יש לי שאלות!

יש לי שאלות!

שאלות...נראה כמה זה יצא חח 1)קראתי כל מיני דברים על תהליכי הפרידה של פינק פלויד אחד מהשני...וקראתי שרוג'ר "איים" לא להוציא את הפיינל קאט עד שריק רייט לא יעזוב. זה נכון?.....הצילו.... 2)באם זה נכון, למה? היו להם מחלוקות בנוגע למוסיקה, או מה? מאוד רוצה לדעת למה הוא כל כך רצה שריק יעזוב.... פשוט זה היה לי עצוב חח אז רציתי להיות בטוחה במה שבאמת קרה... תודה

יש לי תושובות?

רוג'ר ווטארס העיף את רייט מהלהקה כנראה (לפחות זה מה שאמר ווטארס) בגלל השימוש שלו (של רייט) בסמים. המחלוקות בין חברי הלהקה באותם שנים היו בעיקר סביב האגו העצום של ווטארס שכנראה עוד נבראה הגלקסיה שתוכל להכיל אותו, באיזשהו שלב נכנסו לעניין גם עניינים כספים והשאר כתוב בפרוטוקולים של בתי המשפט בלונדון.

וואללה....

עצוב קצת האגו הזה....אבל טבעי לא? תודה רבה לך, הארת את חיי! חח אבל....תצטרכו לסבול עוד קצת שאלות...: 1)פינק פלויד עוד מופיעים? 2)יש עוד קלטות של הופעות חוץ מפומפיי? 3)הטלפון של רייט? וגילמור? חח סתם. תודה על ההקשבה!

pink floydror

New member
אני אנסה לענות

1) בדבר השאלה אם פינק פלויד עדיין מופיעים, אז כרגע, ביחד, לא.. לווטרס יש סיבוב הופעות שלו In The Flesh, והוא מתכנן לעשות אחד גם ב2004, לגילמור יש (או היה לא מזמן) סיבוב הופעות, אגב גם אצל ווטרס וגם אצל גילמור הסיבוב הופעות הוא של להיטים של הלהקה..:) אם אני לא טועה(ותקנו אותי אם אני כן, ההופעה האחרונה של הלהקה הייתה הפולס (Pulse) אשר נחשבת לאחת ההופעות הענקיות, יפות, מושקעות, מרהיבות בהיסטוריה..(פינק פלויד או לא פינק פלויד?!). באינטרנט כל הזמן מסתובבות שמועות על הופעות של פינק פלויד בעתיד ויש גם שמועות על הופעה עם ווטרס אפילו... בקשר לזה, הרוב לא אמין, אבל אני מקווה שיום אחד הם יחליטו כן לעשות(הם אף פעם לא אמרו שהם לא יעשו יותר הופעות) מה שנשאר זה לקוות, השמועה הכי גדולה זה על הופעה בפירמידות (הייתה שמועה על כך שהם יעשו הופעה במילניום בפירמידות) ועכשיו יש עדיין שמועות שהם מתכננים לעשות כזה.. ובקיצור, רק שמועות, אבל כולי תקווה שיום אחד אחת תהיה נכונה..:) תארו לכם איזה כיף יהיה אם תהיה הופעה במצריים, יהיה אפשר לנסוע..:) 2) חוץ מפומפיי יש מוקלט גם את הפולס שהזכרתי כבר, ויש עוד דיי הרבה שאני לא יודע בברור איזה..:)

תודה רבה

נקווה שחלומינו יתגשם ונוכל לנסוע לאיזו שהיא הופעה! אמן! מקווה שהבנת מה התכוונתי בהופעות מוקלטות- לווידאו. תודה רבה על התשובות!!

meandmeandme

New member
ניבלו.. טעות בידך...

רייט אכן השתמש בסמים והיה במצב די חרא (עבר גירושים) בתקופת החומה אבל לא בגלל זה ואטרס העיף אותי. בעיקרון זה היה בגלל ש"יותר מדי זמן הוא לא טרם כלום להרכב, והוא ניהיה מיותר". אז בגלל לחץ מהמנהלים והמפיקים רייט עדיין מנגן בחומה. אבל מיד אחרי סיבוב ההופעות הבחור קיבל ביטה רצינית בתחת. את הפיינל קאט הוציאו בלי רייט. לא זכור לי שרוג'ר איים שהוא לא יוצא את האלבום בגלל שרייט היה, כי רייט לא היה. אבל אני די בטוח שמתישהו הוא איים לא להוציא את האלבום על משו.
וגם לקראת סוף ההקלטות של האלבום מייסון קיבל גם הוא קיבל ביטה בתחת ובשיר האחרון כבר יש מתופף מחליף. ועכשיו לשאלות החדשות שלך: 1) אז ככה, אחרי הפיינל קאט רוג'ר עזב את ההרכב (שבערך כלל רק אותו ואת גילמור באותה תקופה, למרות שמייסון אף פעם לא סולק רישמית) והלך לעבוד על אלבומי הסולו המלנכולים שלו והוא עושה את זה עד היום. יש לו אלבום קונצפט על שיחה בין נהג מונית (אדם ממעמד נמוך) לאדם ממעמד גבוה מחופש למעמד נמוך בתוך בר, אלבום זה אמור לצאת ב2004. והוא גם עובד על אופרת רוק בצרפתית ואנגלית שגם היא אמורה לצאת בסביבות 2004. אני לא יודע מה איתכם אבל אני לא מתרגש יותר מדי. גם גילמור עשה כמה אלבומי סולו אחרי הפיינל קאט, וגם רייט עשה אחד, אבל אני חושב שהם יצאו לסיבובי הופעות או משהו. מה שכן ב1985 (אחרי שכל ההליכים המשפתיים על בעלות השם פינק פלויד וזכויות יוצרים לכל האלבומים וכל זה, שבקיצור הסתיימו בזה שהחזיר של רוג'ר וכל השאר של רייט גילמור ומייסון
) גילמור החליט שמשעמם לו קצת ושהוא רוצה לחזור להופיע. אז הוא לקח את מייסון ואת רייט ואמר, "הנה.. יש לנו פינק פלויד". גילמור כתב את כל השירים, מייסון היה שם אבל לא היה לו מה לטרום ורייט הגיעו רק לקראת סוף התהליך ולא הפסיק לכתוב כלום. האלבום יצא תחת השם A Momentary Lapse of Reason ב1987 והיה להצלחה אדירה. הוא מכר 15 מיליון עותק ופינק פלויד שוב היו בכותרת. אף אחד כנראה לא שם לב שואטרס לא שם. לדעתי אגב, האלבום חלש למדי. אבל מצד שני, אני לא אוהב סינט פופ.
החברה הזקנים יצאו לסיבוב הופעות ענקי (אחד הגדולים אי פעם למען האמת) ועשו בוחטות של כסף. מייסון רכש אוסף מכוניות פרטי. גילמור החל לאסוף כיתרות (ווילות). ורייט בטח קנה עוד סמים. חח.. סתם לא.. הוא היה נקי. אבל אין לי מושג מה הוא עשה עם הכסף. את סיבוב ההופעות המצועצע הזה סיכם האלבום החי The Delecate Sound of Thunder שאותו לא קשה מדי למצוא בחניות. אז יופי, גילמור הוכיח לזקן הממורמר (ואטרס) שהוא יכול בלעדיו ושהשם פינק פלויד מוכר יותר טוב מהשומר רוג'ר ואטרס. אז הוא לקח הפסקה. הוציא עוד אלבום סולו ונח לו. באותו זמן נכנס לקשר עם פולי סמסון שעד היום היא חברתו (הם החליטו לא להתחתן). חשבנו שהסיפור נגמר, אבל לא! לגיטריסט המזדקן (גילמור) לא די! ב1993 הוא החליט ששוב פעם קצת משעמם לו וצילצל למייסון ורייט שוב ואמר, "חבובים, אנחנו חוזרים..." הם אמרו "מה שוב?" והוא אמר "כן". אז הם שוב נכנסו לאולפן (שאגב היה פרטי של גילמור וממוקם על יאכטה, באולפן משתמשים גם היום אומנים מסויימים כדי להקליט). הפעם רייט הגיע בזמן והוא כתב יחד עם גילמור מוסיקה לשתי קטעים אינסטורנטליים ולחן לעוד קטע שאותו כתב אנטוני מור. עוד שותפים באלבום היו פולי סמסון, חברתו של גילמור, ניק לארד קלוייס, ובוב אזרין עוד מימי החומה. האלבום הזה לדעתי הרבה יותר טוב מקודמו ומכיל כמה קטעים ממש ממש יפים. באלבום הזה גילמור באמת הגיע לבשלות כגיטריסט ומראה את הגאונות שלו בכל מה שקשור לפרזויאלוגיה, פשוטה, אבל יפה. הם שוב יצאו לסיבוב הופעות ענננקיייי (הפעם אפילו יותר גדול מהקודם) ופיצצו את כל העולם. הם סבחו איתם 53 מסאויות לכל הופעה ורשימת הקניות הייתה ענקית. הון לייזרים משוכליים ואורות, מיליון אביזירים משונים ותחכומי סאונד. החברה האלה הרימו את אחד מסיבובי ההופעות המושקעים ביותר (והיקרים ביותר) אי פעם. וכרגיל עשו הון כסף. הם הופיעו ביחד עד 1996 בערך אם אני לא טועה. והוציאו ב1994 עוד אלבום חי בשם Pulse. אלבום נפלא, עם איכות סאונד מעולה, ביצועים מרשימים, וכל מה שחסר זה קצת יותר מהתקופה של 69-72 (דיהנו, אטום הרט מדר ומדל בעיקר). אז זהו. הם שוב עשו את זה. מיליונרים מבוססים. אנחנו ישבנו וחיכנו שההיסטוריה תחזור על עצמה, אבל לא. ב2001 פינק פלויד התפרקה רשמית. הם הוציאו אלבום אוסף רשמי (Echoes) ובזה סיימו את היום. ולשאלתך: לא, פינק פלויד לא מופיעים היום. אבל רוג'ר כן, יש לו סיבוב הופעות החורף באריופה אפריקה ומדי פעם הוא נוהג להופיע באפריקה. ולגילמור יש הופעות מזדמנות פה ושם. 2) עניתי על זה בסיקור הלא קשור מעלי. אבל חוץ מפומפי ואלה יש ציינתי יש גם את התקליט השני באלבום Ummaguma, אלבום הופעה לחומה בשם Is There Any Body Out There ו... זהו.
. 3) כמעט כל חובב פינק פלויד מושבע חיפש דרך ליצור קשר עם אליליו האהובים. אך הזכות שמורה למנהלי אתרי מעריצים בכירים בלבד (במקרה הטוב)וחברי ומדי פעם אפילו איזה עיתונאי. זהו... פיו... ביי..

הכל נכון

רק דבר אחד כשיצא A Momentary Lapse of Reason אף אחד לא שכח שווטארס לא שם כמעט כל מאמר ביקורת על האלבום, שיצא אז ומאז הזכיר שבלי רוג'ר זה פשוט לא זה. לא סתם החברה רבו על השם פינק פלוייד, השם הזה פשוט מוכר, הוא מוכר הרבה יותר מהשם "ווטארס" או "גילמור רייט ומייסון" או כל שם אחר שחברי הלהקה יכלו לחשוב עליו, זו בעיני הסיבה שהאלבומי של פ"פ אחרי הפרוק (בעיני הלהקה התפרקה קצת לפני fainel cut) מכרו כל כך הרבה ומוכרים עד היום, המון אנשים נותנים לשם פינק פלוייד הזדמנות שלא היו נותנים לשום שם אחר, האלבומים עצמם (אולי חוץ מאלבומי ההופעה שעוד יש להם איזהשהו ערך), ממש לא היו ברמה של האלבומים הגדולים משנות השישים השיבעים, אפילו שגילמור ממש התבגר והשתפר כגיטריסט.

וואו...

תודה רבה לך יאיר, כל הכבוד על הסיקור המרתק ומרחיב האופקים הלזה!! ותודה לכולם :) אתם מוזמנים להמשיך לענות בהרחבה עד הודעה חדשה....
אני מקווה שגם יאיר הבנת שהתכוונתי להופעות מוקלטות בווידאו חבל שהם לא מופיעים יותר...הנה דימעה.... אבל....זכיתי להקלטה של הופעה בלונדון! אגב הערתך שבפולס חסרים קטעים מ69-72, אני מוחה על כך שבשום הופעה (להוציא את אומאגומה הנפלא!) לא שמעתי קטעים מהפייפר ומסאסר פול אוף סיקרטס. מה פשר ההימנעות הזו?! (תקנו אותי אם זכרוני מטעני....) ועכשיו פאפא רואה את הקלטת של ההופעה...הבה ואצטרף אליו

pink floydror

New member
דווקא

למען האמת, בפולס יש ביצוע של Astronomy Domaine אתם יודעים משהו, באף אוסף לא ראיתי ששמו את Shine on.. חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח.....סתם בצחוק.. :) (בכל אוסף בערך איכשהו מצריכים להכניס אותו..

meandmeandme

New member
התענוג כולו שלי ../images/Emo9.gif

באמת נהנתי לכתוב את ההודעה |מרובע" אבל לא ידעתי שהתכוונתי להקלטות ויזואל לצערי. אממ.. בהקלטות כאלה נכנסות רק: פולס, דליקט סאונד, ופומפי. ומה שאמרתי לא הכי נכון בפומפי יש שתי קטעים מסוסרפול, בפולס ובדילקט סאונד יש את אסטרונמי דומינה, וזהו. אני לא חושב שיש תיעוד חי רמשי לאמא לב אטום. שזה חבל מאוד.

למעלה