יש לי שאלה

מכביסט85

New member
יש לי שאלה

למה הסניפים של התנועה שלנו שוכנים (ובאמת בלי להעליב) במקומות נידחים כמו נעלה, כרמי יוסף, כפר שמואל... הא? תכל'ס, מה שאני שואל זה, למה אין סניפים בערים המהותיות באמת: תל אביב? ירושלים? חיפה? אנחנו בכלל לא נמצאים על המפה! מישהו מוכן להסביר לי את התופעה?

assafein

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif נעלה זה לא חור../images/Emo46.gif

טוב, נווו... אולי אתה צודק...
ולשאלה שלך, למיטב ידיעתי היו סניפים במקומות כמו חולון ת"א חיפה י-ם ואשקלון, אבל הם נסגרו... אולי אפשר לחפש את האנשים שהיו בתנועה בערים האלה, ובעזרתם להרים את הסניפים האלה שוב! או שיכול להיות שזה מכוון להיות במקומות קטנים כאלה כדי לשמור את התנועה משפחתית כזאת

noa08128

New member
תשובה.

זו שאלה שנשאלה פעמים מרבות. קודם כל לפני כל פתיחת סניף יש לשאול מס' שאלות: 1. האם יש פוטנציאל להקים סניף?(מבחינת אנשים והענות?) 2.האם ינתן אישור/מימון מהעיריות/מועצות? 3. איך מכבי תוכל לפעול במקום להשפיע ולתרום? משרד החינוך מעודד הקמת סניפים בפריפריות ובישובים (צעירים בדר"כ)בהם אין פעילות תנועתית של תנועה כזו או אחרת. מה גם שסביר להניח שלנוער אין עיסוק אחר בשעות הצהרים והם מהווים פוטנציאל להיות בוגרים בתנועה. בערים הגדולות - נתקלים לא פעם בסירוב מהעיריות, חוסר תקציב ולפעמים גם חוסר אנשים שיאישו את התפקיד. בנוסף, ברוב הערים הגודולות ישנם המון סניפים/קינים/מחנות/שבטים של תנועות אחרות ובכל אין פוטנציאל להקמת סניף ולבוגרים פוטנציאלים. אם יש עוד שאלות אני אשמח לענות. נועה 1/7 ראשון לציון.

idanshaf2

New member
תראה קודם כל

התנועה לא מגבילה את עצמה לסוג מסויים של מקומות (פריפריה \ערים גדולות) יש סניפים בראשון לציון, נס-ציונה, באר שבע,חדרה,נתניה שלפי דעתי כולם ערים גדולות וחשובות בארץ.. נכון שבתקופה האחרונה פותחים בעיקר סניפים בישובים קטנים, למרות שבזמן האחרון נפתח גם סניף במודיעין ועוד סניף בראשל"צ. כמו שנועה אמרה לפני ישנם שיקולים רבים בפתיחת סניף והמצב כיום הוא שבעיקר בישובים קטנים שבהם אין פעילות של תנועות נוער ניתן למצוא היענות של השלטון המקומי. חוץ מזה לפי דעתי עדיף לפתוח סניפים באזורי הפריפריה ובמקומות שבאמת צריכים פעילות של תנועות נוער.. לדוגמא דימונה, ההיאחזות ברחובות וכמובן ישובים קטנים כמו כפ"ש, כרמי יוסף, נעלה נילי וכו'... כך שלפי דעתי התנועה מתפרסת בצורה יחסית שווה לכל האוזרים...

אין לי כ"כ מה להוסיף למה שאמרו..

אז אני אשתוק.
חחחח אני רק אוסיף, שזה דווקא טוב לפעמים שזה ככה, שכן באמת יש לובגרים מה לתרום ויש זמן לתנועה. למשל בכפ"ש יש חניכים כבר מכיתה א', דבר שלדעתי מצוין בהחלט.

אממ

אני דווקא חושבת שזה דיי מטומטם חניכים מכתה א'.. מה כבר אפשר לעשות להם? באמת אבל..מה פינת יצירה?!?!

אמ.

אני חושבת שעצם הרעיון של מסגרת מגיל כזה.. זה דבר חשוב ומוסיף בהחלט. חוצמזה, ילדים בכיתה א' הם לא מטומטים.. מעבירים להם הכול בדרכים אחרות פשוט, בכיתה א' לא למדת חיבור וחיסור וקרוא וכתוב? מלמדים אותם את הדברים הפשוטים ביותר. אני חושבת..

idanshaf2

New member
רק שתדעו

שילדים בכיתה א-ב יכולים לעבור פעולות עם ערכים ומסרים.. הכל תלוי באיך מעבירים להם.. ברור שהם לא יעברו נניח תהליך שלם על יום השואה אלא פעולה אחת.. וחוץ מזה עצם היותם במסגרת של המכבי כלומר: טיולים, פעילויות ולפעמים הם גם באים למחנות ליום אחד (בלי לילה) זה מכניס אותם למסגרת והם יותר מחוברים למכבי כבר בכיתה ג'....

למעלה