יש לי שאלה

sandchicken

New member
יש לי שאלה

למה אתם פאגאנים? למה אתם מאמינים שאתם צריכים לחיות באיזון עם הטבע? למה אתם מאמינים שהאלים יקשיבו לכם? למה אתה חושבים שהדרכים שלכם הם הדרכים הנכונות להשפיע עליהם? מה אתם מנסים להשיג מהאמונה הפאגאנית שלכם? האם אתם חושבים שיש אלים פאגאניים שלא קיימים? האם אתם חושבים שהאלים או הטבע ראויים שיעבדו אותם? האם אתם בטוחים שאתם צודקים באמונתכם? או שמא אתם עושים זאת בגלל שפאגאניות אחרי הכל היא אמונה סקסית מאוד? עוף החול.

Remirat

New member
ולי יש תשובה

הדחף הראשוני שלי היה לענות פשוט ב"למה לא?"... למה לא להאמין? למה שהם לא יקשיבו? אבל הנחתי שזו לא תהיה תשובה מספקת, אז, אחת אחת, אני אענה על שאלותיך... 1. למה אני פגאנית אין באפשרותי להסביר... אני לא יודעת... 2. איזון מסויים עם הטבע חייב להיות, או שהעולם יכלה את עצמו. כל העולם פועל, ונע על ידי רצון בלתי פוסק לאיזון... מי אני שאפריע לו? 3. האלים יקשיבו מאותה סיבה שאתה חושב שהאל שלך יקשיב אם תתפלל אליו. 4. אני לא חושבת שהדרך שלי היא הנכונה, אני חושבת שהיא הנכונה בשבילי 5. אני לא מנסה *להשיג* כלום. אמונה לשם "רווח", ולא משנה מה הרווח, אינה אמונה. 6. לא הבנתי את השאלה הזו... 7. כן, בהחלט... רק תסתכל סביבך ותאמר לי אם אתה לא חושב שהאלים ראויים לסגידה... 8. ראה תשובה 4 9. לא ידעתי שפגאניזם זה סקסי... נחמד לדעת... למה לא מגלים לי דברים כאלה...? לסיכום, היו לך המון שאלות לא ברורות... May the goddess guide you to the light. Remirat

Lion_Heart

Well-known member
?

פגאניזם זה סקסי?! מי ידע??? (*רץ למועדון הקרוב ומכריז על היותו פגאן*)

sandchicken

New member
אז יש לי עוד שאלות ותשובות

2) חלק נכבד, ולא בהכרח שלילי, מפעילות האדם הוא שבירת האיזון שבטבע. כל השימוש בטכנולוגיה אינו אלא שיבוש האיזון והטבעיות. בעצם הקלדתך במחשב אתה מבטא את התגברות האדם על הטבע. 3) אני לא חושב שהקב"ה יקשיב לי אם אתפלל אליו - אני בוחר עלי לקבל את החובה להתפלל אליו. 5) אני חושב שאמונה לשם רווח היא אמונה עלובה מאוד. את אומרת שבעצם את מאמינה ב"אלים" רק בגלל שלדעתך הם ראויים לכך? מעניין.. 6) התייחסתי לפאגאניות הקדומה: היוונים האמינו באלילים מסויימים השונים משל המצרים, הקלטים או ההודים. האם את מאמינה שיש אלילים מסויימים שקיימים, ואחרים שלא (כלומר האם את מאמינה שאפולון למשל קיים, אולם ת´ור לא?) 7) אני מתסכל סביבי: אני רואה מחשב שבני אדם יצרו, מחשב המשמש אותי לעבודותי השונות, להנאתי ולהשכלתי; אני רואה דיסקים שבני אדם יצרו - דיסקים המשמשים להנאתי, אני רואה ניירות שקישקתי עליהם נוסחאות כימיות - ניירות שייזרקו ויזהמו (לצערי) את הפלנטה (האלים שלכם), ואני רואה נייר טואלט. מצטער על השאלות הלא ברורות.. קצת קשה לנסח שאלות מדוייקות בחומר שאתה לא בקי בו.

morning star

New member
ועוד תשובות

2) האם האדם בנה את המחשב באופן על טבעי, או האם השתמש בחוקי הטבע אותם למד להכיר (כשאני אומר טבע, איני מתכוון רק לפרחים, לחיות, לעצים, אם כי גם לחוקי הפיסיקה והכימיה שהאדם למד להכיר)? האם שימפנזה שמשתמש באבן בכדי לשבור אגוז קוקוס זה "לא טבעי"? הטבע נתן לנו את הכלים לשרוד טוב יותר, ביניהם ידיים (בניגוד לזוג רגליים נוסף) ויכולת שכלית גבוהה במיוחד. האדם הוא גם חלק מהאיזון, חלק מהטבע (ובודאי שלא התגבר עליו. גם מחלות שחשבנו כי ניצחנו לעולם, חוזרות אלינו שוב). את האיזון האדם מפר בגלל חוסר מודעות לפגיעתו/עצלנות/אינטרסים כלכליים. הטבע יישאר, אולי לא כפי שאנו מכירים היום, ייתכן וכל העולם יהפוך למדבר, אך זו התגובה ה"טבעית". הטבע כפי שאנו מכירים כיום, כמאפשר את קיומנו, אולי ישתנה. 3) ומדוע אתה בוחר לקבל את החובה להתפלל אליו? מדוע אתה מאמין בו? 5) לא רק אתה. אם תשים לב, זה מה שענתה REMIRAT ועניתי אני בעניין. למה הם "ראויים" לכך? אם אני מאמין כי בדרך זו או אחרת הם קשורים לבריאת העולם שבו אני חי, עם מעורבות מסויימת בו, מדוע שלא יהיו ראויים לכך? ראה גם את סעיף 3. הפאגאנים (והניאו-פאגאנים) גם רואים באלים "אבות" ו"אמהות" וכן השולטים בגורמי הטבע. האם לא תיתן כבוד להוריך? 6) האמונה הפוליתאיסטית הקדומה אפשרה סובלנות דתית גדולה יותר (לרוב, כל עוד הדבר לא "דרך" על אינטרסים פוליטיים). למשל כורש, מלך פרס, נתן הצהרה ליהודים כי אלוקים נגלה אליו - דבר שלא הפריע לו להגיד לבבלים שמרדוך נגלה אליו ואמר לו לשקם את מקדשיהם. במיתולוגיה היוונית קיים סיפור שבו חלק מהאלים היוונים בורחים למצרים ולובשים צורה של חיות... ומעניין לראות כי לאלים המצרים צורה חייתית. כך יישבו היוונים את העניין. גם בתקופה ההלניסטית, היה למשל זיהוי של האל תות (תח´ות) המצרי עם הרמס היווני... הייתה אמונה כי לכל עם אליו שלו ואלים מקומיים שונים, כך שניתן לומר כי הייתה אמונה כי כל האלים קיימים בצורה זו או אחרת (הדבר נכון לגבי אירופה ומזה"ת. איני בקיא מספיק באמונות המזרחיות או האמריקאיות בכדי להגיד כי דבר זה התרחש גם שם). וכמו שבעצם הודית כי גם תפיסת האל באמונה היהודית השתנתה ונעשתה תפיסה יותר "פילוסופית" בבסיסה, כך גם האמונה הניאו-פאגאנית שינתה את התפיסה (מה שנראה לפחות בעיניי פשטנית, וייתכן כי גם פה אנו טועים ותפיסת האלים הייתה מורכבת דיה כבר אז) שרווחה בעבר לתפיסה יותר "מודרנית", כך שכנראה כבר לא רלוונטי לשאול את השאלה ששאלת בסוגריים. שלך הנווד

אני אשתדל לענות כמיטב יכולתי

למה אני פאגאנית? כי זאת ההגדרה שהכי מתאימה למה שאני מאמינה בו
למה לא לחיות באיזון עם הטבע? הבעיה היא שבמהלך השנים בני האדם הוציאו את עצמם מתוך הטבע וממעגל החיים - ואני מאמינה שזה הגורם לרוב הבעיות שלנו. אני מאוד אוהבת את הטבע, ואני מכבדת אותו בדרכים שלי: אני לא מלכלכת, אני ממחזרת כל מה שאני יכולה ואני מטיילת בו ומתאהבת בו כל פעם מחדש. האלים היחידים שאני מאמינה בהם זה האלוהות שנמצאת בתוך כל אחד ואחת ובכל דבר חי שקיים - ואני מאמינה שאני מקשיבה לעצמי, ולפעמים גם אחרים מוכנים להקשיב לי
אני מנסה להשיג דרך האמונה שלי איזון, קודם כל עם עצמי. אחר כך אני מחפשת גם איזון עם שאר הדברים, שזה קצת יותר קשה להשיג. אני לא עובדת את הטבע, אלא אוהבת ומכבדת אותו כמו שאני אוהבת ומכבדת כל אחד בעולם. אני מאמינה בזה כי אני מרגישה שזאת הדרך שהכי מתאימה לי. אני לא יודעת אם אני צודקת או לא, וזה גם לא מפריע לי. זה לא כל כך סקסי להיות פאגאני... אני אפילו לא מספרת את זה להרבה אנשים, כי הם לא כל כך מקבלים את זה.

morning star

New member
אני פאגאני

למה אני פאגאני? בשיטוטי ה"רוחניים" (מפאת מחסור במילה מדוייקת), אשר החלו בבית אתאיסטי למהדרין, חקרתי ולמדתי. לא קבלתי את האתאיסטיות הגמורה כמובנת מאליה, הרגשתי מחסור בחוויה מסויימת שרציתי להשלים. התחלתי מברירת המחדל - היהדות. טעמתי, חוויתי, נהניתי - אך עדיין לא חשתי שזה מה שאני מחפש, לא זו ה"חוויה הדתית" אותה ביקשתי לטעום. היו גם מחשבות על הליכה בדרכי הנצרות ו/או הבהאים, אך מחשבות אלה נמוגו במהרה. מאוחר יותר, התברר לי על דת הויקה (דת ניאו-פאגאנית). חווית הדת בויקה הותירה בי רושם חזק יותר, טעם יותר ברור, החלו אף ניצני אמונה בעקבות החוויות הראשונות. גם חלק מההרהורים שהיו בימי התקרבותי ליהדות ועזרו לעצב את אמונתי כיום נותרו. שילבתי בין האמונות שהרגשתי וחוויתי כנכונות (בדגש על כך שאלו הן רגשות וחוויות סובייקטיביות). הדת היהודית לעולם לא הייתה מקבלת חלק מאמונותי החדשות ולכן לא יכולתי באמונתי להוותר יהודי (או יהודי שלם, אם תרצה). למה לחיות באיזון עם הטבע? אני ביולוג. אני חוקר טבע (אמנם כרגע בעיקר בתאוריה). ככל שאני לומד יותר, אני רואה עד כמה האדם הוא חלק מהטבע, לא שליטו או אדונו. אני מסתכל על הנזק שבני האדם גורמים היום - ובמקום ללמוד לצמצם אותו (דבר אשר בהחלט ניתן) - אנו יורקים לבאר ממנה אנו שותים. אנחנו חלק מהטבע והטבע הוא חלק מאיתנו. בהתבוננות בטבע אנו מסוגלים לראות את דרכי האלוהות (Divinity). למה אני מאמין שאליי מקשיבים לי? חוויה, ניסוי ותהיה. החוויה בקראי בשם האל היהודי הייתה קיימת, אך הרבה פחות מאשר ה"תפילה" ל"אליי" הפאגאניים. למה אני חושב שהדרך שלי היא הדרך הנכונה להשפיע עליהן? פה נמצא עקב אכילס אך גם היופי שבפאגאניזם. אין דרך אחת נכונה. הרבה דרכים מובילים לפסגת ההר. ואיני מנסה להשפיע עליהם אלא לחיות עימם. מה אני מנסה להשיג? אני מנסה להשיג משהו? לא שום רווח חומרי או אף רוחני. אני מאמין משום שהרגשתי וחוויתי כי בעבורי זו הדרך ה"רוחנית" בא אני יכול להתפתח. על אלים שלא קיימים - התפיסה שלי של האלוהות אינה של אלים בודדים, אלא תפסי, בא נאמר, מעט פילוסופית יותר. האלים השונים הם אספקטים שונים של האלוהות הקיימת בטבע (והטבע קיים בה) ולכל עם ישנם האלים שלו - שהם פשוט שמות אחרים לאותם האספקטים. אני תומך (ומאמין) באימרה "כל האלות הן אלה אחת וכל האלים הם אל אחד ולכל איש אלוהיו בלבבו". ראויים לעבוד - מי "עובד"? איני "עובד" או "סוגד" ואני משתדל להמנע ממונחים אלה כאשר אני מתייחס ל"פרקטיקה" האמונית/דתית שלי. אני נותן ומתייחס בכבוד ומתוך אהבה לא בשונה מדי מזו שאני חולק להוריי. אבל האם הם ראויים (האלים, הטבע) - אם נשתמש במילון המונחים ממנו באה המילה "לעבוד", אז כן. אני מאמין כי אני יציר הטבע וחלק ממנו, אז האם אינו ראוי לכבוד? ואם האלים הם אספקטים של הטבע אז הדבר אמור גם לגביהם. צדקת אמונתי - לא תמיד ב-100%. תמיד ישנן ספקות ושאלות, נקודות משבר. עד כה התגברתי על כולן. האמונה הזו נכונה לגביי ותו לא. אם מישהו אחר חש כך, אזי האמונה הזו מתאימה גם לו. אמונה סקסית - לא אכחיש כי ישנו אלמנט בפאגאניות אשר מושך את הלב והעין - יש פה מעין מרד נעורים, מעין התרסה כנגד הממסד הדתי הקיים מסביבי. אך אני חושב כי הקשיים (והפחד לעיתים) בו חי פאגאן בארץ או בכלל בין אי ההבנה והעוינות שמסביב (הדבר נכון גם לכאלו החיים בין הנוצרים והמוסלמים) - מבטלים את אלמנט המשיכה. נכון, ישנם כאלה אשר מגיעים לפאגאניזם כמשובת נעורים, אך לרוב הם נוטשים את הדרך הזו מהר, מי לדת יותר "מקובלת" ומי לאתיאיזם. שלך הנווד

Dia Leoghann

New member
נסיון לראות את הדברים קצת אחרת

למה אני פגאן??? וואו אף פעם לא חשבתי על למה.... חשבתי על מה זה אומר להיות פגאן, על מה אני צריך לעשות ומה לא... אבל אף פעם לא חשבתי למה..... זה היה נראה לי כל-כך טבעי זה עדיין נראה לי טבעי לגמרי להיות פגאן. פשוט נולדתי פגאן. למה אני צריך לחיות באיזון עם הטבע??? לא כדי לשמור על הטבע, כמו שהרבה חושבים, אלא כדי לשמור על נשמתי. אם נסכים שכדור הארץ אינו שייך לי(או לכל אחד אחר), אלא אני חלק מזרם החיים הבלתי פוסק על פני הארץ, ואם נסכים על כך שאני לא שייך לגופי, אלא גופי שייך לנשמתי, אז נוכל להגיע למסכנה (במידה ונסכים ששתי אלה הן אכן אמיתות) שחיי הנשמה שלי וחיי הארץ אחד הן. אם נסכים שהחיים על פני הארץ הם בסכנה - שמינים עומדים לפני הכחדה ושפעולות האדם מובילות להתמוטטות של מערכות אקולוגיות התומכות בחיים - אזי המסכנה היא שישנו איום על קיומה של נשמתי. אין צורך לדון בעתיד החיים וכדור הארץ. החיים וכדור הארץ ימשיכו להתקיים. השאלה קשורה בגילגולי העתיד שלך\שלי, בזרם החיים המצטמצם שמציע כדור הארץ. אם, כמו שאנו אומרים (הדרואידים), מטרת גלגול הנשמה היא ללמוד את החוכמה מכל צורות הקיום האפשריות, אז האובדן וההצטמצמות של זרם החיים מביא לכך שההזדמנויות ללמוד את החוכמה הולכות ונעלמות. הנשמה שלך תתגלגל מבלי שתיהיה לה את האפשרות ללמוד את מה שהקיום שלך מציע לה. אפשר לראות את זה כאילו החיים של הנשמה הפכו לחסרי תחושה, לרדומים. למה אני חושב שהאלים יקשיבו לי? למה הדרך שלי להשפיע עליהם היא הנכונה?? למה שלא יקשיבו לי? האלים אינם כל יודעים וכל יכולים, איני מאמין בזה. הם צריכים אותי ממש כמו שאני צריך אותם על מנת ללמוד ולהתעשר. אינני צריך דרך להשפיע עליהם, ואין דרך אחת נכונה להתקשר איתם. כל אדם עושה זאת בדרכו שלו, ביודעין או שלא ביודעין. אני לא סוגד לאלים, אלא עובד איתם (לא אותם) ביחד. מה אני מנסה להשיג מהחיים הפגאניים?? אני רוצה להיות הכי טוב שאני יכול. אני רוצה לראות את הפלא בכל דבר חי. וכשהכל יגמר, והחיים כבר לא יזרמו במעלה הגוף, אני רוצה לשכב על הקרקע של איזה יער, ולדעת שהמילים של השירים, של האהבה, של הזרימה ממשיכות לרקוד באנרגיה הטהורה של היקום. הא! איזו התפלספות?!?!... אבל זו האמת. האם אני חושב שיש אלים פגאניים שלא קיימים?? לא אני לא חושב שיש אלים פגאניים שלא קיימים. אני חושב שהרבה אלים הם האנשה של אותו אספקט. האם אני חושב שהטבע ראוי שיעבדו אותו? לא!! הטבע ראוי שיעבדו איתו, כיוון שיש לנו חלק בו. אם לא נעבוד עם הטבע, נמשיך להרוס אותו. במהרה לא נוכל להתקיים כחלק ממנו יותר. ומדוע לא לפאר ולהעניק כבוד לטבע? הרי הוא דבר כל-כך יפה, הדבר הקרוב ביותר לשלמות שידענו מעולם! האם אני בטוח שאני צודק? לא אני לא בטוח. אולי אני באמת טועה. אבל, כל עוד אני רואה שדרכי היא הדרך הנכונה עבורי, ושלמעשי יש משמעות לגבי ולגבי סביבתי, אני לא חושב להפסיק. נכון, פגאניות היא אמונה אקזוטית או סקסית, אבל אם זו היתה הסיבה וודאי כבר הייתי עוזב אותה מזמן. אחרי הכל, להיות פגאן זה מאוד קשה (במיוחד בארץ), ודרואידיזם היא אחת מהדתות והפילוסופיות הקשות והדורשות ביותר. בברכת אור וחוכמה, Dia Leoghann

hsotrt

New member
האמת העירומה...

האמת שאני בא ממשפחה פאגאנית והחינוך של דרכי הפאגאן בא לי כי מובן מעליו...

sandchicken

New member
תגובה

לא הבנתי את הלוגיקה שלך גם אם ניצא מנקודת הנחה ששני הדברים שאמרת נכונים (ואני לא מסכים עם כך) עדיין אין משתמע מכך שחייך וחיי הארץ אחד הם. >> למה שלא יקשיבו לי? אתם כל הזמן מגיבים ב"למה לא?", ובכן - "למה לא" זו לא תשובה. אני שואל על סיבה פוזיטיבית שהם יקשיבו לכם, התשובה "למה לא" היא משאלת-לב יותר מאשר תשובה. איך אתה יודע שהם צריכים אותך? האם הטבע התחיל להתקיים רק אחרי היות האדם? האם אתה מאמין בסיסמא האתאיסטית "בראשית ברא האדם את האלים"? ולמה אתה חושב שזה שאתה מבצע ריטואלים מסויימים אכן עונים על הצרכים של אותם אלילים? >> אלא עובד איתם (לא אותם) ביחד איך אתה עובד איתם? אתה יודע לתקשר איתך? הם עונים לך ואתה מדבר איתם? (השאלה אינה לגלגנית למרות שהיא נראית כך) >> לא אני לא חושב שיש אלים פגאניים שלא קיימים. אני חושב שהרבה אלים הם האנשה של אותו אספקט. ומה עם האלילים המקומיים? אלילים מקום מסויים הם לא בהכרח אלילים שמייצגים אספקט מסויים אלא הם מייצגים מעין רוח שומרת. האם אתה מאמין ברוחות שומרות ספציפיות או בקונספט הכללי של "רוח שומרת"? >> אם לא נעבוד עם הטבע, נמשיך להרוס אותו. תגיד לי, מתי בדיוק אתה עובד עם הטבע? דוגמא: כשאתה יושב לאכול - שים לב שהשולחן עשוי מעץ, אנחנו לא "עבדנו עם העץ" - אנחנו חתכנו אותו, הרגנו אותו, שייפנו אותו ועיצבנו אותו בתבנית מסויימת. >> ומדוע לא לפאר ולהעניק כבוד לטבע? הרי הוא דבר כל-כך יפה, הדבר הקרוב ביותר לשלמות שידענו מעולם! מה?? אתה מכיר משהו שאיננו הטבע? ומה בכלל מושלם בטבע? גם אם זה קרוב לשלמות, זה לא אומר שצריך לפאר.

The Wraith

New member
ובכן

-אתם כל הזמן מגיבים ב"למה לא?" אם תקרא את ההודעות של הנווד אתה תראה שאין שם אפילו "למה לא?" אחד. -"למה לא" זו לא תשובה. וכי למה לא? שני אנשים הולכים למסיבה, אחד טועם גלידות והשני טועם עוגיות. האחד בא לשני ושואל אותו "למה טעמת עוגיה במקום גלידה?" והשני מגיב "למה לא?", למה באמת שהוא לא יטעם עוגיה אם זה מה שהוא רוצה ומה שעושה לו טוב והוא מרגיש איתו נוח? -אתה מכיר משהו שאיננו הטבע? ומה בכלל מושלם בטבע? גם אם זה קרוב לשלמות, זה לא אומר שצריך לפאר. אז אני מבין שיש לך שנאה כלפי האדמה שאתה דורך עליה ואתה רוצה להשמיד אותה? טל.

Dia Leoghann

New member
תגובה לעוף החול

שלום סנדצ´יקן!! בקשר לעיניין עם הלוגיקה וכל זה...בסדר, זו תפיסה שלי והרבה אנשים לא מסכימים איתה. לי היא נראית הגיונית. אני לא יודע בדיוק למה האלים (ודרך אגב המילה אל לא מופיעה אצלנו כלל, השימוש בה הוא בגלל שאין בעברית או אנגלית מילה יותר מתאימה) מקשיבים לי. את הריטואלים אני עושה בכדי לכבד ולהוכיר לאלים תודה, לא כדי לקבל מהם תשומת לב. בכל אופן, כיוון שהאלים שלי הם לא האל הכל יודע והכל יכול, אני יכול לחוש אליהם יותר קירבה ואהבה כיוון שהם יותר דומים לי. אני רואה אותם כמו שאני רואה את אבותי - אלו שדואגים לי מלמעלה ורוצים שאני יצליח, כיוון שהם בעצמם מרגישים דומים לי וקרובים אלי. אני לא יכול להסביר לך באמת למה זה בדיוק ככה, זה עיניין שבהרגשה שלא ממש ניתן לתאר אותו במילים או להסביר אותו. בהחלט כן! אני יודע לתקשר איתם. אני יודע לבקש מהם עזרה והדרכה, וברוב הפעמים הם עונים לי באותו רגע או עד מספר ימים לאחר מכן. הם לא דווקא עונים במילים בתוך הראש (למרות שזה גם קורא לעיתים רחוקות) אלא בדרך כלל בסימנים או בחלומות. לפעמים הם גם יודעים לפנות אליך מבלי שקראת להם, אבל אז אתה צריך להיות מספיק זהיר ועירני בשביל להבחין בכך. בקשר לאלים המקומיים, אתה טועה. כל האלים המקומיים, מעבר להיותם אל מקומי, הם גם מייצגים אספקט טבעי כלשהו. תחילה, לא כל הרוחות השומרות הן אלים. רוח שומרת היא בדרך כלל התגלמות של האנרגיה של מקום כלשהו, והיא איננה אל (אם אתה רוצה, נדמה לי שאפשר להקביל אותה למלאך או מלאך אדמה...אבל אני לא ממש מבין ביהדות אז אני לא בטוח בזה). בנוגע לאלים מקומיים, הנה כמה דוגמאות - בסווינדון ישנו אל בשם קאנומגלוס שהוא גם אל אהבה בין אדם וחייה, ובאותו מקום נמצא מזבח לאלה ששמה אבד אך הרומאים השווה אותה לדיאנה (אלת הצייד). ביער דין ישנו האל נודן שהוא גם אל רפואה, וריגונומטיס היה אל החורשות הקדושות וגם המגן של לינקולנשייר, רוסמרטה היתה אלת פריון ומלחמה וגם הגנה על תושבי עמק הסוון וקוסטוולדס. ישנן רוחות שומרות שהן פשוט כאלו, הן לא אלים או אלות, ישנם אלים מקומיים שהם גם מייצגים אספקט טבעי כלשהו, וישנם אלים פן-יבשתיים (פן-יוננים, פן-רומים, פן-קלטים...) שהיו אלים מקומיים אך גדלו והתפתחו עם נדידות העמים והשבטים. נכון, הרוב המכריע של האנושות לא עובד עם הטבע, וגם אני, לא תמיד יש לי ברירה ואני צריך לקנות שולחן עץ שאני לא יודע מי חתך אותו ומי הכין אותו ואיך הוא עשה את זה. תבין שאין לי בעיה עם לעשות שולחנות מעצים, או כל דבר אחר. הבעיה היא לעשות את זה בצורה נכונה ולא בהשתוללות מיותרת שלא תשאיר לנו עצים בסוף. כשאני מכין משהו בעצמי שעשוי מחומרים טבעיים אני תמיד עושה את זה בשיתוף עם הטבע ובצורה חכמה. לדוגמה כשאני הולך לאסוף צמחי מרפא אני מקפיד על חוקים כמו לא להיטפל לצמח בודד אחד ולגמור לו את העלים (או פשוט לעקור אותו), אני חותך את הענפים כ-10 ס"מ מהקרקע כדי לאפשר לצמח להתחדש, אני חותך רק עם כלי חד כדי לא למחוץ ולשבור את הגבעול, דבר המביא לניוון. תמיד תמיד (וזה אולי ישמע לך מוזר) אני מסביר לצמח קודם כל בשביל מה אני קוטף אותו, ומבקש ממנו (או מרוח שומרת במקרה ויש אחת בסביבה) אישור. במידה וקבלתי אישור (ולא תמיד אני מקבל אישור) אני נותן לצמח זמן להוציא מהחלקים שאני הולך לחתוך את אנרגית החיים שלו כדי לצמצם את הפגיעה בו. אני יכול לתת לך עוד דוגמאות (כמו בהכנת מטה, או מגן שאמאני או כל דבר שאני עושה בעצמי) אבל אני חושב שהעברתי את הפואנטה. אני משתדל כמה שאני יכול להיות בעצמי עם הטבע. אם אני מכיר משהו שאינו הטבע????!?!?! המחשב הזה שאני מקליד עליו הוא לא הטבע - הוא לא יכול להתכווץ ולהתרחב, למות ולהיוולד מחדש וכו´ וכו´. עוד דוגמה....אני במקרה גר עכשיו באילת. בפעם האחרונה שצללתי פה, אז בין כל הדברים היפים שהם טבע (אלמוגים, דגים, חול ים, מיים, קרני שמש) צצו והופיעו דברים שהם לא טבע כמו רשתות, צמיגים, בקבוקים וזיהומים למיניהם. הטבע אינו מושלם כיוון שאנחנו לא יודעים איך לשמור עליו ואיך לחיות איתו מבלי להרוס אותו. אם לא היינו הורסים אותו, הוא וודאי היה כמעט מושלם היום. שב יום אחד מול נשיונל ג´אוגרפיק צ´אנל, בטח תבין על מה אני מדבר. אם אתה לא חושב שמגיע לטבע הערצה וכבוד אז אל תכבד ותפאר אותו. אבל אני חושב שמגיע לו. למדתי ממנו כל-כך הרבה, אני מטייל בו המון, אני מרגיש חלק ממנו, הוא עושה אותי מאושר או גורם לי לשינויים בהרגשה וכו´ וכו´, ולכן אני חושב ישי לכבד אותו ולפאר אותו. בברכת אור וחוכמה, Dia Leoghann

sandchicken

New member
אני כל כך שונא כותרות

באשר ללוגיקה: עזוב את זה שאני לא מסכים איתך, אני פשוט לא מבין את הלוגיקה הבסיסית שלך - זה אינו היינו הך. אני אישית לא חש קרבה לאל, אם הייתי חש קרבה אליו - הרי שהוא לא היה אל. האם השמש והירח והעצים והאבנים דומים לך? איך בדיוק? >> אם אני מכיר משהו שאינו הטבע????!?!?! המחשב הזה שאני מקליד עליו הוא לא הטבע - הוא לא יכול להתכווץ ולהתרחב, למות ולהיוולד מחדש וכו´ וכו´. גם אבן לא. המחשב הוא מלאכותי, אבל הוא חלק מהטבע. >> הטבע אינו מושלם כיוון שאנחנו לא יודעים איך לשמור עליו ואיך לחיות איתו מבלי להרוס אותו. אם לא היינו הורסים אותו, הוא וודאי היה כמעט מושלם היום. שב יום אחד מול נשיונל ג´אוגרפיק צ´אנל, בטח תבין על מה אני מדבר. אני לא בדיוק חזיר קפיטליסט - אכפת לי מהסביבה שלי, אני מאוד נהנה לראות בע"ח (מרחוק), אני אפילו סטודנט לביו´, אני נהנה מהטבע - אבל אני חושב שניתן לנצל אותו במידה מסויימת. בניגוד אליך אני לא אבקש מצמח רשות לפני שאני עוקר אותו (אבל אני לא אעקור צמח סתם). חוץ מזה נראה לי שהבהרת את עצמך. אגב - איך הצמח בדיוק מתקשר איתך לצורך נתינת/שלילת רשות?

Thingumajig

New member
ל sandchick

כתגובה לזה - נראה כי אין בינינו מחלוקת. ידוע שהדיעות בתלמוד חלוקות לגבי מאגיה. יש שטוענים כך ויש שכך, וניסיון למצוא דיעה אחת הוא עקר. מה שבאתי לומר הוא שישנן עדויות מקובלות למעשי כישוף ("מכחישים פמליה של מעלה"). וכבר באו פתרונות לכאן או לכאן. וגם את הרמב"ם כבר "היכו על קודקודו" בשל טענותיו כנגד המאגיה. אבל לא נהפוך את הפורום הזה לפורום יהדות. יש כבר אחד כזה ולגבי רמת הדיון שם, עדיף לשתוק.

sandchicken

New member
התואיל להסביר לי

איך בדיוק המאמר "מכחישים פמליה" מהווה עדות מקובלת למעשי כישוף? את הרמב"ם היכו על קודקוד על הרבה דברים, זה עדיין לא מונע ממני להעדיף את דבריו על גבי דברי ההוזים והשיכורים. אני מסכים איתך שפורום יהדות הוא תת-רמה, יש סיבה שאינני נמצא שם, אחרי הכל.

למעלה