יש לי שאלת השבוע - אפשר? ../images/Emo140.gif
כמה קורה לכם שאתם טועים בהערכה שלכם לגבי אנשים אחרים? אני מתכוונת למקרים בהם הרושם הראשוני שלכם ממישהו מתברר לכם כטעות מוחלטת אחרי כמה זמן שמכירים אותו.
ועוד מעניין לשאול: האם בזמן שעובר עד שאתם משנים את דעתכם לגביו, אתם מספיקים לעשות טעויות, קצת יותר משמעותיות, שנובעות מאותה הערכה ראשונית שגויה? והאם קורה לכם שאתם משנים את דעתכם פעם נוספת?
אני אתחיל: קורה לי המון שאני טועה בשיפוט, ממש כל הזמן. הייתה תקופה לא מזמן שרציתי להאמין שמאוד השתפרתי ב"לקלוט" אנשים על הרגע הראשון (יש אנשים שטוענים לכישרון כזה), והמשכתי לגלות שאני טועה, כרגיל. הטעויות שלי בדרך כלל מקלות עם הנאשמים ולא מחמירות, כי אני נוטה לחשוב שאנשים שמחייכים הם אוטומטית נחמדים (לפחות עד שאני מכירה אותם יותר טוב) - ורוב האנשים אכן מחייכים בהתחלה. זה ממש פאק אצלי שאולי שווה לטפל בו, אבל הוא גם עוזר לי לא לטעות יותר מדי - מקסימום אני נחמדה מדי לאנשים שבדיעבד אני מגלה שלא היה מגיע להם. עדיף על הסוג השני של הטעויות. ובקשר לשינוי הדעה בשנית - זה לא קורה לי הרבה, אבל קרה אולי פעם-פעמיים. לדעתי, אצלי לפחות, זה נובע מכך שההיכרות הראשונית עם הבן-אדם נערכת ביום ממש רע (שלי).
זה משפיע על התפיסה הראשונית שלי של אותו אדם, ואז כשהמצברוח שלי קצת משתפר אני פתאום קולטת משהו אחר ועושה טוויסט של 180 מעלות, עד שאני מכירה אותו קצת יותר טוב ויודעת לשבץ עוד כמה חלקים בתמונה. בכל מקרה - זה מראה יותר על חוסר יציבות רגשית של המאבחן (אני) הרבה יותר מאשר על דו-פרצופיות של האדם המאובחן.
אשמח לשמוע תשובות נוספות, שבוע טוב לכולם!