יש לי שאלה...

Anusha

New member
יש לי שאלה...

איך קוראים לסוג הזה של הקוניוטומיה שעושים במד"א? אנ די בטוחה שיש דבר כזה, כי דיברו איתנו על זה בקורס תאר"ן ועוד אמרו איך קוראים לזה...זה שם ארוך כזה. תודה

את בטח מתכוונת ל:

טראכאוסוטמיה... זה כמו קוניו, רק מבצעים את החיתוך יותר למטה לכיוון החזה!

NorikoSan

New member
או שאולי את מתכוונת ל:

קריקוטאירוטומיה? לנו בתאר"נ אמרו שזה השם המלא ושקוניוטומיה זה כינוי

nir1821

New member
עד כמה שידוע לי...

קוניוטומיה או בשמה העממי יותר קריקו, זה סוג פתיחת נתיב האוויר הכירורגית שעושים במד"א. לעומת זאת , טרכיאוסטומיה לא מבצעים במד"א, בניגוד למה שנאמר בתגובה הקודמת אלא בבתי חולים, בחולים שזקוקים להנשמה במשך זמן רב (שבועיים ומעלה). תקנו אותי אם אני טועה.

לאו דווקא!

נכון שלרוב עושים קוניו, אבל יצא לי גם לסייע בטראכס! במקרה שיש השחתה של הקנה, הפאראמדיק (לפי התו``ל) ינסה לעשות טראכסוטמיה שמבוצע מתחת לנקודת ``תפוח אדם``.. או שפשוט יחכה לרופא כמו שעושים במתווה עירוני! [מזל שאני גר במתאר כפרי ‎;-D‎].

orend123

New member
הפאראמדיק האמיץ מסתכן באיבוד הרשיון

עד לאחרונה קוניוטומיה דרשו חיתוך כירורגי של הקנה, ולכן היה אסור לפאראמדיק לבצע זאת לבד, מד"א ידעו את זה ולא אהבו את זה, לכן הערכות הוחלפו בערכות חדשות שמצריכות ניקוב בלבד. טראכאוסוטמיה היא פעולה כירורגית שדורשת שתבוצע ע"י רופא (או השגחת רופא כמו במד"א), ומפני שהיא גם לא בתו"ל מד"א, הפאראמדיק האמיץ שיעשה את זה מסתכן באיבוד הרשיון שלו, מסתכן מאוד. אולי עכשיו יעלימו מזה עין, אבל מה יקרה כשבן משפחה יגיש תביעה נגד מד"א מפני שמגייוור החליט לעשות טראכאוסוטמיה ופספס?

BenCarmon

New member
זה נשמע לי דיי בולשיט..

מה שאתה מתאר זה קונוטומיה. לפי המיקום..

amitp

New member
לפי התו"ל

לפאראמדיק מותר (והוא מאומן) לבצע קוניוטומיה או jet (פתיחת נתיב אוויר באמצעות מחט) בלבד. אין גם הצדקה לביצוע טרכאוסטומייה במתאר דחוף. הפעולה אותה אתה מתאר נשמעת כקוניוטומייה.

Anusha

New member
כן...

לזה התכוונתי - קריקוטאירוטומיה. לנו דווקא אמרו שהקוניוטומיה זה שם כללי וקריקוטאירוטומיה זה הסוג שעושים במד"א. אחלה, תודה
שבוע טוב לכם:)))

BenCarmon

New member
זה שתי שמות לאותו דבר..

ולא משנה באיזה ערכה אתה משתמש..

למעלה