יש לי שאלה

mmmll

New member
יש לי שאלה

איך מדביקים תמונת נייר (נייר הדפסה \ עיתון) לקיר, כך שהתמונה לא תתקלף ולא תבלוט ושהנייר לא יתנפח? מתן

amonit

New member
תמונת נייר ..

הבעיה העיקרית עם נייר עיתון שהוא דק, הצבע לא עמיד, והנייר סופג, בדרך כלל דבק טפטים מספק את התוצאה הרצוייה אבל נייר הטפט מיועד לכך, אינו סופק ודי עבה. אפשר לעשות טסט על חתיכת דיקט בכדי לראות מה קורה לנייר, בכל מקרה המלצתי: ספרי דבק- הדבק הוא לא על בסיס מיים ולא יקלקל את הנייר הוא דומה יותר לדבק מגע בהתזה. מעולם לא ניסיתי עיתון פשוט על קיר, אבל נייר כרום [נייר מבריק בצבע כמו של ירחונים ולא עיתון יומי] נדבק היטב. את הספרי חשוב להתיז על הנייר במקום מאוורר היטב, לאחר ההתזה להמתין מספר דקות, ולהדביק כאילו יש בידך מדבקה גדולה,להצמיד את החלק העליון בלבד ועם היד השניה להחליק בעדינות כלפי מטה בצורה אחידה, יש דבק "קבוע" ויש דבק שניתן להסרה מספר פעמים עבור תיקונים עד שהוא מתייבש. ישנו עוד סוג דבק: דבק גומי. קשה יותר למריחה אחידה אבל היתרון שלו שהוא אינו מלכלך, אם נוצרו כתמים אפשר פשוט למחוק אותם עם המחק [ כן מחק ]המצורף לדבק. בכל מקרה לפני שנגשים להדבקה על הקיר חייבים לעשות טסט, מכוון שכל ההצעות שנתתי במידה והתייבשו כמעט ובלתי נתנות להסרה אלא אם כן מסירים חלקים מהטיח יחד איתם.חייבים לקחת זאת בחשבון. אולי אפשר לראות בסוף התהליך תוצאה מצולמת?

תודה רבה

אשתדל לסרוק תמונה בסוף התהליך, נראה לך שטסט על דיקט ייקבל את אותה תוצאה כמו טסט על קיר (גבס)? אני לא מבין בזה, אולי יש הבדל... מתן

amonit

New member
מכוון שהאפשרות לעשות טסט על

"חתיכת קיר" קצת מסובכת המלצתי על דיקט בכדי לראות מה קורה לנייר והדבק, ברור שהתוצאה על הקיר תהיה שונה במעט...... אבל מושג על עמידות הנייר וההתאמה לדבק תתקבל.

למעלה