יש לי שאלה ..

fadetoblack2006

New member
יש לי שאלה ..

מה היחס שצריך להיות בין המהירות , למרחק ? ז"א .. היחס הכי קרוב שישנו , בשביל זמן התגובה האנושי (של אדם פיקח ..) (מקווה לדעת פרטים אמינים :) )

be_roo

New member
החוק דורש שניה אחת

מי שחכם ופר שתיים, והמהדרין או ביום גשום, 3.

fadetoblack2006

New member
איפה היחס כאן?

:p אני התכוונתי , מה אמור להיות ה: 1.המחרחק , 2.מה מופיע על הצג של הקמ"ש וכו' ...

אהובה.א

New member
לפני כמה שנים

באיזו תכנית למניעת תאונות דרכים, ציין מישהו ששמירת המרחק תלויה בכמה נסיבות. 1. מהירות הנהג מולך. 2. המהירות שלך. 3. מהירות התגובה שלך. 4. המצב בכביש - מזג אוויר , עיקולים וכו'. ממה שלמדתי לפני עשרות שנים הדבר הכי טוב זה פשוט לספור. כן. לספור. כשאתה אחרי נהג ספור "עשרים ואחת עשרים ושתיים". במידה והגעת למקום שהוא היה לאחר עשרים ושתיים המרחק בינך לבינו קטן וזה מסוכן.

fadetoblack2006

New member
:(

זה טוב ויפה , אבל זה לא ממש עוזר.. אני ביקשתי יחס במספרים.. (או אם אתם יודעים איפה אני יכול למצוא את היחס הזה?) , או בנעלמים .. מן משוואה קבועה כזו , משהו מדעי..

wil

New member
המספרים בספרי התיאוריה לא מדוייקים

ומניחים הנחות לא טובות לגבי זמן תגובה ומקדם חיכוך. אאל"ט החוק דורש רק 0.75 שניה, אבל אולי שניה שלמה כמו ש-בירו אמרה. בכביש יבש רצוי לשמור 2 שניות. כדי לדעת מה המרחק בין הרכבים כששומרים מרחק של 2 שניות כל מה שצריך לעשות זה להכפיל את המהירות בזמן, תוך תשומת לב ליחידות. נניח 90 קמ"ש. זה 25 מטר לשניה. כפול 2 שניות זה 50 מטר.

wil

New member
ולגבי זמן תגובה של אדם עירני

אם הוא בשיא הריכוז (מצפה שמשהו יקרה) יכול להגיע אפילו ל-0.3 שניה. אם הוא במצב רגיל, 0.6-0.8 שניה. אם הוא לא ישן מספיק שעות בלילה, או שהוא פנסיונר בן 70, או שעישן איזה צינגלה, או מדבר בפלאפון - יכול להגיע לשניה+ וגם יותר. לכל הזמנים האלו יש להוסיף כמה עשיריות זמן העברת הרגל לדוושת הבלם ולחיצה, תגובת מערכת הבלמים, וכו'.

הוא אשר כתבתי בשרשורים אחרים:

החוק מציב דרישה מינימלית, והנהג חייב להוסיף עליה עפ"י שיקולו המושכל. הלוואי שכולם יפנימו זאת.

NomadSoul

New member
אבל זו בדיוק המשוואה

הזמן הוא בדיוק היחס בין המהירות לבין המרחק (אם תרשה לי להחזיר אותך לרגע לבעיות המהירות בשיעור חשבון
) ולכן התשובות שקיבלת הן התשובות שאתה מחפש - זו הדרך לחשב האם בהנתן מהירות מסוימת אתה נמצא במרחק הנכון מהמכונית שלפניך.

5. אם הנהג שלפניך או אחריך...

לא שומר מרחק, אתה צריך להגדיל את המרחק גם בשבילם!

למעלה