יש לי שאלה...

יש לי שאלה...

כשאדם עושה פעילות ספורטיבית הדופק שלו עולה. שאדם שהדופק שלו גבוה עושה פעילות ספורטיבית הדופק שלו עולה מעל דופק של אדם נורמלי אחרי פעילות ספורט,לא? אז אם כך לאדם בעל דופק גבוה קשה יותר לעשות פעילות ספורטיבית לפי ההיגיון. אני בת 15 והדופק שלי הוא משהו כמו 90-95 במנוחה...
 
אני לא יודע מה הגודל שלך, אבל

הדופק שלך קצת מהיר יחסית. לא יותר מדי. דופק מהיר מדי זה מעל 100. תלוי במשקל ובגודל היחסי. מסקרן אותי לדעת מה החום שלך בממוצע. (יש קשר, כמובן). אם בא לך להיות שפן נסיונות של עצמך (...וקצת שלי
) אז תבדקי חום פעם ביום, ופעם בלילה במשך כמה ימים (הפרש הטמפרטורות בין היום ללילה הוא משמעותי) ותספרי לנו מה גילית... חוץ מזה, אם את לא רוצה להכביד על עצמך אז אפשר להתחיל בהליכה לפני שמתחילים ישר לרוץ. (אני לא מטפל בתחום כלשהו, דרך אגב. רק המלצות מנסיון אישי)
 
תגובה...

אני 1.46 (זו עוד בעיה שאני הולכת לשאול עליה...) משקל 44. אני רזה וקטנה. החום שלי הוא בעייתי- אם יש לי חום זה קורה פעם בהרבה שנים והוא די גבוה- 39. בכל שאר הפעמים החום הוא 36. ובקשר להמלצה- אני לא מדברת על להוריד במשקל- אני מדברת על שיעורי ספורט- נורא נורא נורא נורא קשה לי לרוץ ריצות ארוכות- קצרות קצת פחות קשה אבל עדיין קשה וארוכות זה כמעט בלתי אפשרי בשבילי.
 
לא, ההגיון שלך במקרה הזה לא מדוייק

הדופק עולה לרמות הגבוהות שלו בהתאם לדופק המנוחה. כלומר אם הדופק שלי במנוחה הוא 80 (שזה גם גבוה יחסית) אוכל בהתאמה לבצע פעילות גופנית ברמה טובה בדופק 180 שהוא מאוד גבוה וכמעט בלתי ניתן להבנה אצל מי שאצלם הדופק במנוחה הוא 60. בכל מקרה, דופק למטרת פעילות ספורטיבית נקבע באופן קצת שונה, ברמה של עצימות. 70-75% הם טווחים טובים לעבודה למטרת שריפת שומן, כך שאת צריכה לבדוק את הטווח שלך (בנוסחה של: 226 בהפחתה של הגיל). הסבר ממוקד יותר תוכלי לקבל בפורום חדרי כושר (348).
 
למעלה