יש לי שאלה:

Cats Hater

New member
יש לי שאלה:

האם אתם מסמנים? אם כן מאיזה גיל? ובאיזה תכיפות אתם משתמשים בשפה? נתחיל בי: אני מסמן כי ההורים שלי לקויי שמיעה (האבא חרש, האמא כבדת שמיעה) אני מסמן מגיל שנה (אני יודע שזה נשמע מוזר) ואני מסמן לעיתים תכופות כאשר אני בבית. כשאני בחוץ אני לא. מקווה לתגובות

black_magic

New member
אתה לקוי שמיעה?

אני מסמנת מגיל 3 בערך אני חושבת, כשהתחילו ללמד אותי שפת סימנים.. אני משתמשת בשפה הזאת עם החברים שלי המשפחה שלי שומעת אז איתם אני מדברת רגיל אגב, שאלה מעניינת..

LordNor

New member
נראה לי שאתה שומע ולא לקוי שמיעה..

אז ככה.. בערך מגיל 3 התחלתי לדבר בשפת סמנים, כמו שלי.. רק שבגיל 5-6 הפסקתי להשתמש בשפת סמנים מסיבות לא ברורות ובמשך השנים שכחתי לגמרי את השפה. עד שבכיתה י, הייתי שוב בחברת לקויי שמיעה וניסתי ללמוד את השפה בכוחות עצמי וכן בעזרת חלק מלקויי השמיעה שעמדו ותמכו בי. והיום אני בי"ב. והשפת סמנים שלי לא משהו משהו.. בעיקרון אני משתמש בשפת סמנים+דיבור רק לתקשורת עם הלקוי שמיעה שמתקשרים רק בשפת סמנים. ובסביבה השומעת יש את הדיבור הרגיל. וההורים שלי שומעים ואין שפת סמנים בבית! במשפחה שלי אף אחד לא סובל שפת סמנים, זה פשוט משגע אותם..

LordNor

New member
זו הסיבה...

אלא מה? דאז חשבו שיהיה טוב שאדע רק שפת סמנים.. אלא שבגיל מוקדם התחלתי ללמוד לדבר ואז התחילו לדבר איתי רגיל ושאשכח את השפת סמנים.. באותה תקופה גרתי בקיבוץ, והייתי הלקוי השמיעה היחיד בקיבוץ. ואנשים התחילו לקלוט לאט לאט שאני מסוגל לתקשר רגיל ועד לתיכון, שפת סמנים בכלל לא עניינה אותי, סתם החשבתי את זה כשפה מיותרת וטיפשית. (בלי להעלב) רק שבתיכון התחלתי להתחבר ללקויי שמיעה, ורציתי ללמוד את השפה כדי להבין אותם. ההתחלה הייתה קשה כפי ששערתי, אבל התרגלתי..

saka

New member
רק רציתי להגיד לך

שאני מתעלל במתעללים בחתולים .

Catty

New member
תודה ../images/Emo8.gif

גם אני... (זה שאני חתולה לא אומר שאני חלשה יותר
)

איחרתי להגיב?

אני בכלל לא למדתי לסמן בשפת סימנים, רק בגיל 19-20 כשהתחלתי להכיר יותר חירשים וכבדי שמיעה אז למדתי קצת אבל לא ממש יודע שפת סימנים. אמא שלי לא הייתה מוכנה שאלמד שפת סימנים, והתחלתי לדבר בגיל 4 בערך. יש לי זכרון מהגן בסביבות גיל 5-6 שאני בא עם אמא שלי לחבר חירש מהגן (למדתי בגן משולב של חירשים ושומעים אך למדתי בבית ספר רגיל של שומעים) ורואה אותו יושב עם אמא שלו והיא מלמדת אותו משהו מספר והוא מדבר איתה בשפת סימנים ושאלתי את אמא שלי מה זה כי לא הבנתי מה הוא אומר, הייתי רגיל לקרוא שפתיים ולדבר, והיא ענתה לי שילדים טיפשים מדברים בידיים במקום בפה.

Catty

New member
אהוש!

זו הדעה הכללית של רוב השומעים... לצערינו...

למעלה