יש לי שאלות ....

©אילה

New member
יש לי שאלות ....

מכיוון שאני מתעניינת בדמיון מודרך לילדים, הייתי רוצה לדעת : א. מהו הגיל שבו ניתן ליישם את השיטה ? ב. כמה זמן ניתן ליישם דימיון מודרך לילדים ? כלומר כמה זמן של ריכוז יש להם לטובת העניין ? ג. באיזה שיטות ריפוי רצוי להשתמש ? תודה מראש לכל הנענים לעזרתי, המשך יום נפלא, אילה.

ettyshp

New member
דמיון מודרך לילדים../images/Emo45.gif

היי אילה. כולנו משתמשים כל הזמן בדמיון מודרך לפעמים בלי שנהיה מודעים לכך, במיוחד עם ילדים. בעקרון השיטות השכיחות יותר שנלמדות לקורס דמיון מודרך ו- N.L.P. מתאימות לילדים בוגרים בנפשם, סביב גיל 12-15. ואז הפגישות איתם בדיוק כמו עם מבוגרים, סביב שעה. לגבי ילדים קטנים יותר, אני יכולה לספר מהחוויה האישית שלי: כשילדתי שהייתה אז בת 9 התקשתה לילה אחד להרדם בגלל פחדים "לא מוסברים" (עם החמרת המצב הביטחוני), דיברתי אליה בקול שקט בקצב איטי, ולמעשה הובלתי אותה להרפייה. אח"כ הצעתי לה לעטוף את עצמה בבועה (שאלתי איזה צבע תרצה לתת לבועה והיא ענתה-ורוד). וכך הנחתי אותה לעטוף עצמה בבועה ורודה, ובתוך הבועה תוכל להרגיש ביטחון ושלווה, אמרתי גם שהבועה אטומה ורק היא מחליטה מה יכול להכנס פנימה.ומה שהיא לא רוצה שיכנס, יתקל בבועה ויתרחק, וכו´ וכו´. וכך עם הדימוי הזה של משהו מגן היא הצליחה להרדם...... בגיל 6 עשיתי לה ולחברותיה הרפייה וטיול בדמיון וזה היה מדהים לשמוע את התגובות והחוויות שלהן. כשילדים נכנסים ל"זה", הכל הופך לחוויה אחת גדולה גם למנחה. למעשה אם תחשבי על כך אנחנו משתמשים בדמיון מודרך גם עם ילדים קטנים יותר, ואתן דוגמא: בתי השנייה בת שנתיים כיום, נמצאת בתקופת ה-"דובון לא רוצה" שלה. הורה שעבר את החוויה מבין במה מדובר... ויודע שהדבר האחרון שכדאי לעשות זה להלחם בילד. באמצעות משחקים עם בובות וחיות צעצוע אני משקפת לה את ההתנהגות שלה, דבר שגורם לה להתגלגל מצחוק. אני מקפידה להעביר איזשהו מסר במשחק. מאוחר יותר כשהיא חוזרת על ההתנהגות הלא רצויה (לי) אני משתמשת במה שעלה במשחק וזה עובד. אני מקווה שעניתי לך. אני חושבת שגם להגר יש מה להוסיף ואפילו חומר על דמיון מודרך לילדים. יום נהדר שיהיה לך-אתי.

אני לא בטוחה כל כך בקשר לתשובות...

היי איילה יקירה! לי אישית אין בכלל ניסיון בעבודה עם ילדים בדמיון מודרך, לכן קצת קשה לי לענות לך על השאלות.... אם אני מנסה לחשוב על עבודה עם ילדים, נראה לי שגיל מצויין להתחיל הוא סביב גיל חמש. אולי אז לא תהיה להם הרבה סבלנות אבל החוויה גם עבורך וגם עבורם תהיה מצויינת. אני חושבת שכדאי יהיה לעשות להם הרפיות קצרות (משהו כמו 10-15 דקות, אבל שיהיה בהם כמה שיותר מבחינת תוכן ועבודה על החושים (צבעים, ריחות, מראות, צלילים, טעמים) ועם זאת להשאיר להם את האפשרויות לבחור לאן הם רוצים להגיע... כלומר, להדריך אותם להגיע למקום כללי שהם יכולים לעצב אותו בדמיון כרצונם ושבו ירגישו הכי טוב... נראה לי שהכי נכון יהיה פשוט לנסות וללמוד... באשר לשיטות ריפוי, בדמיון מודרך אפשר להוביל לריפוי בכל מיני אופנים (למשל אור שיש לו סגולות ריפוי, כדור שבכל מקום הוא נוגע הוא מתקן ומאחה דברים וכו´ כיד הדמיון הטובה עלייך). שיטות ריפוי אחרות אני לא מכירה... אולי יש כאן אנשים נוספים שיש להם נסיון ויוכלו לתרום... ובכל מקרה שלחתי לך קישור ל-e-book בהודעה קודמת שלי שקשור לעבודה עם ילדים... תשתמשי בו, לפחות כקרש קפיצה.. יש בו חומר מצויין להתחלה... וכמובן, המון בהצלחה!! הגר

©אילה

New member
תודה הגר !!!!!../images/Emo23.gif

הגר בוקר אור , אין לי אלא להודות לך על התייחסותך הרצינית והמהירה.... כל מייל ממך מקדם את נכונותי לעסוק בזה... מאחלת לך סופ"ש מלא בהנאה ורגיעה ... ממני , אילה

למעלה