יש לי שאלה...

h e n y

New member
יש לי שאלה...

נגיד והיה קורה מקרה שאחד האחים שלכם שלא ממש קרובים אלייכם היה מגיע למצב נפשי קשה{דיכאון, נסיונות להתאבדות וכ'ו} והייתם מגלים שזה קשור אליכם איכשהו...עכשיו הוא לא מוכן להתקרב אליכם... מה הייתם עושים במקרה הזה? הייתם מוכנים שהוא יבוא ויגיד לכם את מה שמפריע לו למרות שזה לא נכון או שזה יפגע בכם? איך הייתם מגיבים אם הוא היה בא ואומר לכם את זה? אני אשמח אם תענו..
 
כשזה נוגע למקרה קיצוני כזה

הייתי מחפשת דרך להגיע איתו יחד לטיפול פסיכולוגי. אדם לא מתאבד או מנסה להתאבד סתם כך או בגלל מישהו ולכן יש כאן דברים עמוקים יותר.
 

h e n y

New member
ממ תאמת

לא ספציפית בגלל מישהו...אבל אם המישהו הזה הרס את הילדות שלו ממש וגרם לו להביא את עצמו על ידי נסיונות התאבדות?
 
אם תוכלי אולי

לתת יותר פרטים זה בהחלט יעזור אבל גם אם לא זה לא משנה, אני מכירה המון אנשים שילדותם הייתה קשה מנשוא והם לא חשבו לרגע על התאבדות. כך שאני מאמינה שאדם אחד לא יכול לגרום להתאבדותו של אחר אלא אם ההצהרות התאבדות הללו באות כדי למשוך תשומת לב. צריך לדבר עם האדם הזה בהבנה ומתוך רצון לעזור ולהקשיב ולא להתקיף.
 
הייתי מפנה אותו לגורם מבוגר-

או מפנה את אותו גורם מבוגר אליו,שיעזור בעניין ובד בבד מנסה להתקרב בזהירות, לשאול מה פגע בו בהתנהגות שלו,לנסות לדובב אותו.
 
למעלה