תגובה לעוף החול
שלום סנדצ´יקן!! בקשר לעיניין עם הלוגיקה וכל זה...בסדר, זו תפיסה שלי והרבה אנשים לא מסכימים איתה. לי היא נראית הגיונית. אני לא יודע בדיוק למה האלים (ודרך אגב המילה אל לא מופיעה אצלנו כלל, השימוש בה הוא בגלל שאין בעברית או אנגלית מילה יותר מתאימה) מקשיבים לי. את הריטואלים אני עושה בכדי לכבד ולהוכיר לאלים תודה, לא כדי לקבל מהם תשומת לב. בכל אופן, כיוון שהאלים שלי הם לא האל הכל יודע והכל יכול, אני יכול לחוש אליהם יותר קירבה ואהבה כיוון שהם יותר דומים לי. אני רואה אותם כמו שאני רואה את אבותי - אלו שדואגים לי מלמעלה ורוצים שאני יצליח, כיוון שהם בעצמם מרגישים דומים לי וקרובים אלי. אני לא יכול להסביר לך באמת למה זה בדיוק ככה, זה עיניין שבהרגשה שלא ממש ניתן לתאר אותו במילים או להסביר אותו. בהחלט כן! אני יודע לתקשר איתם. אני יודע לבקש מהם עזרה והדרכה, וברוב הפעמים הם עונים לי באותו רגע או עד מספר ימים לאחר מכן. הם לא דווקא עונים במילים בתוך הראש (למרות שזה גם קורא לעיתים רחוקות) אלא בדרך כלל בסימנים או בחלומות. לפעמים הם גם יודעים לפנות אליך מבלי שקראת להם, אבל אז אתה צריך להיות מספיק זהיר ועירני בשביל להבחין בכך. בקשר לאלים המקומיים, אתה טועה. כל האלים המקומיים, מעבר להיותם אל מקומי, הם גם מייצגים אספקט טבעי כלשהו. תחילה, לא כל הרוחות השומרות הן אלים. רוח שומרת היא בדרך כלל התגלמות של האנרגיה של מקום כלשהו, והיא איננה אל (אם אתה רוצה, נדמה לי שאפשר להקביל אותה למלאך או מלאך אדמה...אבל אני לא ממש מבין ביהדות אז אני לא בטוח בזה). בנוגע לאלים מקומיים, הנה כמה דוגמאות - בסווינדון ישנו אל בשם קאנומגלוס שהוא גם אל אהבה בין אדם וחייה, ובאותו מקום נמצא מזבח לאלה ששמה אבד אך הרומאים השווה אותה לדיאנה (אלת הצייד). ביער דין ישנו האל נודן שהוא גם אל רפואה, וריגונומטיס היה אל החורשות הקדושות וגם המגן של לינקולנשייר, רוסמרטה היתה אלת פריון ומלחמה וגם הגנה על תושבי עמק הסוון וקוסטוולדס. ישנן רוחות שומרות שהן פשוט כאלו, הן לא אלים או אלות, ישנם אלים מקומיים שהם גם מייצגים אספקט טבעי כלשהו, וישנם אלים פן-יבשתיים (פן-יוננים, פן-רומים, פן-קלטים...) שהיו אלים מקומיים אך גדלו והתפתחו עם נדידות העמים והשבטים. נכון, הרוב המכריע של האנושות לא עובד עם הטבע, וגם אני, לא תמיד יש לי ברירה ואני צריך לקנות שולחן עץ שאני לא יודע מי חתך אותו ומי הכין אותו ואיך הוא עשה את זה. תבין שאין לי בעיה עם לעשות שולחנות מעצים, או כל דבר אחר. הבעיה היא לעשות את זה בצורה נכונה ולא בהשתוללות מיותרת שלא תשאיר לנו עצים בסוף. כשאני מכין משהו בעצמי שעשוי מחומרים טבעיים אני תמיד עושה את זה בשיתוף עם הטבע ובצורה חכמה. לדוגמה כשאני הולך לאסוף צמחי מרפא אני מקפיד על חוקים כמו לא להיטפל לצמח בודד אחד ולגמור לו את העלים (או פשוט לעקור אותו), אני חותך את הענפים כ-10 ס"מ מהקרקע כדי לאפשר לצמח להתחדש, אני חותך רק עם כלי חד כדי לא למחוץ ולשבור את הגבעול, דבר המביא לניוון. תמיד תמיד (וזה אולי ישמע לך מוזר) אני מסביר לצמח קודם כל בשביל מה אני קוטף אותו, ומבקש ממנו (או מרוח שומרת במקרה ויש אחת בסביבה) אישור. במידה וקבלתי אישור (ולא תמיד אני מקבל אישור) אני נותן לצמח זמן להוציא מהחלקים שאני הולך לחתוך את אנרגית החיים שלו כדי לצמצם את הפגיעה בו. אני יכול לתת לך עוד דוגמאות (כמו בהכנת מטה, או מגן שאמאני או כל דבר שאני עושה בעצמי) אבל אני חושב שהעברתי את הפואנטה. אני משתדל כמה שאני יכול להיות בעצמי עם הטבע. אם אני מכיר משהו שאינו הטבע????!?!?! המחשב הזה שאני מקליד עליו הוא לא הטבע - הוא לא יכול להתכווץ ולהתרחב, למות ולהיוולד מחדש וכו´ וכו´. עוד דוגמה....אני במקרה גר עכשיו באילת. בפעם האחרונה שצללתי פה, אז בין כל הדברים היפים שהם טבע (אלמוגים, דגים, חול ים, מיים, קרני שמש) צצו והופיעו דברים שהם לא טבע כמו רשתות, צמיגים, בקבוקים וזיהומים למיניהם. הטבע אינו מושלם כיוון שאנחנו לא יודעים איך לשמור עליו ואיך לחיות איתו מבלי להרוס אותו. אם לא היינו הורסים אותו, הוא וודאי היה כמעט מושלם היום. שב יום אחד מול נשיונל ג´אוגרפיק צ´אנל, בטח תבין על מה אני מדבר. אם אתה לא חושב שמגיע לטבע הערצה וכבוד אז אל תכבד ותפאר אותו. אבל אני חושב שמגיע לו. למדתי ממנו כל-כך הרבה, אני מטייל בו המון, אני מרגיש חלק ממנו, הוא עושה אותי מאושר או גורם לי לשינויים בהרגשה וכו´ וכו´, ולכן אני חושב ישי לכבד אותו ולפאר אותו. בברכת אור וחוכמה, Dia Leoghann