יש לי שאלה......

lir42

New member
יש לי שאלה......

אני חודש וחצי אחרי ניתוח (המשולב אם אני לא טועה פובי) וביום ג הקרוב אני צריכה להיות בוולפסון אצל הדיאטנית בפעם השניה. האם המעקב אצל הדיאטנית מחייב אותי להיות שם? כלומר האם אני יכולה להיות במעקב במקום אחר? אצל הדיאטנית בבית החולים אני צריכה טופס 17 והקופה לא מוכנה להוציא לי התחיבות כל חודש מה לעשות???????? לירי

רוייקו

New member
היי ליר...לגבי הפגישה אצל הדיאטנית

אני מציע לך ללכת לדיאטנית בוולפסון , היכן שנותחת. למעשה, אף דיאטנית לא יודעת מה זה ניתוח ע"ש פובי. הניתוח לא כל כך מוכר בארץ והדיאטנית עלולה לתת לך תפריט לא מתאים. התפריט שלך אמור להיות מיוחד מאוד, דווקא בשל המורכבות של הניתוח שעברת. חלק מהמעי שלך נעקף והקיבה אינה כשהייתה. לא כל מזון יכול לעבור את המעברים החדשים שישם עכשיו. זאת לא טבעת מתכווננת רכה וגמישה, אלא מעבר כפול של שני הצרויות - האחת אנסטומוזה בין הקיבה למעי והשני, למטה, טבעת סיליקון שהמעבר בה עשוי להיות כ 1 ס"מ ואף פחות. פשוט לא כדאי לגשת בשלב זה לדיאטנית אחרת. את לא צריכה לגשת לדיאטנית כל חודש. זה מיותר. אף מנותח לא ניגש לדיאטנית מדי חודש. את יכולה לבקר אצל דיאטנית אחת לשלושה חודשים בתקופה שלאחר הניתוח וכעבור שנה מהניתוח, אחת לחצי שנה, אלא אם נוצרת בעיה של שילשולים או בעיות עיכול אחרות. מה שלומך ככה ? כמה הורדת עד כה מאז הניתוח ?

lir42

New member
רוייקו שלום!

אני חודש וחצי אחרי ניתוח וירדתי 16.5 קילו בנתיים. אני בסדר עדין לוקחת כמויות גדולות של אוכל לצלחת ולא אוכלת רבע מזה. סך הכל בסדר ומסתדרת מצוין. מה שלומך? איך עבר החג? לירי

למעלה