה את הכלבה שלה מחשש לפגיעה עתידית. אני מסכים איתך, שלעקר/לסרס את החיה זה גזילת הרצון החופשי. זהו תמשיכו..סביר להניח שאני לא יכנס לכאן בזמן הקרוב

jonar

New member
יוסי??? WTF??

רגע אתה לא אמור להמצא בפרי רייד?!?!...מה אתה עושה בפורום בית שמש?!?! ממש מת פה אהה??? ד"א משה...זה שמת פה זה לא אומר שאתה צריך דיונים לריב פה אני אעזור לרותם קצת.... כלבים לא כמו בני אדם ודולפינים מחפשים לקיים יחסי מין מתוך דחף כמו שאתה צריך לאכול אז הם חייבים לקיים יחסי מין...זה לא ממש בחירה שלהם עם יש להם ביצים הם רצים על זה!!!...עד פה מובן?!?! בני אדם הם בעלי רצון חופשי ושיקול דעת....לא מסרסים בני אדם...כי בני אדם לא מקיימים יחסי מין מתוך דחף אלא רק מתוך בחירה שלא להזכיר אמצעי מניעה.....הקיצר אם אתה חכם תסיק מסקנות אם לא....אז פשוט תנסה להמשיך להבין למה הכלב שלך דופק את הכריות של הספה או את הבובה האהובה עליך.... יאאללה...ממש נכנסתי לזה....אהה ומשה אם אתה מגיב לזה..אז אתה ממש מחפש להכנס לוויכוח כי נגמרו לך האנשים שהתווכחת איתם!!

Dark faith

New member
גיפוף דברים

שאתה לא מבין בהם. בני אדם וחיות- מערכות שונות לחלוטין! הם לא מגיבים אותו הדבר לגירויים שונים ומשונים. ווטרינרים ממליצים בחום על עיקור כלבות- מחשש צפוי לסרטן בחלל הרחם. זה דבר ידוע- שכלבה אשר עברה המלטות בחייה אחוזיי גבוהות יותר לחלות בסרטן הרחם. משה, השבוע הגיע אליי חתולת רחוב כבת חודשיים, כל כך נואשת למזון ולשתיה. כל כך אומללה- אם הייתה מודעות לעיקור וסירוסים- הסבל של חיות הרחוב לא היה קיים! אם לא הייתי מוצאת אותה, סביר להניח שהייתה מתה במיסורים רבים ביותר- היא הייתה בגיל שאינה יודעת לצוד, אינה יודעת להסתדר בחייה. (לצערי החתולה נפטרה עקב תקיפת כלבתי)

למעלה