יש לי שאלה...

דינדש

New member
יש לי שאלה...

אני לא יודעת אם זה המקום או לא, אבל אשאל בכל זאת: מחר אמרו שיש שביתה בתיכונים בגוש-דן ובירושלים. האם זה כולל את ראשון? חלק מהאנשים אמרו שכן וחלק אמרו שלא, אז התבלבלתי כבר.

סבינה89

New member
אין

ראשון נכללת במחוז מרכז כרגע... ואם תכנסי לy-net תוכלי לראות שראשון לא נכללת בשביתה מחר... אכן ידיעות קשות...

cobainos

New member
עצרי שנייה, את יודעת כמו מה זה נשמע

לי? לי זה נשמע כמו: אוי אוי אוי! אז אין לנו שביתה מחר!אוי אוי אוי! אז נלך לבי"ס ונראה חברים ונשב קצת בשיעורים ואחרי 4-5 שעות נלך הבייתה! ואוי אוי אוי! עוד שלושה שבועות יש לנו חופש פסח!שלושה שבועות להתבטל! סתם סתם...אני זוכר את התקופה הזאת בתיכון...אחח איזה כיף רק בגלל החופשים והשביתות שאין בצבא (יש חופש רק בחג עצמו ולא מסביב) ורק בחלק מהחגים. ואין שביתות...למרות שעמיר פרץ שפעם היה המשבית מספר 1 הוא שר הבטחון (שזה דבר עצוב בפני עצמו) וגם להיות בבי"ס ובשיעורים היה לי כיף. אין כמו התיכון! והגמנסיה בפרט

מזה משנה כמו מה זה נשמע ?

תן לילדה להתבטל בבית ! גמאנחנו שמחנו כשהיה שביתה וגם היה כיף בביצפר .. תכלס אני מתגעגע לביצפר והיה צחוקים וכיף ללמוד ולהבריז ולעשות מלא שטויות ומקסימום הולכים לכמה שעות אחחח אלו היו חיים טובים לא כמו היום עם הצבא הזה חח

cobainos

New member
במקרה שלך

אתה עושה בצבא יותר שוק ממה שעשית בבית ספר

cobainos

New member
אצלך

אצל חלק מהאנשים הצבא תופס 80-95 אחוז מהחיים ונותן להם קצת סיפוק או משהו... וכן...יום שעובר לא חוזר!

אולי תחתום שס"ן ?

תחתום שירות סדיר נוסף בתנאי חייל חובה.. תקבל 350 שקל נוספים בחצי שנה או שנה הקרובה הרי אתה כל כך נהנה ומקבל סיפוק עצום וכל כך טוב לך, אז למה להפסיק את התקופה הנפלאה הזאת למה להשתחרר הרי מצוין בצבא ולא יהיה טוב יותר בחוץ ההודעה צינית כי ההודעה שלך מתלקקת לעצמך .... סיפוק לחזור עייף ? סיפוק לא להביא משכורת הביתה ? סיפוק לא להספיק לראות את כל החברים שלך ? סיפוק לא ללמוד לתואר אקדמאי ? סיפוק כשאנשים בגיל שלנו באירופה וארה"ב מתקדמים ואנחנו נתקעים ? סיפוק שאתה סוג של "כלוא" בפקודות חסרות הגיון ? אם זה סיפוק, אז אני גמרתי מזמן. לפחות אל תגיד שזה סיפוק .......... זה יכול להיות חובה, ורצון טוב לשרת את המדינה, אבל רחוק מסיפוק. לא חיסלת מחבל שהיה בדרך להרוג יהודים שזה סיפוק.

cobainos

New member
הראייה שלך היא אגואיסטית בטירוף

והשירות שלך נראה ככה רק בגללך.כסף,לימודים ובלה בלה...יגיעו באזרחות. נכון, זה מתעכב בגלל הצבא כשבאירופה וארה"ב חבר'ה בגילנו מתקדמים וכל זה אבל מהצבא מפיקים המון דברים (חיילים שעושים משהו) שלא מפיקים באף מקום בעולם ולומדים הרבה ועושים דברים שלא היה יוצא לך לעשות במקומות אחרים. צוברים נסיון ומפתחים המון דברים ותכונות שהיו גולמיות...אני יודע שזה נשמע פלצני ומסריח וגם ההודעה הקודמת, אבל זאת האמת. ואגב, גם חברים הכרתי בצבא...שלפחות עם כמה מהם אני אשאר בקשר אחרי השחרור, זה יכול לקרות דווקא, תתפלא. הכל תלוי בגישה, ברצון ובמטרות. אז כן, אני מסופק. חוץ מזה, לא אתה הביטחוניסט שמאמין שצה"ל צריך לכסח ולהכנס בכל הכח?איך אתה רוצה שהמדינה תישאר עומדת על הרגליים אם כולם יחשבו כמוך רק על כסף, תואר אקדמי ולראות את החברים שלהם כל יום? אתה יכול לבוא בטענות לצבא ולמערכת על הרבה מאד דברים, אבל תסתכל מה אתה עושה בשבילו לפני שאתה עושה את זה. אני מבין שיש הרבה חיילים עם הגישה הזאת, כי גם אני הייתי סוג של כזה...אבל שוב, אם היית משנה את הגישה שלך ומנסה לעשות יותר גם ההרגשה שלך הייתה שונה לגמרי.

פעם דן שומרון דיבר על צבא קטן ויעיל

כשהצבא יישם את הרעיון הזה אז יהיה צבא מדהים ומושלם שישרתו בו אנשים מתאימים וימלאו תפקידים בהתאם היום אני ועוד מלא מלא מלא.. אלפי חיילים מקבלים 350 שקל בחודש.. פלוס נסיעות חינם פלוס אוכל פלוס אלפי הטבות בעוד שאנחנו לא ממש תורמים... הצבא זורק משאבי אנוש ומשאבים כלכליים מיותרים שרק מסרבלים את המערכת.. ועוד ועוד.. קיצר אין לי כוח להכנס לויכוח לילה טוב :)

cobainos

New member
בשלב הזה הויכוח באמת מיותר ממש

באמת חבל על כל מה שאמרת אבל גם חבל שיש יותר מידי חיילים שפשוט לא רוצים.

שימו לב שימו לב אנשי הפורום

בכל פעם שגיסיטו לא מסכים איתי ואומר שאין טעם לענות או שהויכוח מיותר, וזה קורה המון לרוב או שבכתב ביטול הוא קורא לדבריי 'שטויות' או נוסחים כאלה ואחרים זתומרת שאין לו או לאחרים מה להגיד ואני צודק ההודעה לא באה נגדך, ההודעה באה להבהיר שאני צודק, שאני צדקתי, ושאני אצדק, ואהה.. שהצדק איתי גם וגם צדק זה כוכב יפה וגדול, הכי גדול במערכת השמש. ונווה צדק זאת אחלה שכונה עד לפעם הבאה.. סימבה. :)

cobainos

New member
תפסיק להכניס לי מילים לפה../images/Emo46.gif

באף ויכוח שלנו לא יצאת צודק...זה שאתה אומר דברים חסרי תוכן ואין לי כח להתווכח איתך לא אומר שאתה צודק אז מספיק עם התאוריות המגוחכות שלך. בעניין של ניהול הצבא בהחלט יש מה לשנות ויש יותר מידי חיילים מבוזבזים אבל גם פה יש לי מה להגיד. למה שחלק יעשו צבא וחלק לא? ומי יעשה גם את העבודה השחורה? ומי יהיו נהגים? צריך גם עובדי כ"א ונהגים וחיילים כמוך שאם היו מבצעים את עבודתם ומנסים לעשות יותר ולא מנסים רק לדפוק את המערכת (למרות שזה צורך מובן מאד) היו תורמים יותר ומרגישים גם טוב יותר עם עצמם. ובחיים לא צדקת בויכוח נגדי, מספיק עם השטויות האלה. אתה לא יודע כמה שזה מעצבן.

המערכת לא מאורגנת ובוא אני אסביר לך

יש יותר מדי בירוקרטיה דפוקה, יותר מדי חיילי חובה וקצינים שמנסים לעשוק את המערכת הנזילה ומלאת כסף עצום שזז בפנים בגלל זה כל הביזבוז על הפיקוח, המערכת רקובה מהיסוד, המערכת הרפואית מסורבלת איטית ולרוב בעלת רופאים לא ברמה של האזרחות ואני מדבר על המומחים ברמה גבוהה והכי גבוהה. למה שחלק יעשו צבא וחלק לא ? החלק שלא רוצה בתעודת שחרור לא יעשה צבא אלא שירות לאומי בבתי חולים, בתי יתומים, בתי אבות וכו' הבנת ת'רעיון ... תעודת שחרור תהיה שווה פשוט הרבה יותר נורמטיבית בחברה מתעודת שירות לאומי עכשיו בקשר לערביי ישראל לחייב אותם לשירות לאומי של שנתיים עד שלוש שנים עד לגירוש כתנאי לאזרחות לעומת היהודים שידרש מהם לעשות אך ורק שנתיים. נהגים ... וואי וואי אם אתה יודע כמה משאבים הצבא מבזבז בכסף הזה...כל כך לא צריך הרבה הקצאות לנהגים, אולי חמישית ממה שצריך, והנהלים של ימי הטיפול צריכים להשתנות ומהר, אנחנו ב120 ויש מכוניות חדישות, הנהלים נשארו כתמול שלשום לפני 20 שנה, בושה למכוניות של היום ובושה לעבודה ולכסף שנשפך על לא כלום... עכשיו יש סטייל חדש שכל שבוע שבועיים מתגלה חידלון בשרשרת המחדלים הארוכה של צה"ל.. לפני כמה זמן נחשף שקציני צה"ל הגבוהים ובהם אלופים, אלופי צה"ל ! מקבלים טרמפ עם המסוק עד הבית, נמצאים בטייסת ובמקום לחזור עם האוטו מבזבזים כסף עצום כיוון שכל הרמת טיסה כזאת צורכת המון משאבים וכסף והם הופכים למסוק קרב לטקסי הפרטי שלהם, ובכך הם חוסכים אולי 10-15 דק' זמן נסיעה, איפה הנורמות החברתיות שלהם ? דברים לא היגיוניים הולכים בצבא ואין פיקוח כי הרוב הכל נסגר ברמת היחידה ואין פיקוח ואין דין ואין דיין, וזה עוד דבר שיתוקן בשנים הבאות לאחר שהוגשו כמה שאילתות בנושא ובג"צ בנושא הדין המשמעתי בצה"ל ... מצפה בכיליון עיניים לראות התפתחויות בנושא. ואל תגיד שבאף ויכוח לא יצאתי צודק כי זאת התנשאות וכל המוסיף גורע.. אני לא אומר שאני תמיד צודק (למרות שאני כן :) סתם סתם אני אומר שתלמד להקשיב ולכל מטבע יש שני צדדים, לא פעם אתה אומר דברים נכונים או חצי נכונים, אבל לפעמים אתה מדבר שטויות ומתקבע בעמדתך בצורה הכי עקשנית בעולם.. פשוט תקשיב, ותנסה להבין..!!!!! לדפוק את המערכת ? שמע כשהמערכת דופקת אותך אז זה מה שיש אם היינו חוסכים בהרבה מקומות והיינו הופכים לצבא מקצועי וקטן יחסית להיום אז היו משלמים לחיילי החובה הרבה יותר, לפחות 1000-1500 שקל והיינו יכולים לחיות בכבוד ולא כל חייל שני הולך לעבוד עבודות מזדמנות, שזה בושה.. תחשוב על כל החיילים מעיירות הפיתוח, כל החיילים שבאו ממשפחות קשות יום שעבדו מגיל 16 ועזרו לבית ולמשפחה, הרבה מהם לא זכאים לסיוע כי יש אוטו בבית וכל חוקי הת"ש הדפוקים שצריכים לעדכנם.. הרבה מאותם חיילים לא יכולים לחיות על 350 וצריכים לעזור למשפחתם ולהם, אז הם הולכים לעבוד ומכאן כל הגימלים, משפטים, בלאגנים.. קצת התייעלות לא הייתה מזיקה לצבא המיושן שלנו שמנסה להתחדש מבחוץ אבל מבפנים הכל רקוב מהיסוד לטפחות. חחחח ואל תחיה בסרט ! אני לא מתווכח איתך, אני מציב עובדות ודעות שמתבססות עליהן ... שבת שלום ומבורך !

cobainos

New member
עם מה שכתבת עכשיו אני לא מתווכח

אני יודע את כל זה (לך תחגוג
) ומסכים עם העניין של שירות לאומי ובלה בלה עדיין חסר לצבא כח אדם במקומות הנכונים (קרבי ומקומות איכותיים) נכון שיש המון בזבוז, מחדלים ושחיתויות... אבל אני דיברתי איתך יותר על מוטיבציה ורצון טוב מצדך ומצד חיילים כמוך שיש להם נתונים גבוהים ויכולת ולא על חיילים מעיירות פיתוח ויכולים להתאמץ ולעשות יותר.

או קיי .. אם הצבא היה מציע לחיילים

עם הנתונים הבאמת גבוהים תנאים יותר טובים לא היה אכפת לי להיות שלוש שנים בשכר של 1500 שקל ואז לתרום עוד שנה שנתיים לצבא במשכורת מינ' ולצאת עם תעודה כלשהי של תפקיד חשוב שעשיתי אבל הצבא חושב רק על עצמו ולא על האדם הפרטי... וטוב מאוד שאתה מסכים איתי! אני אתרגל..

סבינה89

New member
אתה יודע כמו מה זה נשמע?

זה נשמע לי כמו "אוי אוי אוי, אין לנו חופש בצבא, אוי אוי אוי, אנחנו טוחנים בצבא, ואוי אוי אוי, איך אני מתגעגע לימי התיכון הזוהרים..."

cobainos

New member
דווקא לא

סבבה לי בצבא...כמובן שזה שוחק. אבל לא התלוננתי רק אמרתי לך שתדעי להעריך!

למעלה