יש לי שאלה!

ofer976

New member
יש לי שאלה!

אומנם דפוקה, אבל עדין שאלה! במחזמר של הקוסם 94' המכשפות רצו להרוג את דורותי בגלל שהיא "הרגה" את האחות שלהן. בסיפור האמיתי, למה המכשפה מופיע? במה היא עוזרת בעלילת הסיפור? תודה רבה!

שיתקנו אותי אם אני טועה

אבל הרי שבמחזמר דורותי מחצה את המכשפה עם ערימת החציר שלה, ושאר המכשפות רצו להתנקם בה על מות אחותן. בסיפור האמיתי, דורותי מוחצת את המכשפה מהמזרח עם ביתה וככה מתה מכשפה. דורותי לוקחת את נעלי הקסם שלה, והמכשפה מהמערב רוצה לחסל את דורותי בכדי להשיג את הנעליים שהיו של אחותה המכשפה מהמזרח. מקווה שעניתי על השאלה.

k R I P s

New member
לא מדוייק...

אומנם המכשפה מהמערב רוצה את הנעליים אבל זה לא קשור. למעשה, המכשפה לא מזוכרת בסיפור כמעט עד שהקוסם שולח את החבורה למערב להרוג את המכשפה ובתמורה, יקבלו את מבוקשם. המכשפה כעסה עליהם מפני שהם נכנסו לארץ המערב וזו חדירה לשטח שלה. תחילה המכשפה תיכננה להרוג את כולם כולל דורותי אך להשאיר את האריה בכדי שיהיה משועבד לה. הקופים לא יכלו להרוג את דורותי כיוון והיה לה את הנשיקה של המכשפה הטובה מהצפון ולכן נלקחה לטירתה ושועבדה למכשפה. זהו בערך.

barhenhalliwell

New member
ולפי "מרשעת" עיבוד המחזמר

המכשפה הרעה מהמערב רודפת אחר דורתי, כיוון שדורתי לקחה את נעלייה של המכשפה מהמזרח (לאחר שהבית נפל עלייה),אחותה של המכשפה מהמערב, והן היו למזכרת האחרונה מהאחות.

למעלה