יש לי שאלה

RONALDINHO29

New member
יש לי שאלה

אם אני ממש ממש רוצה שמשהו יקרה... לא משהו שיעשה רע למישהו אחר... רק שיעזור לי.. מה אני צריך לעשות??? (((מבחינת דת והכל... כי כבר אין לי מה לעשות בדרכים אחרות)))

MrAnderson

New member
לפי הדת אתה אמור ...

לשלוח צק' של 1000 ש'ח לכתובת...לא סתם. תראה...הדבר הזה שאתה רוצה כל כך...אולי זה מה שאתה רוצה אבל לא מה שאתה צריך. ולפי היהדות אתה מקבל בידיוק מה שאתה צריך. אם הייתה רואה את התמונה במלוא של החיים שלך הייתה אולי מבין שמה שאתה רוצה כל כך עכשיו אולי בכלל זה הדבר הכי גרוע שהיחלתה לו. תחשוב על זה...אבל זה לא אומר שאם מישהו רוצה להרוג אותך אתה אומר: "ככה זה צריך לקרות". זה לא אומר כאילו שאתה צריך להיות אפאטי ולא לעשות כלום בחיים כי כל מה שצריך לקרות לך גם ככה יקרה.

טוב לראות אותך פה...

אבל מה שאתה אומר מאוד פשטני וזה לא כזה שטחי כמו שאתה מציג את הדברים. יש ביהדות הרבה עמדות שהתפחו לאורך השנים, יש שיגידו דבר אחד ויש שיסתרו את זה. ביהדות יש פלורליזם, למרות שיש כאלה שרוצים שתחשוב עמדה אחת בלבד (העמדה שלהם, באופן לא מפתיע).

MrAnderson

New member
אתה צודק ב100%. בחיי שרציתי להוסיף את מה

שכתבת אבל הייתי חייב ללכת אז שלחתי את זה כמו שזה.

איזה פלורליזם יש ביהדות?

ואני לא שואל ממקום של חוסר כבוד. אני רוצה לדעת ולהבין איזה פלורליזם קיים שם.בשבילי פלורליזם נהיה מילה גסה כי היום בשם המילה ההרסנית הזו אנשים יוצאים לרחובות בתחתונים ומתנשקים עם בני מינם.וגם נוסעים באוטו במאה שערים ואח"כ מצפים שיכבדו אותם. אז בבקשה ענה לי,איזה פלורליזם יש ביהדות

לאורך השנים

נפסקו המון הלכות. למעשה, לכל רב הייתה הסמכות לפסוק הלכה על שאלה או מקרה שהובאו לפניו. בפועל בקהילות רבות (עוד לפני הגלות, שם זה מובן מאליו) נפסקו הלכות שונות, פעמים רבות סותרות והמצב הזה היה מקובל. גם היום, עצם העובדה שה"אשכנזים" עושים X וה""ספרדים"" עושים Y זה לגיטימי, בשם אותו פלורליזם. זה מתחיל ממשפט מאוד מאוד קדום "עשה לך רב" (...וקנה לך חבר) - תבחר לך מי הרב שאתה סומך עליו, מכיר אותך ואת אורח החיים שלך ואתה מקבל את הסמכות שלו - ומה שהוא יפסוק לך (כמובן בליווי הסברים וכו') תקבל על עצמך. אבל מה - מספיק שאני בוחר ברב אחד ואתה ברב שני, והם יפסקו (באופן בלתי תלוי לחלוטין) פסיקות סותרות ואנחנו נפעל באופן שונה (פרסנות הלכתית כמובן) - יש פה ריבוי דעות (=פלורליזם).

ממממ לא תמיד...דוגמא

הרבנים הספרדים מתירים לאכול רק בשר חלק גלאט,האשכנזים מסתפקים בהכשר הרבנות המקומית,ומבחינת הספרדים כאילו אכלת טרף. אז כנראה שאצלינו אריה דרעי לא יעשה שבת...

זה כבר משהו אחר

אם אצלכם לא מכבדים מישהו אחר. אני התכוונתי לזה שעצם העובדה שבהלהכה היהודית יש כמה אפשרויות המקובלות על קהילות שונות - מדובר בריבוי דעות. יש קבוצות סובלניות כלפי אחרות ויש כאלה שפוסלות אחרות ומבטלות אותן (וזה חבל).

ליבליך

New member
מה רע באנשים שמתנשקים עם בני מינם?

כל עוד הם לא מכריחים אותך לנהוג כמוהם, כמובן - מי נותן לך את הזכות לומר להם לנהוג אחרת? אני מכבד יותר את מי שנוהג כדרכו ומניח לי לנהוג כדרכי, מאשר את מי שמנסה לומר לי איך לנהוג ואינו מכבד את דרכי ומנהגי.

arriy80

New member
תפילה

להאמין שהיחיד שמפעיל את העולם הוא הבורא, והוא היחיד שיודע מה באמת אתה צריך, והיחיד שיכול לדאוג שתקבל את הנצרך לך. ממילא - התפילה תהיה אליו בלבד. רק יש לזכור, שבתור אבא שיודע מה טוב לך יותר טוב מאשר אתה עצמך, הוא יוכל גם לומר לך "לא"! אך גם יש לזכור, שתפילה לא חוזרת ריקם. כלומר, גם אם נראה שהתפילה לא עוזרת מיד, ייתכן והיא תעזור בעתיד.

msch

New member
תפילה וצדקה

להאמין שהתפילה עוזרת ועושה לך טוב . אפשר גם להתייעץ עם רב חכם .אם תרצה שם פנה ל1800300613 הם יעזרו לך הם רציניים ועזרו גם לי לפתור בעיות ...

למעלה