יש לי שאלות

smile30

New member
יש לי שאלות

שלום לכולכם! פעם ראשונה שאני מבקרת בפורום הזה... ובאמתחתי שתי שאלות: בתי בת שמונה וחצי חודשים ואנחנו בבית, אולי יש המלצות לחוגים או הפעלות שונות ומגוונות להציע לנו מלבד הפעלות הבית הרגילות (טיולי גינה, משחקים שירים וריקודים) אני רוצה ללמד אותה דברים חדשים, לחשוף אותה לדברים חדשים... רעיונות? ושאלה שניה: האם יש המלצות לגן לגיל שנה וחצי והלאה - גן בקיבוץ באיזור המרכז? ואיך אני יוצרת קשר עם ארגון הגנים הפרטיים? תודה וערב טוב לכולם!

ברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

אישית אני מתחלחלת מכל העניין של חוגים לתינוקות,זו נשמעת לי סתירה מעצם מהות החיים בגילאים של תינוק. בעיניי מה שאת מכנה "הפעלות הבית" הן כל העניין.מבחינת התינוקת שלך כל העולם חדש ומרתק והבית וסביבתו מלאים בדברים שעבורך הם טריוויאליים ועבורה זה אוצר בלתי נדלה של תגליות פוטנציאליות. בכל עבודת בית וכל עיסוק שלך יש צלילים,צבעים,תנועות ומילים שיעניינו אותה.באופן אישי אני גם מאוד בעד ספרים-לא רומאנים רחבי יריעה,בינתיים,אבל דקלומים פשוטים,בעיקר בשביל החווייה של להסתכל יחד בספר.אל תביני מדברי שא ת אמורה להיות תקועה כל היום רק בבית ואולי כדאי לך למצוא בשבילך חוג או פעילות כלשהי ו/או מסגרת של אמהות אחרות,אבל בשבילה,לדעתי,זה כרגע מיותר ממש. לגבי גנים אין לי מושג ואני בספק אם המחנכים הביתיים כאן יוכלו לענות לך על זה אבל אין לדעת.

Ella Bella

New member
שלום גם לך

ילדה בת שמונה וחצי חודשים לא זקוקה לחוגים והפעלות אלא לדברים שציינת כ"פעולות רגילות". אני ממליצה לך לדחות את הכניסה לעולם התחרותי ובזבוז הכספים לגיל ש"לא תהיה ברירה"... שאלה שנייה- לא מאמינה שמישהו פה יוכל לענות. מסקרן אותי למה את שואלת דווקא בפורומנו. אנחנו ודאי לא נמליץ על גן בגיל כזה (לפחות לא המשתתפים הפעילים) וגם מבחינת מספר המשתתפים, יש פורומי הורות שיש בהם עשרות רבות של משתתפים (ובטח עוד אלף סמויים). למשל- חינוך לגיל הרך, להיות הורים וכו,. בהצלחה לכן!!

לגבי הגן

הייתי ממליצה בחום על אחד מהגנים האנתרופוסופיים בתל אביב, רמת השרון או רמת גן. פרטים שלהם מופיעים באתר www.antro.co.il תחת סעיף "חינוך". בכל מקרה, מה שלא יהיה- חשוב לדעתי שזו תהיה מסגרת קטנה מאוד ואם לא אנתרו'- אז לפחות כזו שהוקמה ע'י עמותת הורים ויש בה מעורבות הורית אינטנסיבית. בכל מקרה, עד אז הייתי מוצאת חברות עם ילדים בגיל ביתך ונפגשת עם אחת או שתיים ביום קבוע בשבוע. בהצלחה.

ליאת 6

New member
קודם כל תני לה חיבוק ונשיקה

גם לי תינוק בן שנה קניתי לו אוהל כדורים.... ובינבה... וסירים וכפות עץ ופלסטיק וכלבה ותוכי דשא וגינה ארגז חול בחצר והספרים של לחפש את פינוקי הוא קלט את הפואנטה אבל נהנה במיוחד לתלוש את החלקים המתפרקים... תזונה חשובה בייחוד ברזל וחומצה פולית והרבה מגע קרוב לאמא כרגע כל דבר מלמד אותו תרחיקי אותו מטלויזיה וממחשב במידת האפשר מסתבר שיש קשר בצפיה בטלויזיה ובוידאו ובין התפתחות הפרעת קשב קריטי עד גיל שנתיים אבל בכלל מומלץ לצפות סלקטיבית בטלויזיה בכל גיל שהוא מקווה שעזרתי במשהו חוגים? אולי במתנס הקרוב יש פעלתון בגיל הזה עיקר האתגר הוא מוטורי וכל מיני כדורים מרקמים ונדנדות מתאימים לכך. גם מראה מאד מפתחת

למעלה