המערכת לא מאורגנת ובוא אני אסביר לך
יש יותר מדי בירוקרטיה דפוקה, יותר מדי חיילי חובה וקצינים שמנסים לעשוק את המערכת הנזילה ומלאת כסף עצום שזז בפנים בגלל זה כל הביזבוז על הפיקוח, המערכת רקובה מהיסוד, המערכת הרפואית מסורבלת איטית ולרוב בעלת רופאים לא ברמה של האזרחות ואני מדבר על המומחים ברמה גבוהה והכי גבוהה. למה שחלק יעשו צבא וחלק לא ? החלק שלא רוצה בתעודת שחרור לא יעשה צבא אלא שירות לאומי בבתי חולים, בתי יתומים, בתי אבות וכו' הבנת ת'רעיון ... תעודת שחרור תהיה שווה פשוט הרבה יותר נורמטיבית בחברה מתעודת שירות לאומי עכשיו בקשר לערביי ישראל לחייב אותם לשירות לאומי של שנתיים עד שלוש שנים עד לגירוש כתנאי לאזרחות לעומת היהודים שידרש מהם לעשות אך ורק שנתיים. נהגים ... וואי וואי אם אתה יודע כמה משאבים הצבא מבזבז בכסף הזה...כל כך לא צריך הרבה הקצאות לנהגים, אולי חמישית ממה שצריך, והנהלים של ימי הטיפול צריכים להשתנות ומהר, אנחנו ב120 ויש מכוניות חדישות, הנהלים נשארו כתמול שלשום לפני 20 שנה, בושה למכוניות של היום ובושה לעבודה ולכסף שנשפך על לא כלום... עכשיו יש סטייל חדש שכל שבוע שבועיים מתגלה חידלון בשרשרת המחדלים הארוכה של צה"ל.. לפני כמה זמן נחשף שקציני צה"ל הגבוהים ובהם אלופים, אלופי צה"ל ! מקבלים טרמפ עם המסוק עד הבית, נמצאים בטייסת ובמקום לחזור עם האוטו מבזבזים כסף עצום כיוון שכל הרמת טיסה כזאת צורכת המון משאבים וכסף והם הופכים למסוק קרב לטקסי הפרטי שלהם, ובכך הם חוסכים אולי 10-15 דק' זמן נסיעה, איפה הנורמות החברתיות שלהם ? דברים לא היגיוניים הולכים בצבא ואין פיקוח כי הרוב הכל נסגר ברמת היחידה ואין פיקוח ואין דין ואין דיין, וזה עוד דבר שיתוקן בשנים הבאות לאחר שהוגשו כמה שאילתות בנושא ובג"צ בנושא הדין המשמעתי בצה"ל ... מצפה בכיליון עיניים לראות התפתחויות בנושא. ואל תגיד שבאף ויכוח לא יצאתי צודק כי זאת התנשאות וכל המוסיף גורע.. אני לא אומר שאני תמיד צודק (למרות שאני כן
סתם סתם אני אומר שתלמד להקשיב ולכל מטבע יש שני צדדים, לא פעם אתה אומר דברים נכונים או חצי נכונים, אבל לפעמים אתה מדבר שטויות ומתקבע בעמדתך בצורה הכי עקשנית בעולם.. פשוט תקשיב, ותנסה להבין..!!!!! לדפוק את המערכת ? שמע כשהמערכת דופקת אותך אז זה מה שיש אם היינו חוסכים בהרבה מקומות והיינו הופכים לצבא מקצועי וקטן יחסית להיום אז היו משלמים לחיילי החובה הרבה יותר, לפחות 1000-1500 שקל והיינו יכולים לחיות בכבוד ולא כל חייל שני הולך לעבוד עבודות מזדמנות, שזה בושה.. תחשוב על כל החיילים מעיירות הפיתוח, כל החיילים שבאו ממשפחות קשות יום שעבדו מגיל 16 ועזרו לבית ולמשפחה, הרבה מהם לא זכאים לסיוע כי יש אוטו בבית וכל חוקי הת"ש הדפוקים שצריכים לעדכנם.. הרבה מאותם חיילים לא יכולים לחיות על 350 וצריכים לעזור למשפחתם ולהם, אז הם הולכים לעבוד ומכאן כל הגימלים, משפטים, בלאגנים.. קצת התייעלות לא הייתה מזיקה לצבא המיושן שלנו שמנסה להתחדש מבחוץ אבל מבפנים הכל רקוב מהיסוד לטפחות. חחחח ואל תחיה בסרט ! אני לא מתווכח איתך, אני מציב עובדות ודעות שמתבססות עליהן ... שבת שלום ומבורך !