דמיון מודרך לילדים../images/Emo45.gif
היי אילה. כולנו משתמשים כל הזמן בדמיון מודרך לפעמים בלי שנהיה מודעים לכך, במיוחד עם ילדים. בעקרון השיטות השכיחות יותר שנלמדות לקורס דמיון מודרך ו- N.L.P. מתאימות לילדים בוגרים בנפשם, סביב גיל 12-15. ואז הפגישות איתם בדיוק כמו עם מבוגרים, סביב שעה. לגבי ילדים קטנים יותר, אני יכולה לספר מהחוויה האישית שלי: כשילדתי שהייתה אז בת 9 התקשתה לילה אחד להרדם בגלל פחדים "לא מוסברים" (עם החמרת המצב הביטחוני), דיברתי אליה בקול שקט בקצב איטי, ולמעשה הובלתי אותה להרפייה. אח"כ הצעתי לה לעטוף את עצמה בבועה (שאלתי איזה צבע תרצה לתת לבועה והיא ענתה-ורוד). וכך הנחתי אותה לעטוף עצמה בבועה ורודה, ובתוך הבועה תוכל להרגיש ביטחון ושלווה, אמרתי גם שהבועה אטומה ורק היא מחליטה מה יכול להכנס פנימה.ומה שהיא לא רוצה שיכנס, יתקל בבועה ויתרחק, וכו´ וכו´. וכך עם הדימוי הזה של משהו מגן היא הצליחה להרדם...... בגיל 6 עשיתי לה ולחברותיה הרפייה וטיול בדמיון וזה היה מדהים לשמוע את התגובות והחוויות שלהן. כשילדים נכנסים ל"זה", הכל הופך לחוויה אחת גדולה גם למנחה. למעשה אם תחשבי על כך אנחנו משתמשים בדמיון מודרך גם עם ילדים קטנים יותר, ואתן דוגמא: בתי השנייה בת שנתיים כיום, נמצאת בתקופת ה-"דובון לא רוצה" שלה. הורה שעבר את החוויה מבין במה מדובר... ויודע שהדבר האחרון שכדאי לעשות זה להלחם בילד. באמצעות משחקים עם בובות וחיות צעצוע אני משקפת לה את ההתנהגות שלה, דבר שגורם לה להתגלגל מצחוק. אני מקפידה להעביר איזשהו מסר במשחק. מאוחר יותר כשהיא חוזרת על ההתנהגות הלא רצויה (לי) אני משתמשת במה שעלה במשחק וזה עובד. אני מקווה שעניתי לך. אני חושבת שגם להגר יש מה להוסיף ואפילו חומר על דמיון מודרך לילדים. יום נהדר שיהיה לך-אתי.