יש לי שאלה

twigy

New member
יש לי שאלה

איך על פי תורת האבולוציה מוסבר העניין של הפיכה לשני מינים (זכר ונקבה)אצל חיות ובני אדם. האם מישהו יודע או משער מה ההסבר לכך ?

morning star

New member
אבולוציה (שוב)

טוב, זה כבר שייך למחשבה המדעית, אך אין פורום מתאים לכך, אז אני מתאר שזה הכי קרוב. מבחינה טבעית, עירוב מטען גנטי עדיף על פני שימור המידע הגנטי הקיים "קפוא". המידע הגנטי משתנה כתוצאה מ"טעויות", לפעמים טובות, אשר תורמות להישרדות בע"ח ולפעמים "רעות" (שיגרמו לבע"ח למות, לרוב ללא להעביר את המידע הגנטי ה"דפוק" שבו). שינויי מצבים בכדוה"א (אקלים, רמת חמצן וכו...) גרמו לבע"ח חיים שונים לשגשג והאחרים נכחדו. במהלך הזמן הזה, בהיות בע"ח חד תאיים עדיין (תקופה של כמה ביליוני שנים), גילו בע"ח כי העברת מידע מגנטי לפני התרבות יוצר יצורים שישרדו יותר טוב. העיקרון עבר הלאה והלאה והשתכלל, מרביה של שכפול גרידא (של המידע הגנטי) לשכפול בו המידע התורשתי עובר תהליך הפחתה לפני שילובו עם מידע גנטי אחר ליצירת אורגניזם חדש. החלפת המידע הגנטי "הוכחה" כיעילה יותר ושיפרה את סיכויי ההישרדות של גזעים רבים. בגזעים הצעירים יותר, רובם רב תאיים, השיטה עברה "שידרוג" לרביה מינית. זה הסבר ממש על קצה המזלג, ולי אישית קשה להסביר זאת ללא מונחים מקצועיים (מיטוזה, מיוזה, פרוקריוטים, יוקריוטים, דיפלואידי והפלואידי - ושאר קללות שכאלה...). שלך הנווד

femme_fatal

New member
מעניין..

בכל אופן , המגמה האנושית בפרט , והתפתחות היקום בכלל , מצביעים על סוג של התפתחות מסויימת. כל דבר שואף להתאזן. אותה השאיפה היא הסיבה לדינמיות של היקום. המצב הסופי שואף למצב ההתחלתי שהוא סטטיות מוחלטת. בדרך , התהליך עובר נקודת קיצון שהיא מן ביזור כמעט מוחלט ומשם נקודת מפנה. כלומר היקום שואף לאנטרופיה (א-סימטריה) כמעט מוחלט עד לנקודת מפנה שתביא אותו לבסוף למצב המסודר או ההתחלתי. התהליך שציינתי קשור יותר לפיסיקה ותרמודינמיקה. מה שניסיתי להגיד בכל ההודעה (שנראית לי עכשיו דיי פלצנית) היא שללא המינים , הבדלי המגדר (gender) והחיפוש הבלתי פוסק שלהם להשלמה עצמית (גם פיזית וגם מנטאלית) העולם היה שרוי במצב של סטטיות ואדישות. (כמו למשל גז אציל) כלומר בראשית העולם (בשחר האנושות) האורגניזם הראשון (או היצורים הראשונים) היה חד-מיני והפרה את עצמו. אולי עוד כמה מליוני שנים נהיה זקוקים לאורגיה של טריאדה (שלושה מינים) כדי ליצור חיים.

למעלה