יש לי שאלה

liatg27

New member
יש לי שאלה

יש לי אחות קטנה בת 10 בכתה ה, היא ילדה מאוד חכמה ונבונה אבל מאוד מפוזרת ולא מסודרת.שוכחת להכין שיעורים,שוכחת את הציוד בכתה או בבית ..איך מלמדים אותה בלי להכנס לעימותים על סדר וארגון?

אחות לנו קטנה...

את נשמעת מאד דואגת לאחותך, ובוודאי היית רוצה שהיא תהיה מאד מסודרת, ותלמידה טובה וכו'... יש לי כמה שאלות, לפני שיש כמה תשובות - 1. האם מישהו בבית מהמבוגרים שאחראים עליה יודע על מה שקורה לה ? 2. האם מישהו בבית הספר התלונן על כך - או שזה דבר חדש ? 3. מה הילדה אומרת על הנושא של פיזור וחוסר הסדר וכו', האם לה זה מפריע ? האם זה קורה לה רק בלימודים ? חוץ מכל השאלות בוודאי שאין מה להיכנס לעימותים לפני שיודעים למה היא מתנהגת כך. מה המקור להתנהגות, מתי התחיל, מה עשו עד כה וכו'... גם תספרי לנו ונראה מה עושים הלאה, וחוצמזה, ההתנהגות אולי נובעת מהפרעות קשב, אלא שאין לנו אפשרות לדעת כי חסרים קצת פרטים... בינתיים - כדאי להיכנס לפורום של הפרעות קשב ADHD - יכול להיות שהם יכולים גם לעזור, וגם המאמרים שיש שם יכולים להאיר את עיניכם.

liatg271

New member
ראשית תודה על התייחסותך...

אני מורה במקצועי ואחותי קטנה ממני ב21 שנה.הוריי מודעים לכל מה שקורה והם מתייעצים איתי המון בשל העובדה שאני מחנכת של הגיל הרך.בביהס היא חברותית ונבונה אך כמו שהמורות מתלוננות וכמו ששמנו לב היא מפוזרת ושוכחת המון דברים ודעתה מוסחת בקלות. אני חושבת שיש קשר להפרעות קשב וריכוז ובעבר היא טופלה בשיטת אלבאום. האמת שבבית פשוט יש כל הזמן עימותים על רקע חוסר הסדר והפיזור וחוסר הרצון לשבת לעשות שיעורים,רציתי להקטין את העימותים ולעזור לה להיות מסודרת .

רותם43

New member
שלום ליאת

מתוך ניסיוני כאמא לידים בעלי הפרעת קשב, נושא הסדר והאירגון בבית הוא "נושא כבד" גם אצלנו. כדי לא להתעמת איתם על כל דבר שאינו במקום אני עושה סדר עדיפויות, על מה חשוב לי לעמוד ולהעמיד דרישה ברורה. לדוגמא הילד הגדול בן 14 הוא אחראי על סידור או לחלופין אי סידור החדר שלו, מלבד פעם בשבוע שעושים סדר משותף בחדר,אני משתדלת לא להעיר לו על הבלאגן, בחלל הכללי של הבית הוא צריך להקפיד יותר על סדר. לדעתי כדי שילדים יהיו מסודרים יותר צריך ללמד ולעזור להם להתארגן. יש ילדים בעלי קשיי התארגנות שעד גיל מבוגר יש לסייע להם להתארגן. חבל לדעתי להתעמת על כך מכיוון שכנראה אחותך לא עושה זאת במכוון. הייתי מגדירה לה על איזה דברים (מטלות ספציפיות)היא אחראית לסדר ועל יתר הדברים לסייע לה. בהצלחה

liatg271

New member
תודה חמודה הבעיה היא

שאחותי מפוזרת בעיקר בנושא הלימודים שלה וזה הכי מפריע...היא שוכחת לעשות שיעורים,שוכחת ציוד בכיתה או בבית ופשוט לא מאורגנת...

רותם43

New member
לא כעס

העיניין הוא שמה שבטוח שכעס פה לא יעזור. מה שאפשר זה לשבת ביחד ולהעלות רעיונות לאיך להתארגן טוב יותר. שאוחתך תבין שכולם יודעים שקשה לה ורוצים ביחד לבוא לעזרתה. ניתן להציע למשל כרטיס ובו רשימה של חפצים שצריך להכניס בסוף היום לתרמיל, אפשר לבקש עזרה מחברה טובה, לבקש מהמורים שירשמו לה שעורי בית במחברת קשר ויש עוד המון רעיונות שהיא ואתם ביחד בוודאי תעלו. בהצלחה

אחות לנו קטנה ושדיים אין לה

אם כבר לצטט מספר שיר השירים אז "יש לנו אחות קטנה ושדיים אין לה, מה נעשה לאחותנו הקטנה ביום שידובר בה".

ברור למה אני לא אוהבת קפה...

ומה ההכרח בציטוט הנכון פה ? זה ממש לא החלק החסר.... אבל יותר ברור לי למה אני לא ממש אוהבת נס קפה אפילו שיש בו חלב.

למעלה