יש לי שאלה

יש לי שאלה

(העברתי את השאלה מהפורום) לפני שבועיים היה לי איבוד ראיה של כמה שניות בעין שמאל. אחרי כמה ימים התחיל כאב ראש נוראי, סחרחורת, בחילה ורעד כזה מוזר. זה נמשך שבועיים. הבדיקה הנוירולוגית הסוביקטיבית היתה תקינה. הרופאה אמרה שיש לי מיגרנה. אבל זה נמשך שבועיים. גם יש לי התקפי חרדה. אז שלשום בלילה התעוררתי בפאניקה אחרי חלום, עם חצי גוף שמאל שמרגיש לא אותו דבר כמו חצי גוף ימין, ועיקצוצים ברגל וגם יד שנרדמה. אני לא יודעת אם זה היסטריה או אמיתי. עכשיו יש לי מאתמול זרמים בכף הרגל שגם הם יכולים לנבוע מחרדה. (למען האמת אני די פסיכוסומטית). והשאלה שלי, האם זה אמנם קשור לטרשת, או שזה באמת היסטריה ? אני אמורה לעשות מתי שהוא בדיקת MRI והבנתי שהיא לא באמת וודאית. אני גם לפני סידרת בדיקות אינסופיות של דם ולב (כדי לשלול שזה לא היה קריש דם). האם צריך לבקש בדיקת MRI נוספת ? ממני, הלחוצה.

בנוסף

אציין שהיו לי בשבועיים האלה וגם קצת לפני הבהובים בראיה, וקצת טשטוש ראיה לכמה שניות. זה אירע מספר פעמים. היו לי גם תנודות לא רצוניות של הגוף קדימה ואחורה וגם קפיצות כאלה בעין. כמו חוסר יכולת למקד את הראיה. גם עכשיו אני מרגישה פחות את צד שמאל של הגוף. כאילו הוא נפרד. חלש יותר. יש בו תחושה אחרת. מצד שני אני מסוגלת לחשוב על דברים ואז לממש אותם גופנית. כן, אני היסטרית, אני יודעת. אבל זה סיבה מספיק טובה לפאניקה, לא ?

תגובה

על פניו נראה שיש מרכיב מרכזי של חרדה אך השאלה אם מדובר אך ורק בכך או שיש "גרעין" של סיבה אחרת. על כך לא אוכל להשיב ללא ביקור במרפאה.

למעלה